Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 08.08.2015 21:49

endriu33 napisał(a):Gdzieś wcześniej była mowa o apartamencie Marijan w Vodicach u Cioci Mario. Bylismy tam kilka dni temu i polecam ten apartament bez najmniejszego wahania. jest tam wszystko co człekowi potrzebne od podstawowych potrzeb do bardziej wybrednych typu pralka, toster, suszarka, duża lodówka że o klimie nie wspomnę. Czysto, schludnie i miło ze strony gospodarzy. Do plaży niedługi spacerek (moje dzieci ani razu nie jęknęły, że daleko). Kilka domów dalej tutejszy Panoramiks ;), posiadający tutejsze specyjały ;). Poza tym cicha okolica, z dala od słyszalnych z dala discotłuków, czyli dla rodzin idealne. Polecam tą miejscówkę razem z całą moją rodziną (mieszkaliśmy w ap. 1 ale nasi współlokatorzy w tym czasie, a byli to sami polacy też byli zadowoleni)
Również byłem w dwie rodziny w apartamencie marjan1 w voidicach i każdy był mega zadowolony w 100% polecam.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 09.08.2015 09:38

A jaki tam adres jest ?
Edit:
Po jest ile burek z mięsem, gałka lodów, rakija domowa i młode wino :D
endriu33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu33 » 09.08.2015 16:19

Miroslava krleze 73
danie dnia 35 kun, poza tym ok 65 kun, pizza ok 40-50 kun (smaczna), lody od 5 do 7 kun gałka, rakija 50 kun za litr, młode wino 30 kun za 1,5l
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 09.08.2015 19:42

endriu33 napisał(a):Miroslava krleze 73
danie dnia 35 kun, poza tym ok 65 kun, pizza ok 40-50 kun (smaczna), lody od 5 do 7 kun gałka, rakija 50 kun za litr, młode wino 30 kun za 1,5l

Dzięki wielkie :D
Jeszcze jak mogę wykorzystać, czy w Vodicach jest bank żeby wymienić € na kuny ? Jeśli nie to gdzie jest najbliższy ? Szybenik ?
Może wiecie po ile płacą w Vodicach w kantorach ? Słyszałem o 7,3 a w banku 7,5.
Mój zdzierski bank bierze 3% za przewalutowanie i 3% za wypłatę min. 9 pln.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 10.08.2015 20:52

Skoro w dużo mniejszym Tribunj był bank i kantor, to w Vodicach na pewno będzie nie jeden.
Na początku lipca kurs był ciut poniżej 7,5.
Sprawdź kurs i prowizję bankową :wink: bo banki pobierają prowizję i wymiana wychodzi bardzo podobnie jak w kantorze.
Przy wjeździe do Cro blisko granicy wymienialiśmy po wyższym kursie niż na miejscu.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 10.08.2015 21:14

Ja będę w Tribunj. Co prawda nie u Daria bo nie ma miejsca ale coś innego znalazłem, nawet z klimą. Nie przypuszczałem, że tam nawet bank będzie.
Bardzo dobra rada żeby przy granicy Cro się zorientować. Dzieki. Jak kurs będzie lepszy niż 7,5 to na granicy wymienię. Euro rozumiem że więcej niż na pokój nie ma sensu zostawiać.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 10.08.2015 21:29

Zadzwoń i zapytaj Dario jaki jest obecnie kurs :wink:
Nie masz nr. napisz, na pewno odpowie.
Będziesz wiedział czy na granicy warto wymieniać.
Trzeba pamiętać że w interesie gospodarzy jest możliwie najlepszy kurs wymiany Euro w których płacimy za apartamenty.
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 10.08.2015 22:51

Kurs w Tribunij w kantorze 7,44 - 7,45 za euro . Jestem teraz i wymieniałem .
endriu33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu33 » 10.08.2015 23:55

Ja wybierałem w bankomacie Euronet w Vodicach kuny i wyszło z prowizją ok. 0.58 (wybierac bez gwarancji, bo z gwarancją złodziejskie sumy), a Chorwaci sobie liczą stawkę 7.5 kun za euro (tak płaciłem za noclegi, bo mi ojro zbrakło z przyczyn technicznych
A propo przyczyn technicznych obowiąkowo assistance lub jakiekolwiek ubezpieczenie dodatkowe auta bo bieda ;(
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 11.08.2015 06:22

Apropo ubezpieczenia to też myślałem i chciałem kupić coś takiego, ale to bardziej chodzi o leczenie:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Nie wiem czy jest to kupować ? Wcześniej nic takiego nie kupowałem. EKUZ czy jak to się nazywa już mam i to miałem zawsze.
W swoim OC nie mam Assistance i gość na infolinii powiedział że nie mogę dokupić. Trochę dziwne. Znalazłem coś takiego:
Muszę dziś jeszcze raz zadzwonić i dopytać.

endriu33 napisał(a):Ja wybierałem w bankomacie Euronet w Vodicach kuny i wyszło z prowizją ok. 0.58 (wybierac bez gwarancji, bo z gwarancją złodziejskie sumy), a Chorwaci sobie liczą stawkę 7.5 kun za euro (tak płaciłem za noclegi, bo mi ojro zbrakło z przyczyn technicznych
A propo przyczyn technicznych obowiąkowo assistance lub jakiekolwiek ubezpieczenie dodatkowe auta bo bieda ;(

A jeśli można spytać co się stało ? Rozumiem, że opcja holowania była potrzebna ?

sdolas napisał(a):Przy wjeździe do Cro blisko granicy wymienialiśmy po wyższym kursie niż na miejscu.

Sdolas po jakim kursie wymienialiście wtedy na granicy ?
rafal291
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal291 » 11.08.2015 07:02

Witam ! Byłem u Daria, wróciłem w zeszłym tygodniu. Za jego namową nie brałem żadnej obcej waluty, kupiłem tylko trochę kun na opłatę autostrady. Złotówki wymieniałem w zagrebacka banka - kuna wychodzi 55 groszy, obok jest jeszcze jakiś inny bank którego nazwy nie pamiętam a w kantorze kursy są gorsze. Bank jest naprzeciwko mariny w Vodicach, okok małego konzumu.
rafal291
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal291 » 11.08.2015 07:05

aha ! euraki opłaca się wymieniać na kuny jak się kupiło wczesna wiosną po dobrym kursie, w innym wypadku nie warto - moim zdaniem.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 11.08.2015 07:34

Wszyscy piszą, że najbardziej opłaca się kupić € i wymienić na kuny w banku, sdolas pisał, że na granicy.
Ja € mogę kupić u siebie po 4,25. Czyli wg Twoich wyliczeń lepiej wziąć złotówki i wymienić na miejscu na kuny ?
Za 1700 zł po 4,25 mam 400€, 400€ po 7,5 Hrk mam 3000 Hrk.
Za 1700 zł po 0,55 Hrk jak mówisz mam 3090 Hrk więc faktycznie lepiej wychodzi.
I bądź tu teraz mądry co zrobić :roll:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.08.2015 07:40

Raschey napisał(a):Wszyscy piszą, że najbardziej opłaca się kupić € i wymienić na kuny w banku, sdolas pisał, że na granicy.
Ja € mogę kupić u siebie po 4,25. Czyli wg Twoich wyliczeń lepiej wziąć złotówki i wymienić na miejscu na kuny ?
Za 1700 zł po 4,25 mam 400€, 400€ po 7,5 Hrk mam 3000 Hrk.
Za 1700 zł po 0,55 Hrk jak mówisz mam 3090 Hrk więc faktycznie lepiej wychodzi.
I bądź tu teraz mądry co zrobić :roll:

Olej euro po takim kursie,bierz złotówki. Ja euro akurat miałem więc byłem zmuszony.
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 11.08.2015 09:22

No to tak zrobię. Niemniej i tak muszę € wziąć na apartament i na Piltvice potrzebuję już mieć kuny więc pewnie więcej € kupie i na granicy wymienię.
Edit: Assistance też jakieś znalazłem.
Jak już prowadzimy dyskusję to może dopytam.
Rejs na Kornati. Skąd najlepiej wystartować,może jakaś szczególnie polecana łajba ? Za te 270 kun jest all inclisive, że się tak wyrażę, czy napitek i papu płatne ekstra ?
Jeśli chodzi o Torgir coś szczególnie warte zobaczenia czego mogę nie dojrzeć będą na miejscu ?
Gdzie i do kogo się zgłosić po dobrą Rakiję home made by 70% :mrgreen:
Są może też wieczorami kalmary z grilla prosto z kutra w porcie ?
Ostatnio edytowano 11.08.2015 13:47 przez Raschey, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone