Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj, KRK, Szybenik - gorący urlop 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 09.08.2012 21:16

Pierwszy dzień minał bardzo szybko. Zwiedzilismy na szybko dwie plaże oraz okolice. Wieczorem spotkaliśmy się na piwku z naszymi kompanami z podróży :)

widok na marinę
Obraz 032.jpg

wejście do Antonio
wejście do Antonio.jpg
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 08:22

Następne dwa dni to plaża i leniuchowanie...
Do wyboru mieliśmy plażę betonowo-skalistą Zamalin lub kamienistą Bristak. Mimo iż Bristak był nieco dalej zdecydowaliśmy, że właśnie tam będziemy chodzić. Wybraliśmy miejsce nieco oddalone, gdzie nie było dużo plażowiczów. Był prysznic, toalety .... i blisko do baru :lol:
Umówiliśmy się na ok. 11 na plażę (trzeba było odespać podróż).
Ranek nas przywitał piękną słoneczną pogodą choć nieco wiało. Ale co to za wiatr jeśli jest ciepły i miły. Morze w niedzielę 15.07.2012 miało temperaturę 29 st :lol: . Dzieciaki z wody nie wychodziły i nawet ja skusiłam się do oglądnięcia podwodnego świata. W końcu trzeba było wypróbować sprzęt.

Obraz 046.jpg

Obraz 040.jpg

Obraz 038.jpg
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 09:05

Na samej wysepce też można było się kąpać i opalać. Były porobione drabinki ale jakoś nie skorzystaliśmy z tej opcji. Po drodze na plażę Bristak był KONZUM w którym robiliśmy zakupy aby nie odwodnić się na plaży :P . A że grzało mocno to tendencja była taka, że ile wypiłeś tyle wypociłeś więc to baru obok trzeba było biegać dosyć często... bo napoje zakupione w sklepie szybko się nagrzewały i trzeba było je szybko wypijać. Biegaliśmy na zmianę raz dzieciaki po lody raz dorośli po pivko :D
Jesli chodzi o lody to najlepsze i najwieksze byly koło mostku :) jak pochodzilismy po lody Pan juz się usmiechał i mówił: gałka ? Syn zjadł chyba z pól tony tych lodów no ale co będę chłopakowi żałować jak były takie pyszne. A po drugie miał swoje kuny (które sam nałapał przed wakacjami :wink: )
A no i polecam kawę mrożoną ... pychota

A tu jeszcze kilka fotek z plazy Bristak

Obraz 417.jpg

Jak widać poniżej dzieciakom do szczęścia nie jest potrzebny piasek.
Obraz 369.jpg

Obraz 044.jpg
w oddali po lewej widać Vodice
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 09:30

monika313 napisał(a):Po drodze na plażę Bristak był KONZUM w którym robiliśmy zakupy aby nie odwodnić się na plaży :P . A że grzało mocno to tendencja była taka, że ile wypiłeś tyle wypociłeś więc to baru obok trzeba było biegać dosyć często... bo napoje zakupione w sklepie szybko się nagrzewały i trzeba było je szybko wypijać. Biegaliśmy na zmianę raz dzieciaki po lody raz dorośli po pivko :D

No to teraz wiem dlaczego horyzont na zdjęciach taki pochyły :wink:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 09:33

Janusz Bajcer napisał(a):
monika313 napisał(a):Po drodze na plażę Bristak był KONZUM w którym robiliśmy zakupy aby nie odwodnić się na plaży :P . A że grzało mocno to tendencja była taka, że ile wypiłeś tyle wypociłeś więc to baru obok trzeba było biegać dosyć często... bo napoje zakupione w sklepie szybko się nagrzewały i trzeba było je szybko wypijać. Biegaliśmy na zmianę raz dzieciaki po lody raz dorośli po pivko :D

No to teraz wiem dlaczego horyzont na zdjęciach taki pochyły :wink:

:mrgreen: cóż poradzić że to ich pivo takie dobre. Zwłaszcza grejpfrutowe ....
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 10.08.2012 09:49

Cześć Monika.

Chętnie dołączę się do Twojej podróży. :)
Miło się patrzy na fotki z pięknej Chorwacji.
Dobrze, że pozostały wspomnienia, ja jeszcze nie mogę się wyleczyć z powakacyjnej chandry. :roll: :wink:

Pozdrawiam serdecznie. :papa:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 10:00

17.07.2012 wycieczka na wodospady KRK
Auta zapakowane, nawi ustawiona i jedziemy. Po drodze widoki ...

Obraz 139.jpg

Obraz 141.jpg

Obraz 148.jpg

Postanowiliśmy, że na wodospady popłyniemy statkiem. Należny dojechać do Skradin do dużego płatnego parkingu (ominąć taki zjazd w prawo pod górę - stamtąd ponoć można dojechać autobusem) przejść przez plac zabaw do portu i tam UWAGA za DARMO odpływają statki o pełnych godzinach. Podróż statkiem trwa około pół godziny i jest bardzo przyjemna. A widoki takie :)

Obraz 153.jpg

Obraz 155.jpg

Obraz 157.jpg

Obraz 161.jpg

Po dopłynięciu najmniej miła chwila :( podejście do kasy i zapłata za 2 dorosłe osoby i dziecko 8 lat 260 kun :? i dlatego statek za niby darmo, no ale nie ważne ważne że zobaczymy słynne wodospady KRK :)
Bilety zakupione (aha są dwie kasy: gotówka i karty płatnicze) i idziemy. Po drodze knajpki, lody, piwo ... Hm no trzeba się schłodzić :roll: a więc po piwie za 23 kuna jedno :cry: i lody 7 kuna gałka :roll:
Ale jak smakowało ulala ....
Wodospady .... nie powiem ładne ale nie duże, woda zimna ... ale zamoczyć się trzeba było.

Obraz 163.jpg

Obraz 165.jpg

Obraz 166.jpg

Obraz 178.jpg

Obraz 182.jpg

Obraz 187.jpg
Ostatnio edytowano 10.08.2012 14:11 przez monika313, łącznie edytowano 1 raz
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 10:04

Ania W napisał(a):Cześć Monika.

Chętnie dołączę się do Twojej podróży. :)
Miło się patrzy na fotki z pięknej Chorwacji.
Dobrze, że pozostały wspomnienia, ja jeszcze nie mogę się wyleczyć z powakacyjnej chandry. :roll: :wink:

Pozdrawiam serdecznie. :papa:

witam Ania
serdecznie zapraszam :D
wróciliśmy 24.07 :oops: i też nie mogę się wyleczyć z tęsknoty za Chorwacją.
To był mój pierwszy raz w Chorwacji i żałuje że nie zdecydowaliśmy się tam jechać kilka lat wcześniej :(
No ale lepiej późno :P niż wcale :wink:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 13:53

Powrót z wodospadów był nieco dłuższy a to z powodu że musieliśmy czekać na statek około godziny. Statki odpływają co godzinę ale niestety nie załapaliśmy się chyba na 14.30 i musieliśmy czekać na 15.30. Ten pierwszy statek był bardzo mały i zabrał tylko 40 czy 60 osób. Myślimy sobie , że jak następny też taki będzie to poczekamy sobie nieźle bo ludzi było sporo ... Ale podpłynął taki wielki ze zabrał wszystkich. Zanim wszystkich zabrał to minęło około 40 min. Podroż minęła milutko a zza burty otaczały nas takie widoki

Załącznik Obraz 199.jpg nie jest już dostępny

Obraz 199.jpg

Obraz 208.jpg

Obraz 212.jpg

Obraz 216.jpg

po powrocie z wycieczki grill u znajomych którzy mieszkali w apartamentach u Zdenki i powrót do Antonio prawie rankiem :wink:
Lula
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lula » 10.08.2012 14:01

Witam, czy to oznacza ze mozna się przeplynąc z Tribunj do wodospadow i z powrotem za darmo 8)
Bylismy juz na samych wodospadach, wiec sam kurs stateczkiem to juz atrakcja :twisted:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 14:08

Lula napisał(a):Witam, czy to oznacza ze mozna się przeplynąc z Tribunj do wodospadow i z powrotem za darmo 8)
Bylismy juz na samych wodospadach, wiec sam kurs stateczkiem to juz atrakcja :twisted:

witaj
z Tribunj nie.
Trzeba dojechać autem do Skradin i stamtąd statkiem na wodospady :)
a ... mogłaś tak zrozumieć bo nie dodałam, że trzeba dojechać do Skradin - ale już poprawiłam :) sorki :cry:
Ostatnio edytowano 10.08.2012 14:13 przez monika313, łącznie edytowano 1 raz
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 10.08.2012 14:12

monika313 napisał(a):wróciliśmy 24.07 :oops: i też nie mogę się wyleczyć z tęsknoty za Chorwacją.

My wróciliśmy z Pł Peljesac 16.07 i pozostała niemała kolekcja zdjęć, którą oglądam jak mi smutno i źle. :)

monika313 napisał(a):To był mój pierwszy raz w Chorwacji

Oooo, to pamięta się długo ten pierwszy raz. :lol:

monika313 napisał(a): żałuje że nie zdecydowaliśmy się tam jechać kilka lat wcześniej :(

To fakt, lepiej późno niż później. :lol:
Ja już powoli zaczynam planować kolejne wakacje. Może to będzie Riviera Zadar lub któraś z wysp. :P

Fajnie, że są na forum relacje, można czymś się zainspirować. :D

:papa:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 10.08.2012 14:15

Ania W napisał(a):
monika313 napisał(a):wróciliśmy 24.07 :oops: i też nie mogę się wyleczyć z tęsknoty za Chorwacją.

My wróciliśmy z Pł Peljesac 16.07 i pozostała niemała kolekcja zdjęć, którą oglądam jak mi smutno i źle. :)

monika313 napisał(a):To był mój pierwszy raz w Chorwacji

Oooo, to pamięta się długo ten pierwszy raz. :lol:

monika313 napisał(a): żałuje że nie zdecydowaliśmy się tam jechać kilka lat wcześniej :(

To fakt, lepiej późno niż później. :lol:
Ja już powoli zaczynam planować kolejne wakacje. Może to będzie Riviera Zadar lub któraś z wysp. :P

Fajnie, że są na forum relacje, można czymś się zainspirować. :D

:papa:

mi też chodzi po głowie planowanie wakacji :lol:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 11.08.2012 07:25

miło powspominac-pisz i wklejaj... :D
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 11.08.2012 09:27

Ja też czytam i oglądam.Pozdrawiam :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tribunj, KRK, Szybenik - gorący urlop 2012 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone