Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ITALIA AMORE-Zona traffico non limitato-Apulia 2013+bonusy;)

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
piekara114
Opiekun działu
Re: ITALIA AMORE-Zona traffico non limitato-Apulia 2013+bonu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.03.2015 21:52

Jako, że Toskania w lipcu to i do Ciebie zajrzałam...
Czytałam i czytałam, wszystkie wieczory z ostatnich dwóch tygodni i jestem na końcu.
Od 1 do 85 strony przeczytane :D

Lazury obcasa mnie powaliłyi teraz tak mi się pod powiekami mieni i już myślę, kiedy tam mogłabym się udać. Jest kolejna konkurencja na przyszłe wakacje (dla Albanii i Grecji).

Kilometry, zwiedzanie i ilość kościołów mnie powaliły. Lubię zwiedzać, ale dla mnie za dużo. A dla moich chłopaków to już w ogóle :roll: Jakbym tyle km natrzaskała (tzn. zarządziła, bo ja nie prowadząca w wakacje) w jedne wakacje, to bym chyba na wakacje miała szlaban na jakieś 5 lat :wink:

A teraz udaję się do Kulek i ich samochodowego zwiedzania (to mi pasuje :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 15.03.2015 20:16

piekara114 napisał(a):Jako, że Toskania w lipcu to i do Ciebie zajrzałam...
Czytałam i czytałam, wszystkie wieczory z ostatnich dwóch tygodni i jestem na końcu.
Od 1 do 85 strony przeczytane :D

Podziwiam, bo materiału jest sporo, zresztą wieczory z ostatnich dwóch tygodniu mówią same za siebie :)

piekara114 napisał(a):Lazury obcasa mnie powaliłyi teraz tak mi się pod powiekami mieni i już myślę, kiedy tam mogłabym się udać. Jest kolejna konkurencja na przyszłe wakacje (dla Albanii i Grecji).

Tak, to nie "wina" aparatu - po prostu kolory wody w Apulii sa NIESAMOWITE
Oczywiście na Lefkadzie czy w innych miejscach "MittelMeer" też takie można znaleźć, ale strasznie nam się tam podobało
Zarys Albanii widzieliśmy z samego koniuszka Półwyspu Salentyńskiego :)

piekara114 napisał(a):Kilometry, zwiedzanie i ilość kościołów mnie powaliły. Lubię zwiedzać, ale dla mnie za dużo. A dla moich chłopaków to już w ogóle :roll: Jakbym tyle km natrzaskała (tzn. zarządziła, bo ja nie prowadząca w wakacje) w jedne wakacje, to bym chyba na wakacje miała szlaban na jakieś 5 lat :wink:

A teraz udaję się do Kulek i ich samochodowego zwiedzania (to mi pasuje :D

Ja też juz powoli mam dosyć jeżdżenia autem, ostatnio nawet podróż do Warszawy i z powrotem autostradami mnie zmęczyła ;)
Dlatego w lipcu lecę samolotem..... biorę auto w Madrycie i jedziemy do Andaluzji hehehe

pozdrowionka! :oczko_usmiech:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 15.03.2015 20:34

tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):A teraz udaję się do Kulek i ich samochodowego zwiedzania (to mi pasuje :D

Ja też juz powoli mam dosyć jeżdżenia autem, ostatnio nawet podróż do Warszawy i z powrotem autostradami mnie zmęczyła ;)
Dlatego w lipcu lecę samolotem..... biorę auto w Madrycie i jedziemy do Andaluzji hehehe

A ja uwielbiam jeździć autem :cool: , a że na co dzień aż tak wielu okazji nie mam, to już się doczekać nie mogę dłuższej podróży :lol:

Do Andaluzji i (zwłaszcza) Portugalii też pewnie ruszymy za czas jakiś, może nowym autem jeśli się pojawi "w rodzinie", a jak się nie pojawi, to może i Felą :) . Dużo zwiedzaj, pokazuj, pisz po powrocie, będzie o czym myśleć i co planować :idea:

piekara114 napisał(a):Jest kolejna konkurencja na przyszłe wakacje (dla Albanii i Grecji).

Grecja jest (raczej) nie do pobicia, ale czasem warto zobaczyć jakiś inny kawałek Europy :)
W południowe włoskie rejony wyruszymy już niedługo poniekąd śladami Tonego (odliczam dni 8O ), liczymy że do trzech razy sztuka i pogoda dopisze tym razem, a że plany bogate i napięte, może będzie to jakiś głos "za" Włochami na przyszły rok dla Ciebie :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.03.2015 20:59

tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):Lazury obcasa mnie powaliłyi teraz tak mi się pod powiekami mieni i już myślę, kiedy tam mogłabym się udać. Jest kolejna konkurencja na przyszłe wakacje (dla Albanii i Grecji).

Tak, to nie "wina" aparatu - po prostu kolory wody w Apulii sa NIESAMOWITE

Wcale nie twierdzę, że to wina aparatu, to wina natury :D

kulka53 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Jest kolejna konkurencja na przyszłe wakacje (dla Albanii i Grecji).
Grecja jest (raczej) nie do pobicia, ale czasem warto zobaczyć jakiś inny kawałek Europy :)
W południowe włoskie rejony wyruszymy już niedługo poniekąd śladami Tonego (odliczam dni 8O ), liczymy że do trzech razy sztuka i pogoda dopisze tym razem, a że plany bogate i napięte, może będzie to jakiś głos "za" Włochami na przyszły rok dla Ciebie :)

O Grecji myślałam już na ten AD, ale Pan M. dalekiej jazdy odmówił, a styczeń w biurze powalił mnie ceną (+ wynajęcie auta na miejscu to już wogóle :roll: ) a w pt poszłam znowu i dla naszej trójki nawet znośna cena za 11 dni była... Ale Toskania klepnięta i nie możemy się doczekać :D :D :D :D (właśnie jestem u Was i patrzę na piękne widoki z Pienzy, tu raczej nie będę :( )
A za rok? Sie zobaczy :D Ale będzie dylemat, jak jeszcze i Wy Apullę pokarzecie, a może i jeszcze jedna Pani coś zarzuci... A pogody gorąco życzę, bo poranek w samochodzie przy +5 nie jest najmilszy (nam się raz trafiło takie całonocne spanie w naszym kombiaku, w trójkę, i w tym roku powtórka będzie, a jedna z miejscówek od Was podpatrzona, tego też nie mogę się doczekać :D )
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 15.03.2015 21:11

piekara114 napisał(a): patrzę na piękne widoki z Pienzy, tu raczej nie będę :(

Szkoda... akurat to miejsce i te widoki to coś, co bardzo miło wspominam (chociaż takich miejsc jest duuuuużo :) )
piekara114 napisał(a):A za rok? Sie zobaczy :D Ale będzie dylemat, jak jeszcze i Wy Apullę pokarzecie, a może i jeszcze jedna Pani coś zarzuci...

Też jesteśmy ciekawi jak sympatyczna okaże się Apulia i okolice, o warte odwiedzenia miejsca jesteśmy spokojni, z miejscówkami noclegowymi liczymy że też nie będzie kłopotu.

piekara114 napisał(a):A pogody gorąco życzę, bo poranek w samochodzie przy +5 nie jest najmilszy (nam się raz trafiło takie całonocne spanie w naszym kombiaku, w trójkę, i w tym roku powtórka będzie, a jedna z miejscówek od Was podpatrzona, tego też nie mogę się doczekać :D )

Po powrocie mówiliśmy sobie - nigdy więcej Włoch w maju... 5 stopni rankiem może być pod warunkiem że mieszka się w kamperze :wink: , chociaż to jest jeszcze do przeżycia, i tak najgorsze na zwiedzanie były opady :? . No ale liczymy, że na dalekim Południu będzie i cieplej i bardziej sucho :roll: niż na górzystej Północy.

Ciekawe jakie miejsce noclegowe masz na myśli ? :roll: :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.03.2015 22:37

Pogoda dziś była piękna, choć podobno to Toskania ma najmniej liczby dni deszczowych w całej It.

kulka53 napisał(a):
piekara114 napisał(a): jedna z miejscówek od Was podpatrzona, tego też nie mogę się doczekać :D)
Ciekawe jakie miejsce noclegowe masz na myśli ? :roll: :D

Dokładnie myślałam o tym tylko nie wiem czemu zapamiętało mi się, że to było w Austrii, czyli w Insbrucku, bo przez DE nie będziemy jechać. Skocznia to skocznia, może być inna.

Dobrze, że się zapytałeś, bo miałam parking i widok w głowie, i potem na miejscu kłóciłabym się z Panem M. że jesteśmy nie tu gdzie trzeba, bo przecież Kulki dawały zdjęcie i to nie jest to.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.03.2015 20:43

Kochani
Trzymam kciuki zarówno za realizację apulijskiego (wcześniej) jak i toskańskiego planu (później)

Juz dziś cieszę się na fantastyczne relacje z pięknymi zdjęciami
Najbardziej lubię właśnie relację z miejsc, które sam odwiedziłem ;) (jak Inżynier Mamoń)

:papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.03.2015 21:09

tony montana napisał(a):Kochani
Trzymam kciuki zarówno za realizację apulijskiego (wcześniej) jak i toskańskiego planu (później)

Juz dziś cieszę się na fantastyczne relacje z pięknymi zdjęciami
Najbardziej lubię właśnie relację z miejsc, które sam odwiedziłem ;) (jak Inżynier Mamoń)

Dziękuję i w swoim imieniu i myślę, że śmiało mogę napisać także w imieniu Kulek...

Ja też lubię czytać o miejscach, które odwiedziłam i które są w bliskich planach
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 25.03.2015 17:11

Też przeczytałem twoje relacje, signore Montana, i nie żałuję tego ;)
Zaciekawiła mnie jedna rzecz, związana z katedrą w Orvieto. Napisałeś, że płaciliście za wejście. Ja zwiedzałem ją w 2006 r., więc od tego czasu mogło się pozmieniać, ale pamiętam, że samo wejście do katedry było darmowe. Pięć euro zapłaciliśmy tylko za kaplicę z freskami Luki Signorelliego. Ale warto było.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.04.2015 11:26

maxredaktor napisał(a):Też przeczytałem twoje relacje, signore Montana, i nie żałuję tego ;)
Zaciekawiła mnie jedna rzecz, związana z katedrą w Orvieto. Napisałeś, że płaciliście za wejście. Ja zwiedzałem ją w 2006 r., więc od tego czasu mogło się pozmieniać, ale pamiętam, że samo wejście do katedry było darmowe. Pięć euro zapłaciliśmy tylko za kaplicę z freskami Luki Signorelliego. Ale warto było.

Całe 86 stron? 8O 8O 8O 8)
Gratuluję :)

Niestety, wejście do Duomo w Orvieto było na pewno płatne, to doskonale pamiętam

A jakie plany masz na wakacje 2015?
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 06.04.2015 22:39

tony montana napisał(a):Całe 86 stron? 8O 8O 8O 8)

Po prostu lubię czytać :D

tony montana napisał(a):Niestety, wejście do Duomo w Orvieto było na pewno płatne, to doskonale pamiętam

Kurczę, nawet do bazyliki św. Marka wejście jest darmowe, nie wiem co w tej Umbrii sobie myślą :wink: Ale fakt, że katedra robi wrażenie.

tony montana napisał(a):A jakie plany masz na wakacje 2015?

Jeśli sytuacja rodzinna pozwoli, to zapewne północno-środkowe Włochy, albo pogranicze francusko-włoskie.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 12.04.2015 21:07

maxredaktor napisał(a):
tony montana napisał(a):Całe 86 stron? 8O 8O 8O 8)

Po prostu lubię czytać :D

tony montana napisał(a):Niestety, wejście do Duomo w Orvieto było na pewno płatne, to doskonale pamiętam

Kurczę, nawet do bazyliki św. Marka wejście jest darmowe, nie wiem co w tej Umbrii sobie myślą :wink: Ale fakt, że katedra robi wrażenie.

tony montana napisał(a):A jakie plany masz na wakacje 2015?

Jeśli sytuacja rodzinna pozwoli, to zapewne północno-środkowe Włochy, albo pogranicze francusko-włoskie.

Życzę realizacji wakacyjnych planów :)

Bernadr C
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bernadr C » 13.04.2015 18:50

Toskania jest też moją kraina. Tu na Cro forum było juz kilka wątków, w tym tytule. Byłem tam raz, teraz myśleo wyjechaniu w prowincjonalną Toskanie, i patrzę na was, I pilnujcie sie, wszyscy chcą zobaczyć i doznać czegoś fajnego, co potem może i na swoim szlaku.
Pozdrawiam, Bernard. 8O
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 17.06.2018 10:47

Niestety zdjęcia z jednej z moich ulubionych wakacji SKASOWAŁ fmix :(

Kilka zajawek apulijskich

Okolice Torre Canne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Torre Guaceto
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lotnisko w Brindisi ;)
Obrazek
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.06.2018 11:15

tony montana napisał(a):Kilka zajawek apulijskich

To w ramach przedwyjazdowych przygotowań :D :?:

tony montana napisał(a):Niestety zdjęcia z jednej z moich ulubionych wakacji SKASOWAŁ fmix

Strasznie szkoda :( . Tym bardziej, że region mało popularny na forum. Chciałam sobie jeszcze raz obejrzeć Twoje Lecce i Nardo, Otranto i okoliczne plaże, a tu klops :evil: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

ITALIA AMORE-Zona traffico non limitato-Apulia 2013+bonusy;) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies