Pierwsze wakacje w Chorwacji! Pomoc z organizacji.
napisał(a) pmonika » 19.02.2016 14:15
Witajcie
Przeglądam to forum już od ładnych kilku dni w celu dokładnego zaplanowania wakacji. Będą to moje pierwsze wakacje za granicą (nie licząc kolonii w gimnazjum
) jak i również pierwsze wakacje z chłopakiem.
Wyjazd: prawdopodobnie druga połowa sierpnia - podróż samochodem. Jest jeszcze wiele rzeczy do ustalenia takich jak np. długosć pobytu. Na razie dopiero czytamy i powoli poznajemy Chorwację czytając tutaj Wasze posty i oglądając relacje z podrózy.
Jak widzimy nasze wakacje? Chcielibyśmy rano wstawać na plażę, myślę, że na mniej zatłoczoną, może jakąś dziką plażę (boję się, że ktoś mógłby coś zabrać z torby - telefon, aparat). Wieczorami chcielibyśmy iść gdzies potańczyc, napić się. Oprócz tego chcielibyśmy też coś zobaczyć.
Myślałam nad Vodicami/Tribunj/Srima - czytałam, ze życie nocne w Vodicach jest ciekawe a nocleg moglibyśmy mieć w spokojniejszej miejscowości np. Tribunj a stąd do Vodic chyba dosyc blisko. Dzięki temu można tez zwiedzić Szybenik, bo jest blisko oraz Park Narodowy Krka. Czy z Tribunj do Vodic jest jakaś komunikacja miejsca? Czy droga tylko pieszo?
Przeglądałam też miejscowości: Zadar, Trogir, Primosten, ale jeszcze nie mam wystarczajacej wiedzy, wciąż jestem w trakcie poszukiwania.
Dlatego mam pytanie o to jaką miejscowość wybrac? Gdzie najlepiej na podstawie opisu naszych wymarzonych wakacji?
Licze serdecznie na Waszą pomoc w organizacji pierwszych wakacji. Pozdrawiam!