Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj Informacje o Miejscowosci od A do Z

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 09.07.2013 19:50

Witam w przyszlym miesiącu dokladnie 9 sierpnia wybieram sie 1 raz ze znajomymi do Chorwacji a dokładniej do Dario którego z tego co czytam bardzo ludzi chwali mam nadzieje ze to dobry wybór , czytam duzo forum itp ale chcialbym zostać potraktowany osobiscie i chcialbym uzyskac jak najwiecej informacji o Miejscowości Tribunj o Plażach które tam są i miejscach które odwiedzić trzeba w pierwszej kolejności oraz czy znajde jakąś dobrą dyskoteke w pobliżu Tribunj wszystkie niezbedne informacje są mile widziane i chętnie dowiem sie czegoś więcej od tych którzy juz byli w Tribunji, Fotki mile widziane również ;) Pozdrawiam
JacaM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacaM » 09.07.2013 20:57

Może trochę od końca zaczne ale na początek proponuje odwiedzić moją stronę za zdjęciami z Tribunj 2012
http://www.tribunj.za.pl jest tu ponad 1000 zdjęć. Proszę o cierpliwość przy ładowaniu strony.
Tu można zobaczyć co was czeka :)
Zdjęcia 1-430 Tribunj
431-555 Sovlje
556 - 663 plaża Zamalin
664 - 789 Widoki ze szczytu Sv.Nikole (50 m.n.p.m)
790 - 859 Widoki z lądu w kierunku Vodić
860 - 908 Krk kierunek Sibenik
909 - 999 pozostałe zdjęcia z Tribunj

Mapka Tribunj z opisem

Obrazek

Plaże w Tribunj są betonowe i kamieniste.
Jest tu kilka sklepów i knajpek koło plaży Zamalin.
Warto zwiedzić Marinę i samochody zaparkowane przy jachtach :)
U miejscowych można kupić oliwę z oliwek oraz coś mocniejszego Rakije. Pozdrawiam :papa:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 10.07.2013 08:42

kafarszczak napisał(a):Witam w przyszlym miesiącu dokladnie 9 sierpnia wybieram sie 1 raz ze znajomymi do Chorwacji a dokładniej do Dario którego z tego co czytam bardzo ludzi chwali mam nadzieje ze to dobry wybór , czytam duzo forum itp ale chcialbym zostać potraktowany osobiscie i chcialbym uzyskac jak najwiecej informacji o Miejscowości Tribunj o Plażach które tam są i miejscach które odwiedzić trzeba w pierwszej kolejności oraz czy znajde jakąś dobrą dyskoteke w pobliżu Tribunj wszystkie niezbedne informacje są mile widziane i chętnie dowiem sie czegoś więcej od tych którzy juz byli w Tribunji, Fotki mile widziane również ;) Pozdrawiam

Tribunj to raczej bardziej spokojna mieścina w której najwięcej dzieje się zawsze w okolicach mostka ;) Dyskoteki tam nie widziałem żadnej - najbliżej chyba jakaś imprezownia będzie w Vodicach. Jeśli chodzi o miejsca które możesz odwiedzić - polecam wejść na górę i obejrzeć kościółek. Na dole masz pomniczek osła ... i to chyba tyle atrakcji w samym mieście. Dobre lody (koło mostka i na plaży). Jeśli chodzi o plaże to są trzy, z czego dwie masz na zdjęciach JacaM (ładne zdjęcia, wisi jeszcze koło mostka Hrvatski Vitez?). U miejscowych możesz nakupować różnych ciekawych rzeczy, ale najlepiej jest się alkoholem wymienić z Dario ;)

Tribunj to dobra baza wypadowa - pogadaj z Dario niech Ci załatwi wypad na Kornaty z Vodic. W okolicach blisko masz Zadar, Szybenik, wodospady Krka, nieco dalej: Trogir i Split. Polecam pojeździć po okolicznych miejscowościach - jest równie ładnie.
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 10.07.2013 18:55

a co to dokladniej ta marina ? hehe myśle ze wszystko co w okolicy postaram sie odwiedzić zeby skorzystac na tym wyjeździe jak najwiecej ;) Dario chętnie wymieni sie jeżeli zaproponuje mu Polska wódke ? :) slyszalem ze jego specjały to wina i orzechówki ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.07.2013 19:11

kafarszczak napisał(a):a co to dokladniej ta marina ? hehe myśle ze wszystko co w okolicy postaram sie odwiedzić zeby skorzystac na tym wyjeździe jak najwiecej ;) Dario chętnie wymieni sie jeżeli zaproponuje mu Polska wódke ? :) slyszalem ze jego specjały to wina i orzechówki ;)

To jest marina w Tribunj
Załączniki:
HPIM8436 [1600x1200].JPG
HPIM8391 [1600x1200].JPG
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 10.07.2013 19:15

kafarszczak napisał(a):a co to dokladniej ta marina ? hehe myśle ze wszystko co w okolicy postaram sie odwiedzić zeby skorzystac na tym wyjeździe jak najwiecej ;) Dario chętnie wymieni sie jeżeli zaproponuje mu Polska wódke ? :) slyszalem ze jego specjały to wina i orzechówki ;)

Własnie delektuję się jego orzechówką. Ja nie wiem czy się wymieni, ale podarować mu zawsze coś możesz ;)
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 10.07.2013 19:23

powiedzcie mi czy warto jest zabrać coś cieplejszego do ubrania ze sobą czy to w ogóle mija sie z celem ponieważ tam ciągle jest gorąco a wieczorami jest akurat tak ze nie trzeba nic ubierac nie wiadomo jak grubego
Jędrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrula » 10.07.2013 22:16

kafarszczak napisał(a):powiedzcie mi czy warto jest zabrać coś cieplejszego do ubrania ze sobą czy to w ogóle mija sie z celem ponieważ tam ciągle jest gorąco a wieczorami jest akurat tak ze nie trzeba nic ubierac nie wiadomo jak grubego

Byłem już pare razy w Chorwacji i nigdy mi się ciepłe ciuchy nie przydały lecz zawsze je mam/my , oooot , takie bałtyckie przyzwyczajenie :)
JacaM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacaM » 11.07.2013 15:39

My również pakujemy kilka ciepłych ubrań z tego względu że często jadąc rano w drodze powrotnej za Tunelem Sveti Rok temperatura na termometrze w samochodzie w sierpniu spada do 5 stopni o godzinie 7:00 rano a czasami trzeba się zatrzymać i wtedy po 2 tygodniowym grzaniu jest masakra bryyyyy.
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 11.07.2013 19:45

myśle jak spakuje jedną bluze i jeansy to bedzie Max maxów :) a co powiecie na temat kasy ? najlepiej chyba mienić euro na kuny na miejscu bądź wyplacac z bankomatu ? co preferujecie
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 14.07.2013 12:29

Jesli juz masz euro albo zarabiasz w euro to mozna brac , ale jesli masz teraz kupic w kantorze euro po 4,34 lub cos podobnego to bierz zlotowki i wymienisz w kantorze ,kurs wychodzi troszke lepszy niz euro ok 0,57 gr
Przy platnosciach kartą w moich bankach rozliczli mi euro po 4,42 i kuna wychodzila ok 0,60
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 14.07.2013 18:09

przy tym kursie euro co jest to faktycznie lepiej bedzie zabrac PLN i wymienic na kuny, mam pytanko jeszcze odnośnie ubezpieczenia podczas pobytu w Chorwacji, trzeba wykupic sobie jakies w podróży oraz na pobyt tam w razie czego czy jak to z tym ubezpieczeniem jest
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.07.2013 18:16

kafarszczak napisał(a):przy tym kursie euro co jest to faktycznie lepiej bedzie zabrac PLN i wymienic na kuny, mam pytanko jeszcze odnośnie ubezpieczenia podczas pobytu w Chorwacji, trzeba wykupic sobie jakies w podróży oraz na pobyt tam w razie czego czy jak to z tym ubezpieczeniem jest

na auto to assistance, a na pobyt to poczytaj tu:

ubezpieczenie-podrozne-t26943-150.html
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 14.07.2013 18:46

wlasnie przeczytalem troche tego tematu i piszą tam o firmie gothaer w której jestem ubezpieczony poniewaz pracuje w Belgi a ubezpieczenie musze wykypować na wlasną reke jest to ubezpieczenie w podrózy i nw także jeszcze dopytam gościa u którego brałem to ubezpieczenie czy nie ma problemu jak bede jechal do Chorwacji i czy wszystko w razie czego pokryje mi ubezpieczenie
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 15.07.2013 10:46

Podstawowa rzecz to wyrobic kartę EKUZ , załatwisz to w ciągu 1 godziny ,za darmo .
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies