Tribunj - początek czerwca - jechać w ciemno,czy rezerwować?
napisał(a) Hellmutos » 02.05.2016 17:30
Witam Wszystkich Sympatyków Chorwacji.
Po 10 latach przymierzania się do wyjazdu do Chorwacji, wyjazdu z każdym rokiem odkładanego z powodu zmian pracodawcy, zmiany stanu cywilnego, narodzin dwójki fantastycznych dzieci - nadeszła ta chwila, jedziemy, w tym roku, po raz pierwszy...a w zasadzie, no własnie - nie jedziemy - lecimy.
Przylatujemy 30 maja do Zadaru o 10:50 rano. Z Zadaru autokarem jedziemy do Tribunj.
Pytanie moje brzmi:
1.Czy zaklepać kwaterę za pośrednictwem internetu? Koszt najtańszych apartamentów zaczyna się od 30E za dzień dla czteroosobowej rodziny.
Czy może na początku czerwca, kiedy sezon jeszcze nie jest w pełni jechać w ciemno i spróbować znaleźć coś na miejscu?
Wymagania nasze są równie małe jak zawartość portfela. Całe życie spędzaliśmy wakacje na kempingach i nie potrzebne nam extra warunki hotelowe z klimatyzacja, tarasem czy widokiem na morze.
2. Czy w Tribunj ( w całej Chorwacji także) można liczyć na tanie pokoje w niższym standardzie, których to ogłoszeń nie ma w internecie? Wolę mieszkać skromniej, a za zaoszczędzone kuny popłynąć na Kornati
3. Na co zwrócić uwagę, żeby nie przepłacić (ukryte koszta, podatek miejscowy, dodatkowe opłaty za klimę itp.).
Za pomoc serdecznie dziękuję. Mam świadomość, że podobne tematy wielokrotnie się powtarzają i proszę mi wierzyć, że zanim napisałem post próbowałem przebrnąć choć przez część postów tego forum. Za wszelkie wskazówki - dzięki.