Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 26.01.2015 11:09

alexia.x napisał(a):Witaj
wczoraj właśnie otrzymałam od Daria potwierdzenie rezerwacji
Zaliczkę (100 E) wpłacałam przez mBank (prowizja 25 zł)
będziemy w apartamencie Plaża w terminie 26.07 - 07.08
Pozdrawiam

Ja tam bede od 31.07 do 12.08 w apartamentach plaza.:)
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 26.01.2015 12:57

ikar napisał(a):
jolamik napisał(a):
ikar napisał(a):Ja również zawitam do Apartamentów Plaża u Dario. Początek w ostatnią sobotę czerwca :)

To pewnie się zobaczymy my od 7 lipca do 17 lipca :papa:

To WY jesteście sprawcami mojej wizyty u Dario :) więc jeśli gdyby coś nie tak - załatwię sprawę na miejscu ;)

Zatem odliczamy dni :)

nie boję się :wink: :oczko_usmiech:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 26.01.2015 20:58

matkapolka napisał(a):Dziękuję za wskazówkę.
A czy ma ktoś zdjęcia apartamentu plaza i okolic? Na stronie Dario jest kilka fotek ale wnętrza,widziałam okolice ap.Antonio a chciałabym zobaczyć gdzie jadę:)

Też tam jedziemy, więc też szukałem jak wygląda okolica.
Okolice to najlepiej widać tu :)
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Widzę że sporo maniaków jedzie do Dario :)
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 26.01.2015 21:47

matkapolka napisał(a):Dziękuję za wskazówkę.
A czy ma ktoś zdjęcia apartamentu plaza i okolic? Na stronie Dario jest kilka fotek ale wnętrza,widziałam okolice ap.Antonio a chciałabym zobaczyć gdzie jadę:)

Dla wybierających się po raz pierwszy do Tribunj, znalezione w necie zdjęcie, moim skromnym zdaniem, doskonale ilustrujące, zarówno położenie samej miejscowości jak też i położenie plaż:

1. Plaża Bristak (przy apartamentach Plaża) - żwirkowa, bardzo łagodna, odpowiednia dla rodzin z dziećmi. Brak drzew i krzewów. Znajduje się przy uliczce, kończącej się ślepym zaułkiem. Przy plaży restauracja, lodziarnia, stoisko z naleśnikami.

2. Plaża Zamalin - plaża, początkowo betonowo-kamienista a od około połowy długości kamienista z zacisznymi mikroskopijnymi zatoczkami, znajdująca się u zbiegu ulic Podvrh i Zamalin. Ogólnodostępny natrysk ze słodką wodą. Dosyć dużo drzew i miejsc zacienionych Przy plaży kilka punktów gastronomicznych, cukiernia i lodziarnia.

3. Plaża Sowlje - betonowo(nadbrzeża)-żwirowa(dno) plaża, usytuowana w zatoce o tej samej nazwie, osłonięta od wiatru. Ogólnodostępne natryski ze słodką wodą, kilka niedużych knajpek. Jej wadą jest dosyć duża odległość od centrum Tribunj, tj. około 2km. :papa:
Załączniki:
Tribunj - plaże.jpg
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 26.01.2015 22:24

sdolas napisał(a):Widzę że sporo maniaków jedzie do Dario :)

Bo naprawdę warto. :mrgreen:

A na dodatkową zachętę, plaże:Bistrak-1 i Zamalin-2, z lotu ptaka oraz sama plaża Zamalin, również z ptasiej perspektywy.

Czegóż chcieć więcej? :papa:
Załączniki:
Plaże 1-Bistrak i 2-Zamalin z lotu ptaka.jpg
Plaża Zamalin z lotu ptaka.jpg
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 26.01.2015 22:53

lechocz
Widzę że tyś ziomal w wlkp. :)
Czy w okolicach plaży zamalin można furą bezpiecznie zaparkować np. gdzieś tu ...
czy postój płatny, czy może policja jak u nas poluje na jeleni albo odholowują na parkingi ?
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 27.01.2015 08:57

jolamik napisał(a):
ikar napisał(a):
jolamik napisał(a):
ikar napisał(a):Ja również zawitam do Apartamentów Plaża u Dario. Początek w ostatnią sobotę czerwca :)

To pewnie się zobaczymy my od 7 lipca do 17 lipca :papa:

To WY jesteście sprawcami mojej wizyty u Dario :) więc jeśli gdyby coś nie tak - załatwię sprawę na miejscu ;)

Zatem odliczamy dni :)

nie boję się :wink: :oczko_usmiech:

:)
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 27.01.2015 15:04

sdolas napisał(a):lechocz
Widzę że tyś ziomal w wlkp. :)
Czy w okolicach plaży zamalin można furą bezpiecznie zaparkować np. gdzieś tu ...
czy postój płatny, czy może policja jak u nas poluje na jeleni albo odholowują na parkingi ?

Powiem Ci szczerze, jak na spowiedzi, że nie wiem. :oops:

My parkowaliśmy na parkingu, przy ulicy Podvrh, obok mostku na wysepkę, który jest płatny lecz mieliśmy miejsce parkingowe w cenie apartamentu. Ale i tak dwa czy trzy razy za wycieraczką pojawiły się wezwania do zapłaty. Jednakże właścicielka apartamentu Angela zawsze je zabierała i załatwiała to we własnym zakresie.

Poza tym płatne miejsca są w ścisłym centrum Tribunj, na placu przy Konzumie.

Na pozostałych uliczkach widać było zaparkowane w różnych miejscach pojazdy lecz były to zazwyczaj miejsca przed apartamentami a co do pozostałych to po prostu nie wiem na jakiej zasadzie tam parkowali. Fakt faktem, że gdzieniegdzie, tu i ówdzie, stały zaparkowane samochody, co widzieliśmy niejednokrotnie podczas spacerów, lecz na jakiej zasadzie tam stały, to po prostu się nie zainteresowaliśmy, mając darmowy parking pod apartamentem.

W Vodicach zaś, za darmo, można zaparkować na dużym, bezpłatnym parkingu pobok cmentarza, przy ulicy Grgurev Ante Kukure, gdyż wszędzie, bliżej centrum, są zakazy parkowania lub parkingi płatne. Z tego parkingu jest mniej więcej 10 minut przyjemnego spacerkiu do samego centrum.

Ponadto w centrum jest duży płatny parking jest przy samym nadbrzeżu, na ulicy Obala Vladimira Nazora, niedaleko pomnika wdzięczności. Cena 10 kun za godzinę i płatny przy wyjeździe na podstawie biletu który pobiera się z automatu przy bramce wjazdowej.

Policji ani jakichś specjalnych służb, do usuwania pojazdów, w Tribunj nie widzieliśmy. Natomiast w Vodicach i innych miejscach w Chorwacji to i owszem.

Pewnie jest to spowodowane tym, iż Tribunj to mała, kameralna, cicha miejscowość, usytuowana nieco na uboczu, gdzie nie ma "dzikich tłumów" turystów, jak to ma miejsce w większych ośrodkach, bardziej obleganych. Tam siłą rzeczy musi być więcej takich służb aby im nie zakorkowali ulic parkując gdzie popadnie.

Dlatego też, najprawdopodobniej, z parkowaniem na bocznych uliczkach Tribunj nie powinno być większych problemów a w okolicy apartamentu na pewno będziesz miał miejsce parkingowe. W odróżnieniu od samych Vodic gdzie lepiej nie igrać z ogniem bo można się zdziwić kiedy nasz samochód dopadnie słynny "pajęczarz automobilikus" i trzeba będzie wybecalować poważną sumkę za odzyskanie auta.

Najlepiej to zapytaj Daria a on na pewno udzieli Ci wszelkich informacji z tym związanych, bo to dusza nie chłop. :papa:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 27.01.2015 15:34

ja w Tribunj jak nie chciało mi się placu zabaw dzieci nosić od Biserki u Daria to parkowaliśmy tak:) a wracając do tematu płatnego parkowania to z tego co pamiętam to większość obcych aut parkujących na uliczkach miasta miała jakieś karteczki parkingowe że są u kogoś i mogą parkować.
Załączniki:
DSCF7128 (1280x960).jpg
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 27.01.2015 19:36

lechocz napisał(a):
sdolas napisał(a):....
W Vodicach zaś, za darmo, można zaparkować na dużym, bezpłatnym parkingu pobok cmentarza, przy ulicy Grgurev Ante Kukure, gdyż wszędzie, bliżej centrum, są zakazy parkowania lub parkingi płatne. Z tego parkingu jest mniej więcej 10 minut przyjemnego spacerkiu do samego centrum....

Dzięki wielkie
Takie info jest bardzo cenne
Z wielką chęcią poczytam gdzie stanąć, gdzie coś tanio i dobrze zjeść ;) itp , itd do wakacji jest trochę czasu :)

My placu zabaw nie będziemy mieć ale ponton raczej tak.
Ciągle się jeszcze waham, bo miejsca mi zajmie sporo do tego kamizelki, raczej chyba jeśli się zdecyduję to bez boxu się nie obejdzie. Ciągle jeszcze nie wiem czy w pobliskiej marinie można gdzieś wynająć małą wiosłową łódź, bo być może to by była lepsza opcja od targania pontonu z PL.
Brał ktoś z was pływadło dmuchadło z PL ?
A o parkowanie pytam bo w razie co to pływafło od Daria na plażę sobie zatargam ale kilometr na tą drugą plażę to już odpada, tylko autem jak już.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 27.01.2015 20:13

miałem ponton taki 2,5 osobowy. mieliśmy dość sporo klamorów plażowych, chyba zajęły więcej jak połowę 450 litrów bagażnika orlando. Ale będąc w apartamentach przy plaży Bristak chyba nie warto cisnąć na 2 koniec miejscowości by poleżeć na kamieniach:)
w chorwacji ten plus że nie braliśmy nic ciepłego. tak więc ubrania zajmowały 1/3 tego co normalnie nad Bałtyk się bierze. I nawet mimo tego że pogoda była jaka była nawet podczas deszczów spokojnie można było chodzić bez długich spodni czy swetra bo i tak było ciepło:)
w Vodicach natomiast jak szliśmy to straszny tłok na plaży, ludzie leżeli jeden na 2 praktycznie:) może dalej było lepiej ale od strony Tribunj to tragedia:)
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 27.01.2015 20:53

paulr napisał(a):miałem ponton taki 2,5 osobowy. mieliśmy dość sporo klamorów plażowych, chyba zajęły więcej jak połowę 450 litrów bagażnika orlando. Ale będąc w apartamentach przy plaży Bristak chyba nie warto cisnąć na 2 koniec miejscowości by poleżeć na kamieniach:)
w chorwacji ten plus że nie braliśmy nic ciepłego. tak więc ubrania zajmowały 1/3 tego co normalnie nad Bałtyk się bierze. I nawet mimo tego że pogoda była jaka była nawet podczas deszczów spokojnie można było chodzić bez długich spodni czy swetra bo i tak było ciepło:)
w Vodicach natomiast jak szliśmy to straszny tłok na plaży, ludzie leżeli jeden na 2 praktycznie:) może dalej było lepiej ale od strony Tribunj to tragedia:)

My mamy coś takiego z lidla
Obrazek
Wysepki są tak blisko że aż korci popływać patrząc na powyższe fotki z lotu ptaka.
Choćby nawet blisko przy brzegu po samych zatoczkach :)

A ten 1km i tak się przejdziemy by naocznie zobaczyć tą kamienistą plażę, cienia tam jest sporo.
Na plaży zaraz przy apartamentach niestety malusie drzewka, czyli patelnia i pewnie od rana wszystkie miejsca pod tymi małymi drzewkami zabukowane każdego dnia.

Łaziłem ludzikiem po streetview i niestety ale widzę tylko duże łodzie w narinach, nie widzę małych wiosłowych, czasem może być ciężko z wynajęciem jakiejś łupinki poniżej 4 m na którą patent nie będzie wymagany.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 27.01.2015 21:01

nie widziałem małych w marinie, przejść też się przeszliśmy, a co do pływania na pobliskie wyspy to ja bym nie polecał. Morze to jednak morze, my z córką wypłynęliśmy ani nie do połowy długości wyspy a wiał lekki wiaterek, tyle co się na wiosłowałem by wrócić zaraz 1 dnia to już więcej dalej nie wypływałem:) Córka tata wracamy a ja 10 machnięć wiosłami a pół metra do przodu:) przy bezwietrznej pogodzie było ok, ale wiaterek może się pojawić zawsze:) w każdym bądź razie po tym co przeżyłem bym się nie odważył:) zresztą bardzo dużo ludzi miało pontony i nie pływali na wyspę, bliżej wysyp pływały też rożnego rodzaju jednostki z silnikiem więc trzeba by uważać:)
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 27.01.2015 21:17

będziemy 12-25 lipca. może usłyszymy się na plaży?
AdamKce
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamKce » 27.01.2015 21:54

paulr - Czy to ty masz filmik na Youtube ? Z wakacji ?
Jest tam taki sam filmik z tym samym autkiem :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone