Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj, Vodice czy Srima

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Juliaanna
Podróżnik
Re: Tribunj, VOdice czy Srima

Nieprzeczytany postnapisał(a) Juliaanna » 07.01.2015 14:14

Dzięki. Czy byłeś z dziećmi? My jedziemy z czterolatka i rocznikiem. Sporo osób poleca Srime jako dobre miejsce na wypoczynek z dziećmi dlatego wybralam to miejsce.
Szukam tez czegos w Tucepi ale te ceny...
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 07.01.2015 14:52

Juliaanna napisał(a):Dzięki. Czy byłeś z dziećmi? My jedziemy z czterolatka i rocznikiem. Sporo osób poleca Srime jako dobre miejsce na wypoczynek z dziećmi dlatego wybralam to miejsce.
Szukam tez czegos w Tucepi ale te ceny...

Byłem w roku ubiegłym w Tribunj z całą rodzinką, w skład której wchodzi również dwójka moich wnucząt, które były wówczas w wieku 3 i 4 lat, i na plaży Zamalin, a dokładnie w jej narożniku tj. u zbiegu ulic Zamalin i Podvrh, jest dosyć sporo miejsca gdzie przeważają drobne i okrągłe kamyczki w sam raz do zabawy dla takich maluchów.

Ogólnie tak nam się tam spodobało, że i w tym roku również wybraliśmy Tribunj jako miejsce naszego wypoczynku. :papa:
KrisM
Cromaniak
Re: Vodice-Srima kamulce na plaży i w wodzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 07.01.2015 21:43

Juliaanna napisał(a):Witam,
Planujemy tegoroczne wakacje spędzić w Srimie. Znalazłam ciekawe apartamenty na ul. Srima XII. Jedziemy z dwójka małych dzieci i stad moje pytanie do osób które juz tam były. Czy na najblizszej plazy w wodzie na płyciźnie są kamulce? Oczywiście nie oczekuje plaży jak na rivierze Makarskiej ale dużych kamieni w wodzie wolała bym uniknąć. Z gory dziękuje za pomoc :)

zdarzają się "kamulce", ale bez przesady. ja co prawda plażowałem bliżej Srimy III i Lovetovo, ale uważam (subiektywna ocena), że są tam plaże bardzo przyjazne dla dzieci. sprawdzone 3krotnie :D
w ogóle Srima to fajne miejsce na wakacje z dzieciakami.
magmic
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmic » 15.01.2015 14:50

Witam

Planujemy wybrać się w tym roku po raz pierwszy do Chorwacji. Wybraliśmy Srimę (ze względu na dzieci). Czy moglibyście polecić jakieś apartamenty?
będę wdzięczna gdyż "w ciemno" nie chce jechać z dziećmi.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
magmic
Plażowicz
Re: Tribunj, Srima - szukam apartamentu!

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmic » 15.01.2015 14:53

czy mogłabym otrzymać namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 15.01.2015 17:45

a w ile osób planujecie ten wyjazd?
xdominikax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) xdominikax » 15.01.2015 19:18

Również poproszę o ewentualne namiary. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuje.
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 15.01.2015 20:17

magmic napisał(a):czy mogłabym otrzymać namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dzięki

xdominikax napisał(a):Również poproszę o ewentualne namiary. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuje.

Propozycje poszły na PW.
Myślę, że zdołacie wybrać sobie coś dogodnego.
Pozdrawiam. :papa:
magmic
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmic » 15.01.2015 22:50

Poszukuje apartamentu dla 4 osób dorosłych i 4 dzieci (od 2 do 7 lat). Jeśli ktoś może coś polecić to będę wdzięczna :-)
Z
Cromaniak
Re: Vodice-Srima kamulce na plaży i w wodzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.01.2015 07:15

Patroniusz napisał(a):W całej Srimie są tzw kamulce.Potwierdzone 3krotnie...

A właśnie nieprawda dla wtajemniczonych są miejsca z piaskiem w wodzie idealne dla dzieci np.Przed hotelem Duje
raffaell2
Odkrywca
Vodice - koniec maja

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 23.01.2015 11:06

Witajcie Cromaniacy
Pytanie mam głównie do Vodicomaniaków :wink:
Jak wyglądają Vodice przez sezonem? Chcemy wyjechać tam w ostatnim tygodniu lipca.
Czy restauracje i bary są już otwarte?
lechocz
Cromaniak
Re: Vodice - koniec maja

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 23.01.2015 12:17

raffaell2 napisał(a):Witajcie Cromaniacy
Pytanie mam głównie do Vodicomaniaków :wink:
Jak wyglądają Vodice przez sezonem? Chcemy wyjechać tam w ostatnim tygodniu lipca.
Czy restauracje i bary są już otwarte?

A, przepraszam, od kiedy sezon wg, Ciebie się zaczyna? :?:

Czyżby zaszły w tym zakresie jakieś poważniejsze zmiany o których nic ogólnie nie wiadomo? 8O

Natomiast, ustosunkowując się do Twojego pytania, to z własnych obserwacji, poczynionych podczas swoich pobytów na chorwackiej ziemi, zauważyłem, iż większość Chorwacji przed sezonem wygląda, mniej więcej, tak samo tzn. mało ludzi, cicho i sennie oraz pozamykana znacząca większość knajpek.

Większy ruch i masowe otwieranie, wszelkiego rodzaju przybytków, nastawionych głównie na turystów zaczyna się mniej więcej tak od końca maja ewentualnie początku czerwca. Ale tu żadnej, uniwersalnej reguły to chyba nie ma. Wg. mnie to wygląda wówczas na takie pospolite ruszenie, tzn. obowiązuje chyba zasada: sąsiad otwiera to i ja nie będę gorszy.

Chociaż w niektórych miejscowościach typu Split, Trogir, Zadar czy Dubrownik to jakiś tam ruch jest prawie zawsze. :papa:
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 23.01.2015 14:24

:?
Oczywiście chodziło o koniec Maja.
Nie dopisałem, że pogoda wtedy będzie jak w Lipcu w Polsce :D

I dziękuję za odpowiedz
mateo;)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateo;) » 25.01.2015 21:19

Również poproszę o namiary

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 25.01.2015 21:30

Drobna uwaga,post jest sprzed 3 lat....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Tribunj, Vodice czy Srima - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone