Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj z zejściem na plażę

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.05.2011 07:39

jolamik napisał(a):spróbuj znaleźć coś w Dramalj ale bliżej Crkvenicy, albo Fazana koło Puli te miejscowości moge polecić bo tam bylismy 8)

Oj! Jak Dramalj może konkurować z 3bunj.
Ja niestety nie mogę polecić Dramalj (Crikvenicy) - zupełnie inny charakter miejscowości.
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 24.05.2011 11:46

jolamik napisał(a):cześć - własnie wczoraj stosowałam Twoją dietę :D

spróbuj znaleźć coś w Dramalj ale bliżej Crkvenicy, albo Fazana koło Puli te miejscowości moge polecić bo tam bylismy 8)

albo zaraz odezwą się fanatycy Makarskiej :lol:

no z dietą to uważaj ;) chociaż trening przed wakacjami się przyda ;)
dzięki za namiary, poszperam. Makarską riviere znam, byliśmy tam 8 lat temu: jak dla mnie za bardzo bistro, nudne plaże (wolimy skałki), no i zdecydowanie za duuużo ludzi... chociaz bierzemy pod uwagę coś na końcu makarskiej, tam jednak jest spokojniej.

el_guapo - dzięki za opinie :) mozesz rozwinąć wypowiedź?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.05.2011 12:12

AMFI napisał(a):
el_guapo - dzięki za opinie :) mozesz rozwinąć wypowiedź?

Zatem:
1. Kverner jest zgoła inny niż Dalmacja, to pierwsza i zasadnicza różnica jeżeli szukasz 'czegoś podobnego'.
2. Samo Dramalj - nie jest tak klimatyczne jak Tribunj. Przede wszystkim jest większe, bez wyraźnej "Starówki", rynku, czegokolwiek co stanowiłoby "Centrum" - w zasadzie jest dzielnicą Crikvenicy. Nie znajdzesz w nim kameralnych uliczek, ciekawych zakamarkow - jest to miejscowość stricte turystyczna, kształtowana pod tę funkcję już od lat 70tych.
3. Crikvenica - cóż, urodę ma dyskusyjną. Znowu brak starówki, szpetny, wyasfaltowany rynek z budowlami w stylu "późnego Tito", trochę historycznych budowli w okolicach ujścia rzeki i portu.
4. A zresztą, poczytaj: Kvarner 2008
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 24.05.2011 12:17

dzięki, poczytam, ale już mi chyba wystarczy... przekonałeś mnie na nie ;)
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 24.05.2011 14:11

no w sumie muszę się zgodzić 8)
to już lepiej na wyspie KRK poszukać czegoś w tej okolicy
aczkolwiek w Dramalj też spędziliśmy wspaniałe wakacje no i blisko do Plitvic było :wink:
ale już Fazana klymat swój miała ale to nie Kvarner ino Istria więc tam troche jak we Włoszech... wszędzie ich słychać a w szczególności w Rovinj :D
a Dalmacja... cóż niedopodrobienia :twisted:
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 24.05.2011 14:18

a w takim razie, polećcie mi jakieś zaciszne, spokojne miejsce w Dalmacji/na Makarskiej. Byłam 8 lat temu w Tucepi i i było pięknie, ale bez klimatu: knajpki czyste bistro (poza Górnym Tucepi), plaże zatłoczone, app i taras niby przy samym morzu, ale pod nosem promenada zamieniająca się wieczorami w rwący potok turystów... (a byliśmy w 2 połowie czerwca!), no i plaża kamienista, łagodna, a my wolimy skałki 8)

bo jak nie to wracam do Trbunij za miesiąc :lol:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.05.2011 14:38

AMFI napisał(a):
bo jak nie to wracam do Trbunij za miesiąc :lol:

Obawiam się, że po takich reklamach na cro.pl Tribunj będzie niedługo jak Tucepi :cry:

A taka fajna dziura to była jak tam trafiłem po raz pierwszy.

P.S. Może Pisak? Nie byłem i w tym roku nie będę (choć było blisko zarezerwowania apartmanów), ale wygląda na spokojny (choć bez zaplecza w formie Konzuma/Studenaca i kantoru).
Mirek68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek68 » 05.06.2011 19:45

Moi drodzy jestem tu nowy, ale jako gość czytałem juz wiele opinii.
Jadę w tym roku do Tribunja. mam pytanie odnośnie plaż. Te żwirkowe jakie mają zejścia do wody? Chodzi mi o to czy łagodne? I jak jest z głębokością w wodzie? Bo jedziemy z dzieciakami i zależałoby mi, zeby nie było od razu głęboko hehe
Pozdrawiam :)
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 06.06.2011 10:23

W Tribunj masz 3 plaże, wszystkie 3 żwirowo-betonowe, z łagodnym zejściem, generalnie oblegane przez dzieciarnię, więc domyślam się , ze długo jest długo płycizna... pisze domyślam się, bo my z nich nie korzystaliśmy, poniewż przy app gdzie byliśmy plaże, a raczej wybrzeże było skaliste - co jako fani skoków do wody przyjeliśmy z radością ;)
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 06.06.2011 13:43

Amfi jak chcesz w tym terminie co pisałaś do Tribunj jechac to sie odezwij do Daria :D ma namiary na jakies kwatery
Mirek68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek68 » 06.06.2011 13:58

AMFI dzięki bardzo. Wiem, że nie problem ruszyć się w inne miejsca na plaże, ale pytałem na razie o Tribunj, bo to na miejscu, a jadę tam pierwszy raz.
Jeszcze raz dzięki :)
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 06.06.2011 16:21

jolamik napisał(a):Amfi jak chcesz w tym terminie co pisałaś do Tribunj jechac to sie odezwij do Daria :D ma namiary na jakies kwatery

dzięki kochana :)
tak zrobię, tylko nasi znajomi muszą się w końcu wykokosić, czy jadą z nami czy nie, dlatego tak zwlekamy z szukaniem... jakby co zawsze pozostaje aurora, ceny te same tylko klimat nie ten ;)
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Tribunj z zejściem na plażę - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone