Ale raczej niezbyt świeże ,
teraz Alberobello .
Lidia K napisał(a):Lubię kamienie, coś w tym odcinku się dla mnie znalazło do oglądnięcia, amfiteatr wydaje się być niewielki. Ciekawe jak sobie poradzili z deszczówką. Jest ileś metrów poniżej poziomu ulicy!
tony montana napisał(a):Bazylika stanowi cudowny przykład barokowej architektury z bogatą rzeźbioną fasadą.
Lidia K napisał(a):Jak rzadko barok mnie wzrusza tak tym razem na zewnątrz przyznaję fasada jest cudowna.
O zdjęciach z wnętrz trzeba napisać - Tony eksperymentuj z balansem bieli i koniecznie z większym ISO
Lidia K napisał(a):Ja dawno nie sprawdzałam swojej kondycji. Ta z maja już dawno uleciała. Ale myślę, że dam radę. Szkoda, że w grotach nie można z reguły robić zdjęć. Liczę na ekspresyjny opis.
tony montana napisał(a):Uwaga! Zdjęcia można robić tylko w pierwszej grocie, która jest najwyższa, potem "no photo" strzegą kamery i przewodnicy (nie radzę strzelać "z łokcia" bo znane są podobno przypadki kiedy wezwano kogoś do payment na podstawie zapisu z kamer)
NO TO CO? Nie boicie się wejść?
Lidia K napisał(a):Nie spodziewałam się, że można będzie robić zdjęcia.
Dobre i te kilka zdjęć i do tego udanych.
mariusz-w napisał(a):tony montana napisał(a):NO TO CO? Nie boicie się wejść?
Lubię groty ... a więc nie !
pozdrawiam
mysza73 napisał(a):
teraz Alberobello .
Potter napisał(a):I tutaj już jestem na bieżąco .
Leń mnie ogarnia i nie chce mi się cytować zdjęć z róznych stron wątku więc napiszę ogólnie.
Najpierw POWAŻNIE:
W dalszym ciągu jestem pod wrażeniem "nasycenia" atrakcjami Waszej eskapady ! Podziwiam Twoje zaangażowanie w przygotowanie wycieczki i skuteczność jej realizacji !
Ciekawa jestem w ilu miejscach mieliście zarezerwowane noclegi i ile dni łącznie trwała Wasza wyprawa ?
Potter napisał(a):Lazury są faktycznie cuuudne ! Ale pewnie jak Mysza odwiedziłabym je na parę godzin. Zdecydowanie bardziej podobały mi się miejsca do kąpania gdzieś koło 45 strony - takie ze schodkami prosto do wody ... MIODZIO !
Super są też te ścieżki nad samą wodą przytulone do skał ...
Kościoły pominę .
Miasteczka - rewelka. Dawaj więcej takich zdjęć !
Potter napisał(a):I Z PRZYMRUŻENIEM OKA ...
Czy ja dobrze czytam, że zabrałeś rodzinkę do BUŁGARIIIIIIIIII ...
No wytłumacz się proszę co Cię skłoniło do tak drastycznego/rozpaczliwego kroku ...
Potter napisał(a):tony montana napisał(a): A tak ... just for fun ...
No tak, for fun to ja se książkę kupuję lub w przypływie szaleństwa do kina pójdę. A Ty jak Mysza ?
tony montana napisał(a):w pierwszym tygodniu września?
kulka53 napisał(a):Rany Julek (znaczy Marcin )
Zatkało mnie.... byłeś w BG?
Sądziłem że ta niemiła przerwa w relacji to efekt zawalenia robotą, a tu wywczasy czarnomorskie
I to już czwarte tego roku... niektórzy mają się dobrze
kulka53 napisał(a):Nooo, my już na walizkach prawie, masakra, w pracy wspomniane wyżej zawalenie a tu do końca naszej relacyjki jeszcze troszeczkę zostało. A zakończyć by wartało teraz bo za miesiąc kto wspomni jeszcze o tym wątku .
Jaskinie zlokalizowałem, mapka miasteczka Castellana oglądnięta
Teraz się nie dziwię że przejechałeś taką ilość km, niezłe wypady robiliście z tego Nardo... do Grot jest dobre 150 km .
Lidia K napisał(a):Ale widok
Arcyciekawe, a jak tam w środku ciasno musi być.
Nie natrafiliście na sklepik w takim trulli.