Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj, Vodice czy Srima

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
asial100
Plażowicz
Re: Tribunj, VOdice czy Srima

Nieprzeczytany postnapisał(a) asial100 » 27.02.2015 14:15

Alize 1800 napisał(a):Srima, Vodice, Tribunj - poszukuję apartamentu 2 dorosłe + 2 dzieci. Jakby ktoś miał adresy sprawdzone w cenie 45-50 euro - nisko się kłaniam. Jedziemy I raz i chcemy to super zapamiętać :papa:

Witam i mam pytanie. Czy Tribunij to miasteczko, gdzie można pospacerować. Może głupio pytam ale byłam w ub. roku w Celinie-Zavode koło Omisza i do spacerów była tylko BARDZO RUCHLIWA JADRANKA a powrót z plaży pod stromą górę i przez Jadrankę był niezwykle męczący. W tym roku chciałabym tego uniknąć. Poza tym Celina to urokliwe, spokojne miejsce.
Poza tym czy ktoś zna ap. GORNJE STARINE w Tribunij przy ul. Mornarskiej?
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 27.02.2015 15:50

asial100 napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):Srima, Vodice, Tribunj - poszukuję apartamentu 2 dorosłe + 2 dzieci. Jakby ktoś miał adresy sprawdzone w cenie 45-50 euro - nisko się kłaniam. Jedziemy I raz i chcemy to super zapamiętać :papa:

Witam i mam pytanie. Czy Tribunij to miasteczko, gdzie można pospacerować. Może głupio pytam ale byłam w ub. roku w Celinie-Zavode koło Omisza i do spacerów była tylko BARDZO RUCHLIWA JADRANKA a powrót z plaży pod stromą górę i przez Jadrankę był niezwykle męczący. W tym roku chciałabym tego uniknąć. Poza tym Celina to urokliwe, spokojne miejsce.

No proszę Cię
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 27.02.2015 16:26

asial100 napisał(a):Witam i mam pytanie. Czy Tribunij to miasteczko, gdzie można pospacerować. Może głupio pytam ale byłam w ub. roku w Celinie-Zavode koło Omisza i do spacerów była tylko BARDZO RUCHLIWA JADRANKA a powrót z plaży pod stromą górę i przez Jadrankę był niezwykle męczący. W tym roku chciałabym tego uniknąć. Poza tym Celina to urokliwe, spokojne miejsce.

Samo Tribunj, moim zdaniem, to nadzwyczaj urokliwe niewielkie, ciche i spokojne miasteczko gdzie, czego jak czego, ale spokojnych miejsc do spaceru, raczej nie brakuje.

A jeżeli do tego dołożymy, około 10-15 minutowy, spacer brzegiem morza do Vodic, to naprawdę jest gdzie pospacerować. :D

Natomiast co do Jadranki to nie masz się czego obawiać bowiem biegnie ona północnym skrajem Vodic a od Tribunj jest oddalona około 2 km w linii prostej. :papa:

Zresztą co tu dużo pisać, spójrz sobie na Tribunj z lotu ptaka
Załączniki:
Tribunj - plaże.jpg
Numerami zaznaczyłem plaże- 1-Bristak, 2-Zamalin, 3-Sovlje.
Widoczna u góry Tribunj droga to nie Jadranka lecz boczna droga, którą można dostać się na wyspę Muter lub do miejscowości Pirovac.
Ostatnio edytowano 27.02.2015 18:59 przez lechocz, łącznie edytowano 2 razy
lechocz
Cromaniak
Re: Tribunj, Srima - szukam apartamentu!

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 27.02.2015 16:47

asial100 napisał(a):
Witam! Czy ja też mogę prosić namiary w Tribunij na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry serdecznie dziękuję.

Poszło na PW. :mrgreen: :papa:
Minia 1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Minia 1 » 27.02.2015 18:49

Myślałem, myślałem i po 6 latach z rzędu w Sukosanie poproszę o namiary na kwatery w Tribunj, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 27.02.2015 18:58

Minia 1 napisał(a):Myślałem, myślałem i po 6 latach z rzędu w Sukosanie poproszę o namiary na kwatery w Tribunj, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.

asial100
Plażowicz
Re: Tribunj, Srima - szukam apartamentu!

Nieprzeczytany postnapisał(a) asial100 » 01.03.2015 13:58

Witam w niedzielne słoneczne popołudnie. Dziękuję za wszystkie informacje.Pozdrawiam ciepło!!!

lechocz napisał(a):
asial100 napisał(a):
Witam! Czy ja też mogę prosić namiary w Tribunij na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry serdecznie dziękuję.

piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 01.03.2015 14:25

Pospacerować można, chodników raczej tak jak na całym wybrzeżu raczej brak, ale auta jadą powoli bo wszędzie ciasno. Do Vodic góra 30 minut, spacerki raczej krótkie, miasteczko niewielkie, ale spokojnie godzinka zejdzie wzdłuż miasteczka przy morzu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2015 15:44

" Do Vodic góra 30 minut......"

Z żoną na plecach :lol:
arrturo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arrturo » 04.03.2015 14:49

Witam
również wybieram sie do Tribunj w 1 połowie sierpnia prosze o namiary na rodzinny apartament
pozdrowienia adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ArturK
Turysta
potrzebuje opinii o Ap Tribunj Podvrh Stipanicev

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArturK » 19.04.2015 20:31

Witam, potrzebuję opinii o apartamentach w Tribunj Ul.Podvrh 46 Stipanicev Darko
szelass
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szelass » 02.06.2015 22:57

witam
w pierwszej połowie sierpnia po raz pierwszy HR. Wybór padł na Tribunj, choć nadal mam zarezerwowaną miejscówkę w Vodice.
Czy ktoś był i mógłby coś powiedzieć na tematach kwatery: apartment-zadro
chodzi o ich drugi dom, ten na obrzeżach miasteczka w lasku sosnowym. z jednej strony chcielibyśmy spokoju, ale z drugiej daleko do centrum i plaży kamienistej.
Wyjazd 11 osób = 6 dorosłych + 5 dzieci (w wieku 7-13 lat)

Mam jeszcze wstępnie zaklepaną rezerwację w Vodicach: apartments-ana
Apartamenty droższe o 10e, ale ładniejsze. Pytanie tylko, czy lepiej Vodice, czy Tribunj na skraju miasteczka.
Zależy nam na plaży dla dzieci, czyli łagodne zejście i drobne kamyczki, względny spokój (nie mylić z nudą) mile widziany.
szelass
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szelass » 02.06.2015 22:59

nie rozumiem, dlaczego nie mogę zamieszczać linków i co ma do tego mój staż :(
nie chcę reklamować, ani lokować produktów, a jedynie zapytać o opinię.
bez linków, nikomu nie będzie się chciało szukać po nazwie tych lokalizacji.

czy ktoś mi to pomoże rozkminić?
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 07.06.2015 11:52

Dwa ostatnie pobyty wakacyjne to Tribunj.

Polecam szczerze to miasteczko na wyjazd rodzinny. Fajna atmosfera, blisko na plażę, wieczorkiem można pospacerować albo po miasteczku (centrum-wyspa) albo w kierunku Vodic plażą.

Są sklepy (małe ale de facto wystarczające) knajpki a jednocześnie niezbyt dużo "atrakcji" dla dzieci, takich wyciągających kasę z kieszeni rodziców:)
dawid810909
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawid810909 » 09.07.2015 21:43

Dla wszystkich, którzy szukają kwatery w Vodice lub Tribunj : Dario Orlović, ma profil na nk i fb. Można się dogadać po Polsku .Byłem u niego w Tribunj w I połowie września 2012. Teraz ma chyba tylko kwatery w Vodicach ale tamte w Tribunj ma bodajże jego siostra, więc nie będzie problemu. We wrześniu nie ma już zgiełku w Vodicach, jest dużo knajpek i restauracji (troszkę brakowało nam imprez, pewnie w sezonie jest tego więcej). Bardzo byłem zadowolony, doskonała miejscówka na wypady do Krka, Kornati, Trogiru itp. Tribunj baaaardzo malownicze i urokliwe (w Srimie jest chyba podobnie), nie ma Angoli i Ruskich, prawie sami Polacy, Czesi i Słowacy, trochę Niemców, dogadać się można dużo po Polsku przeplatając paroma słowami Chorwackimi i Angielskimi.
Odległość plażą między Tribunj a Vodicami to ok 20 min spacerkiem plażą (na fotce widać taki biały, wysoki hotel na tle wzgórz po lewej, to Vodice, a te wszystkie domki z pomarańczowymi dachami za mariną jachtową to jeszcze Tribunj). Ceny niewygórowane, (nie każą sobie dopłacać za fakt że się jest bliżej plaży jak to ma miejsce u Nas) dwa tygodnie kosztowały nas niecałe 2500 na osobę (podróż w obie strony samochodem, piwo, kwatera, piwo, wyżywienie, piwo, wycieczki, piwo :-) nie żałowaliśmy sobie niczego). Pogodę mięliśmy podobno najgorszą od 10 lat, kilka razy spadł deszcz ale mimo to (i był to już wrzesień) było minimum ponad dwadzieścia stopni, a woda tak ciepła jak nigdzie i nigdy w Bałtyku. Plaża w stronę Vodic żwirkowa (lepsza dla dzieci) a w drugą stronę kamienista (ta bardziej malownicza). Polecam.
Załączniki:
1Bez tytułu.jpg
Tribunj
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tribunj, Vodice czy Srima - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone