Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj, Vodice czy Srima

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monsterblock
Plażowicz
Tribunj, Vodice czy Srima

Nieprzeczytany postnapisał(a) monsterblock » 12.05.2009 16:52

Jaką miejscowość wybrać na najbliższy urlop Tribunj, VOdice czy Srima. Szukam spokoju i ładnych widoków. Preferuję raczej niezatłoczone plaże (wg mnie kamieniste są lepsze od zwirowych) :) Czy może w okolicy Vodice są jakieś inne ciekawe miejscowości?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 13.05.2009 07:24

Jeśli kryterium wyboru ma być ilość osób na plaży to Srima.
auganov
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) auganov » 16.05.2009 18:44

Srima! -pięknie, do Vodic bliziutko, super plaże i chyba nieco taniej niz w Vodicach. W zasadzie Srima łączy się prawie niezauważalnie z Vodicami.
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 18.05.2009 21:17

Ja w zeszłym roku miałem swój chorwacki debiut więc nie mam specjalnego odniesienia ale Tribunj ujęło mnie spokojem. Miłe miejsce, sympatyczne małe miasteczko. Byłem na początku lipca i specjalnego tłoku nie było.
mint71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mint71 » 18.06.2009 10:27

auganov napisał(a):Srima! -pięknie, do Vodic bliziutko, super plaże i chyba nieco taniej niz w Vodicach. W zasadzie Srima łączy się prawie niezauważalnie z Vodicami.

Jestem w Srimie w jednym z apartamentów tuż nad morzem.
Apartamenty są dwupokojowe większe i mniejsze w niezłym standardzie.
Może mógłbym pośredniczyć w nawiązaniu kontaktu z właścicielem, ale nie wiem czy jest to reklama...
pozdrawiam,
krzysztof
torman67
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) torman67 » 18.06.2009 22:41

mint71
Planujemy wyjazd w niedzielę 21czerwca po południu więc w cro będziemy w poniedziałek rano. Oczywiście planujemy wyjazd w ciemno okolice Vodic więc oferta byłaby całkiem ciekawa - jeśli mógłbym coś więcej się dowiedzieć o tej ofercie proszę na emaila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ks
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ks » 18.06.2009 23:59

witam
jestem zainteresowany urlopem w sierpniu w tamtych okolicach
byłbym wdzięczny za namiary na Wasz obecny apartament - ew. może przy okazji wpadnie coś w oko podczas spacerów na miejscu - dla rodziny 2+1 :)

z góry dziękuję
Krzysiek

Jestem w Srimie w jednym z apartamentów tuż nad morzem.
Apartamenty są dwupokojowe większe i mniejsze w niezłym standardzie.
Może mógłbym pośredniczyć w nawiązaniu kontaktu z właścicielem, ale nie wiem czy jest to reklama...
pozdrawiam,
krzysztof[/quote]
mint71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mint71 » 19.06.2009 19:54

ks napisał(a):witam
jestem zainteresowany urlopem w sierpniu w tamtych okolicach
byłbym wdzięczny za namiary na Wasz obecny apartament - ew. może przy okazji wpadnie coś w oko podczas spacerów na miejscu - dla rodziny 2+1 :)

z góry dziękuję
Krzysiek

chyba nie mogę podawać namiarów bezpośrednio na forum, prosze o wpisanie adresu emial w odpowiedzi.

Korzystając z okazji chce napisac, ze jestem zachwycony regionem, mam za sobą wizytę w pobliskich Vodicach, Tribonj, w Sibeniku a przede wszystkim przy wodospadach Krka. Nie żaluję wyjazdu i jesli jest ktoś jeszcze komu mogę pomóc w uzyskaniu namiar na niezły apartament to służę pomocą.
Kiedy sam wybieralem się brakowało mi jakiejs obiketywnej informacji o tym co można zastać na miejscu. Odpowiadam do poniedziałku (22/06) potem wyjeżdżam.
pozdrawiam,
k
ks
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ks » 20.06.2009 02:39

:)

dziękuję bardzo za pomoc
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

miłego urlopu życzę

[/quote]

chyba nie mogę podawać namiarów bezpośrednio na forum, prosze o wpisanie adresu emial w odpowiedzi.

k[/quote]
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 23.06.2009 22:30

iamam napisał(a):Ja w zeszłym roku miałem swój chorwacki debiut więc nie mam specjalnego odniesienia ale Tribunj ujęło mnie spokojem. Miłe miejsce, sympatyczne małe miasteczko. Byłem na początku lipca i specjalnego tłoku nie było.

Witam! Ja za 2 tygodnie mam zamiar wylądować w Tribunj, czyli też początek liipca :) Jedziemy 1 raz i miały być Vodice, ale wybraliśmy wioskę ok. 2 km chyba obok. Dlaczego? Taniej nieco, mam nadzieję, że spokojniej, ale ostatecznie nie wiem czy dobrze wybraliśmy. B. proszę o parę zdań o Tribunj, żeby nie być kompletnie zaskoczonym przez jakieś dziwolongi, które czasami się przytrafiają. Pozdrawiam
mint71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mint71 » 24.06.2009 09:25

Adax napisał(a):
iamam napisał(a):Ja w zeszłym roku miałem swój chorwacki debiut więc nie mam specjalnego odniesienia ale Tribunj ujęło mnie spokojem. Miłe miejsce, sympatyczne małe miasteczko. Byłem na początku lipca i specjalnego tłoku nie było.

Witam! Ja za 2 tygodnie mam zamiar wylądować w Tribunj, czyli też początek liipca :) Jedziemy 1 raz i miały być Vodice, ale wybraliśmy wioskę ok. 2 km chyba obok. Dlaczego? Taniej nieco, mam nadzieję, że spokojniej, ale ostatecznie nie wiem czy dobrze wybraliśmy. B. proszę o parę zdań o Tribunj, żeby nie być kompletnie zaskoczonym przez jakieś dziwolongi, które czasami się przytrafiają. Pozdrawiam

Wlasnei wrociłem Vodic a wioskę o której piszesz odwiedziłem. Jest ona bardzo ładna, z mikro wysepką, z ładnym wzgórzem, z ładnie zagospodarowaną okolicą no i z klimatem, ale ja tam nie dojrzałem żadnej plaży!!!
Czy nie jest tak, że będziesz musiał pokonać 1 - 2 km by się wykąpać?[/b]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.06.2009 09:37

W Tribunj są dwie plaże - betonowo skalista Zamalin i plaża kamienista za mariną w kierunku Vodic. Więc jest gdzie się kąpać. Proponuję przeszukać forum, było kilka relacji z Tribunj.
mint71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mint71 » 24.06.2009 09:41

Arek napisał(a):W Tribunj są dwie plaże - betonowo skalista Zamalin i plaża kamienista za mariną w kierunku Vodic. Więc jest gdzie się kąpać. Proponuję przeszukać forum, było kilka relacji z Tribunj.

dlatego kiedy próbowałem sobie wyobrazić odległość domów od miejsca gdzie mogła być plaża napisałem, że należy liczyć się z prewnym do niej dystansem. Więcej się nie mądruję :D bo rzeczywiście byłem tam krótko.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 24.06.2009 10:00

Adax napisał(a): B. proszę o parę zdań o Tribunj, żeby nie być kompletnie zaskoczonym przez jakieś dziwolongi, które czasami się przytrafiają. Pozdrawiam

Klik 1
Klik 2
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 24.06.2009 10:08

Adax napisał(a):ale ostatecznie nie wiem czy dobrze wybraliśmy. B. proszę o parę zdań o Tribunj, żeby nie być kompletnie zaskoczonym przez jakieś dziwolongi, które czasami się przytrafiają

Moim zdaniem dobrze. Na żadne dziwolągi nie natrafiłem.

Tu masz plany miasteczka Tribunj: Link
A tu ich stronkę i parę fotek: Link

Byłem tam w zeszłym roku i w tym też tam jadę (sierpień). Jest spokojnie i malowniczo. W miasteczku znajdziesz wszystko co do życia potrzebne: knajpki, sklep(y), bankomaty. Nie ma specjalnego tłoku. Plaża skalista jest super, można poskakać do wody i popływać z maską a jak się rozejrzysz to znajdziesz sobie miejsce z malutką zatoczką i łagodnym zejściem do wody (chociaż bardzo szybko robi się głęboko). Dobre miejsce wypadowe (Krka, Sibenik, Split). W samym miasteczku jakichś super atrakcji nie ma - jest malowniczy kościółek na wzgórzu z którego rozciąga się super widok. Jak chcesz to daj znać poślę Ci parę fotek z prywatnej kolekcji :) iamam[m.a.l.p.a]o2.pl.

Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies