Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trochę Chorwacji subiektywnie...moim obiektywem:)

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 10.09.2008 21:39

yskyerka napisał(a):Chciałabym tak zabłądzić jak Wy :)

hehe
za nami jeszcze jedno auto zabłądziło ...miało rejestrację z Krakowa - ostrzegliśmy ich przed niechybnie czekającym mandatem...tuż za wzgórzem. Nas ostrzegł Chorwat:)
Oni jednak....nie zobaczyli tam nic wartego sfocenia:)

A ja... to bym chciała mieć sobie taką wyspę na własność:)

Co do Tamrona.... 17-50mm f2,8 - nie ma innego modelu z tym zakresem, żeby pomylić. Szukając na allegro wystarczy wpisać zakres:)

woka,
mnie fascynowały fotki od zawsze - jak miałam pstryka A75 - też. Nie wiem po co to piszę, skoro i tak nie czytasz.... :lol:
Ostatnio edytowano 10.09.2008 22:07 przez jotem, łącznie edytowano 2 razy
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.09.2008 21:43

jotem napisał(a):woka,
mnie fascynowały fotki od zawsze - jak miałam pstryka A75 - też. Nie wiem po co to piszę, skoro i tak nie czytasz.... :lol:

Spoko,spoko przeczyta :D :D

Kiedy następny odcinek :?: :D :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.09.2008 09:31

wojan napisał(a):
jotem napisał(a):woka,

Spoko,spoko przeczyta :D :D

Kiedy następny odcinek :?: :D :papa:

... dokładnie tak. :D Mało pisane (tak lubię) więc mogę, jak "litania" to sobie odpuszczam lub czytam "fotograficznie" ( w końcu i tak wiem co pisane).
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 11.09.2008 13:16

wojan napisał(a):Kiedy następny odcinek :?: :D :papa:

niebawem 8)
JAKOV2004
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAKOV2004 » 11.09.2008 22:03

Gratuluję fotek!
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 12.09.2008 22:52

Miał być Dubrownik..ale jeszcze nie teraz:)

Odcinek 4:
nadal nieco krajobrazu..choć....

1. gdzieś w drodze - mali ludzie i...
Obrazek

2. taka delikatna panoramka
Obrazek

3. gdzieś... w głębi lądu
Obrazek

4. popołudniowe słonko... mi przyświecało:)
Obrazek

5.
Obrazek

6.hmmm...
Obrazek

7. Gubawica - mało kto tu zagląda..., bo miejsce jest maksymalnie zaniedbane, właściwie trafiliśmy tam przypadkiem. Po ponad 2-miesięcznej suszy...Gubawica mocno..zredukowana ale i tak widok niesamowity. Otoczenie...również.... jakieś zdemolowane pawilony, straszące budki (kiedyś sprzedawano tam sandwić i pivo). Obraz niemocy władz lokalnych - mają perełkę - zupełnie nie potrafią tego wykorzystać. Ponoć tydzień wcześniej Francuzka niechcący... straciła równowagę i spadła w przepaść - opowieść młodego Chorwata siedzącego tam z butelką Karlovaca.
Obrazek

8.
Obrazek

9.
Obrazek

10.
Obrazek

11. to już jesień...?
Obrazek

12. natura tworzy przepięknie
Obrazek

13. w sam raz na dobranoc:)
Obrazek

PS
Tęskniliśmy za swoim merdaczem ogonowym...
Psów w Chorwacji...jak na lekarstwo... zatem kazdy napotkany mógł liczyć na fotograficzne zaangażowanie;)
14.
Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 22.09.2008 00:05 przez jotem, łącznie edytowano 1 raz
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 21.09.2008 18:13

Jotem, pokazałeś (w większości :wink:) bardzo dobre technicznie i kompozycyjnie, niebanalne, przemyślane fotografie - jedne z lepszych jakie pojawiły się w tym roku na forum.

No ale porównania focenia kompaktem (tym za 3 stówki :wink: ) i przyzwoitą lustrzanką z podpiętymi stałoogniskowymi obiektywami, czy jasnym zoomem zostaw może Kenowi R. :wink:.

Wiesz, że to taka mowa - trawa...

No chyba, że naprawdę uważasz, że niepotrzebnie szarpnąłeś budżet na te szkiełka i w zasadzie są Ci zbędne, bo kompakt syna by wystarczył do zrobienia takich zdjęć...

Jeżeli tak, to w razie czego ja bardzo chętnie wybawię Cię z kłopotu i te szkła przygarnę - po co mają zajmować miejsce w szufladzie, czy służyć za przyciski do papieru... :wink:

No to pożartował - mam nadzieję, że bez urazy :P

Pozdrawiam ciepło i czekam na Dubrovnik.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.09.2008 18:48

rafał krasoń napisał(a):Jotem, pokazałeś (w większości :wink:) bardzo dobre technicznie i kompozycyjnie, niebanalne, przemyślane fotografie - jedne z lepszych jakie pojawiły się w tym roku na forum.

Rafale - jotem to koleżanka :D jak mawia nasza maskotka Dareczek1 :D :D :papa:
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 21.09.2008 23:12

Też kiedyś dotarłem do tego kościółka w Omisu. To bardzo stary, romański kościół. Tutaj znalazłem trochę informacji :
http://209.85.129.104/search?q=cache:KAqreQKmONAJ:www.omisinfo.com/omis/omis-history/churches-of-omis.htm+sv.petar+omis&hl=pl&ct=clnk&cd=4&gl=pl
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 22.09.2008 00:01

Rafale,
trochę uproszczenie myślowe z mojej strony było.... ale nie chcąc być posądzona o słowa bez pokrycia...pokazuję dwa kadry z karty mojego syna (kompakt za 300pln)

Obrazek

Obrazek

Jasne, że jako mama nie potrafię być w pełni obiektywna i można doczepić się tu czy ówdzie do jakości (czy raczej niedostatków jakości?), to fotki jako całość...hmmm nie wydaje mi się, aby skazywały ten kompakcik na.... kosz na śmieci;)

A że czasem musiał być może nieco więcej pokombinować.... cóż w zamian za to mógł trzymać ten aparat w kieszeni:)

PS moim zdaniem najlepszy portret jaki mam.... też powstał z tego pstryka:)
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 29.09.2008 15:41

9 i 11 mają fajny - niepokojący - klimat
A to słońce zachodzące, spod tej chmury wygląda jak jakieś takie czerwone oko (jakieś skojarzenia z Władcą pierścieni chyba :))

No i właśnie, gdzie ten Dubrovnik?

Co do porównań... Oczywiście, że aparat nie skomponuje zdjęcia... ale... no właśnie... i tu się zgadzam z Rafałem.
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 29.09.2008 17:48

Super zdjęcia, szczególnie te przy zachodzącym słońcu mi wpadły w oko.
Nie ważne jaki aparat tylko kto za nim stoi...
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 30.09.2008 06:47

jotem napisał(a):...
Obrazek

Witaj :)
takie ujęcie jak to powyżej mam w swojej kolekcji tyle, że z kolegą w tle :)
a to z drugiej strony :

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie:)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 30.09.2008 07:54

jotem napisał(a):11. to już jesień...?
Obrazek

Nie wiem, czy to jesień, ale zdecydowanie mój faworyt.

Pozdrawiam
Rafał
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 01.10.2008 22:05

wow, fotki niczego sobie....
aż miło popatrzeć :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Trochę Chorwacji subiektywnie...moim obiektywem:) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone