Kochani,
dzięki Waszej pomocy rok temu byłam w Pakostane, w tym roku Polskie morze ale w przyszłym znów Chorwacja.
W Pakostane bardzo mi się podobało chociaż atrakcji było umiarkowanie( byliśmy we wrześniu). Teraz mamy do dyspozycji jedynie lipiec-sierpien, więc wiem, że wszędzie tłumy....
Szukam zatem podobnej miejscówki do Pakostane, czyli:
- niezatłoczone miasto, ( o tyle o ile może być w sezonie)
- dość łagodne wejścia do wody,
- klimatyczne zaułki, coś do zobaczenia: port/marina, kościółek, ścieżki na spacery itp,
- umiarkowane atrakcje dla dzieci ( jedziemy z 5latką i 8latkiem czyli nie takie maluchy, ale plac zabaw, zjeżdzalnia, rowerki wodne by się przydały- w Pakostane tego nie było, ale dzieci były mniejsze, pozatym 1 raz w Cro więc nie potrzebowały. Teraz wiem, że będzie inaczej
) Vodice to z kolei chyba przegęcie w drugą stronę
- zakwaterowanie przy plaży ( w Pakostane mieliśmy do plaży 50 m- było cudownie!)
A więć myślałam albo o Srima albo o Tribunj. Bardzo prosze osoby, które tam były, albo najlepiej były też w Pakostane, o opinie co lepsze
Tribunj wydaje mi się jednak za spokojne, za to nieporównywalnie ładniejsze niż Srima. Czyż tak?
Czy w Srima faktycznie coś dla dzieci się znajdzie?( zjeżdzalnia, plac zabaw, rowerek wodny itd)
Dziękuje!