napisał(a) danielZS » 20.02.2013 19:54
Dalsza cześć pobytu na Hvarze spędziłem nad morzem. Wprawdzie miałem zamiar odwiedzić jeszcze Humac, opuszczoną wioskę ze starymi kamiennymi budynkami, ale jakoś nie wyszło.
Jeszcze rzut obiektywem na plażę w Ivan Dolac i roślinkę
Czas przenieść się w inne miejsce. Jadąc drogą powrotną do Sucuraju nie czułem już takiego napięcia. Droga nadal robi wrażenie, ale czuję jakbym przyzwyczaił się do wąskich tras na wyspie.
Po drodze mijamy Zastrazisce, miasteczko które wygląda jakby wycięte z włoskiej Toskanii. Zatrzymałem się wiec na chwilę, żeby zachować ten widok w pamięci...cyfrówki oczywiście
Potem kolejka na prom w Sucuraju, ale tak jak i w tamtą stronę, tak i teraz nie czekaliśmy zbyt długo, choć widok ten może niepokoić...
Po przeprawie kierujemy się magistralą Jadrańską w kierunku na północ, jadąc jedną z piękniejszych riwier - riwierą Makarską. Zaraz za wymienionym miastem zatrzymujemy się na fotkę widokową. Tutaj najwyższy masyw górski w Dalmacji - Biokowo łagodnie spływa do morza oferując nieprzeciętne doznania dla zmysłu wzroku.
Dalej za Brelą wjeżdżamy w głąb lądu na autostradę , żeby szybko przemieścić się w okolice Trogiru. Stamtąd już niedaleko do Vinisce - celu naszej podróży.
A na miejscu...
...no właśnie, co na miejscu to w kolejnej odsłonie
Ostatnio edytowano 20.02.2013 20:07 przez
danielZS, łącznie edytowano 1 raz