Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj koło Vodic - plaże, inne info. (poszukuję)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MonikaK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MonikaK » 27.08.2007 08:28

Witam.

Wybieram się prawdopodobnie właśnie do tej miejscowości.
Niewiele znalazłam o niej na forum.

Czy ktoś ma jakieś informacje o plażach?
Wiem że głowna plaża jest chyba betonowo-kamienista.
Ale czy jest gdzieś nieopodal plaża żwirkowa z łagodnym zejściem (jadę z 2.5 letnim dzieckiem).

Proszę też o inne informacje o miasteczku: sklepy, knajpy itp. Czego nie wolno ominąć, gdzie trzeba zawitać...

A moze ktoś ma namiary na sprawdzone apartamenty?

Będę wdzięczna za każdą informację.

pozdrawiam
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 27.08.2007 09:07

Witam! Tu masz wszystko oc pytasz.

http://cro.pl/forum/search.php?mode=results

Pozdrawiam!
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 27.08.2007 09:09

Bondkr
Podróżnik
Tribunj koło Vodic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bondkr » 27.08.2007 09:29

Cześć Monika!
Byłem w Tribunj na wakacjach kilka lat temu,w tym roku odwiedziłem to miasteczko aby zobaczyć co się zmieniło.
Plaża faktycznie kamienisto-betonowo-żwirowa.Jej minus to brak miejsc zacienionych.Jest parę rachitycznych drzewek dających nieco cienia ale w szczycie sezonu czy też podczas weekendów,gdy plażują również miejscowi ciężko się załapać na wolne drzewko.Nie widziałem też pryszniców ze słodką wodą.Jak ktos pływa z maską i rurką to będzie zadowolony-dość bogate życie podwodne.
Na plaży knajpa z piwem,napojami itp.Obok-nowa,duża marina z hotelem.Wzdłuż plaży biegnie ulica(we Włoszech nazywają to lungomare) z knajpami,sklepami,apartamentami.Bankomaty są.
Warto zobaczyć starówkę-jest co prawda malusieńka(w ogóle Tribunj to mała miejscowosć) ale bardzo urokliwa.
Do Vodice można dojśc brzegiem morza-to ok 2 km.Jak coś jeszcze-pytaj.
Pozdro!
MonikaK
Odkrywca
Re: Tribunj koło Vodic

Nieprzeczytany postnapisał(a) MonikaK » 27.08.2007 10:16

Bondkr napisał(a):Plaża faktycznie kamienisto-betonowo-żwirowa.Jej minus to brak miejsc zacienionych.Jest parę rachitycznych drzewek ...

O której plazy piszesz? Głównej przy miasteczku? Od Mariny na wschód, czy na zachód?
Jest podobno jeszcze jedna plaża - bardziej żwirowa? Jak się tam kierować?

Obrazek

W którym rejonie najlepiej szukać kwater?
Bondkr
Podróżnik
Tribunj koło Vodice

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bondkr » 29.08.2007 07:48

O tej na wschód od mariny.Tam chodziłem,bo miałem najbliżej z mojego apt.O czym jeszcze zapomnialem-w okolicy jest gdzie pojeździć rowerem,można się nawet wybrać na Murter-fajna wycieczka.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone