Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj Informacje o Miejscowosci od A do Z

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 25.07.2015 18:24

Dziękuje za informacje :wink: zapisane

Przy poszukiwaniu noclegu będziemy omijać z daleka :!:
kasiakalita27@wp.pl
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiakalita27@wp.pl » 29.07.2015 09:02

khml napisał(a):
kasiakalita27@wp.pl napisał(a):
khml napisał(a):
kasiakalita27@wp.pl napisał(a):A kto do Tribunj po 22 .08. Nikt czyżby za daleki termin :(

My planujemy pojawić się w Tribunj (okolice) w terminie 21/22 sierpnia :) z tym, że będzie to nasz "pierwszy raz" :wink:

Super bo już myślałam że jedziemy tak późno że nikogo tam nie będzie. Jak ja się strasznie cieszę jeszcze tylko miesiąc i mogę się rozkładać na plaży

"Nikogo nie będzie " 8O ..no wiesz... myślisz, że tam już koniec świata :wink: ?

Macie jakiś sprawdzony apartament ?

Pierwszy raz będziemy u Dario apart Antonio 2 tak zawsze stacjonowaliśmy u Vinki (nie wiem jak to się pisze :-)) ale babka trochę nas swoim zachowaniem zniechęciła ( nie żeby coś było nie tak ale będąc u niej już 5 razy spodziewaliśmy się zaufania i troszkę lepszego traktowania) a poza tym to trochę daleko do plaży tym bardziej jak dziecku trzeba było dźwigać kupę zabawek ( co już tez na szczęście nam odpadło syn ma 10 lat więc oprócz maski nic nie potrzebuje). Dario wybrałam bo słyszałam super opinie o nim i jego noclegach i szło się z nim dogadać po polsku co jest dużym plusem.
A wy gdzie się zatrzymujecie?
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 29.07.2015 11:31

Jeżeli wyjedziemy 16-go to pierwszą część urlopu chcemy spędzić na wyspie Pag, a drugą powiedzmy od 22/23-ego Vodice / Tribunj - termin jest "elastyczny". :wink: Wszystko może się zmienić ponieważ nie mamy nic zarezerwowanego i jedziemy w ciemno :?
cuciarita
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cuciarita » 31.07.2015 14:06

Witajcie,

pod koniec sierpnia wybieramy się na dwa samochody do Chorwacji. Miejscowość Tribanj. Znalazłam kwaterę u DARKO TROŠELJ. Plis powiedzcie czy to ten sam Darko którego opisujecie bardzo pozytywnie? Jedziemy w 6 osób dorosłych i 1 niemowlę. Mam nadzieję, że po dotarciu na miejsce nie okaże się że facet i dom w którym mamy mieszkać nie istnieje :) chcę oszczędzić sobie i dziecku rewelacji związanych z szukaniem miejsca w ciemno po tylu godzinach podróży samochodem :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 31.07.2015 14:16

Tribunj i Tribanj to dwie różnie miejscowości :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.07.2015 23:49

cuciarita napisał(a):Witajcie,

pod koniec sierpnia wybieramy się na dwa samochody do Chorwacji. Miejscowość Tribanj. Znalazłam kwaterę u DARKO TROŠELJ. Plis powiedzcie czy to ten sam Darko którego opisujecie bardzo pozytywnie?

To nie ten sam Darko :idea:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.08.2015 07:35

Ten opisywany to Dario Orlović
Klaudyna82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klaudyna82 » 09.08.2015 22:24

khml napisał(a):Jeżeli wyjedziemy 16-go to pierwszą część urlopu chcemy spędzić na wyspie Pag, a drugą powiedzmy od 22/23-ego Vodice / Tribunj - termin jest "elastyczny". :wink: Wszystko może się zmienić ponieważ nie mamy nic zarezerwowanego i jedziemy w ciemno :?

My równiez będziemy w drugiej połowie sierpnia, w Vodicach (2+1)Pozdrawiam!:)
Klaudyna82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klaudyna82 » 09.08.2015 22:28

khml napisał(a):
khml napisał(a):
kasiakalita27@wp.pl napisał(a):A kto do Tribunj po 22 .08. Nikt czyżby za daleki termin :(

My planujemy pojawić się w Tribunj (okolice) w terminie 21/22 sierpnia :) z tym, że będzie to nasz "pierwszy raz" :wink:

Super bo już myślałam że jedziemy tak późno że nikogo tam nie będzie. Jak ja się strasznie cieszę jeszcze tylko miesiąc i mogę się rozkładać na plaży

"Nikogo nie będzie " 8O ..no wiesz... myślisz, że tam już koniec świata :wink: ?

Macie jakiś sprawdzony apartament ?

Pierwszy raz będziemy u Dario apart Antonio 2 tak zawsze stacjonowaliśmy u Vinki (nie wiem jak to się pisze :-)) ale babka trochę nas swoim zachowaniem zniechęciła ( nie żeby coś było nie tak ale będąc u niej już 5 razy spodziewaliśmy się zaufania i troszkę lepszego traktowania) a poza tym to trochę daleko do plaży tym bardziej jak dziecku trzeba było dźwigać kupę zabawek ( co już tez na szczęście nam odpadło syn ma 10 lat więc oprócz maski nic nie potrzebuje). Dario wybrałam bo słyszałam super opinie o nim i jego noclegach i szło się z nim dogadać po polsku co jest dużym plusem.
A wy gdzie się zatrzymujecie?

My będziemy od 19.8 w samych Vodicach.Pozdrawiam!
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 12.08.2015 09:46

Z napisał(a):Ten opisywany to Dario Orlović

Muszę potwierdzić, że ma cierpliwość na 5+ :) Wczoraj znalazł nam apartament w Srimie na tydzień :) Dario cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania (czasami trudne :wink: )

Gdy dowiedział się, że to pierwszy nasz wyjazd do Cro - powiedział, że jest gotowy do wsparcia :wink:
Amek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amek » 12.08.2015 23:00

My także będziemy w Antonio od 16.08 do 24.08 :D . My tzn. Ja, moja żoncia i córeczka (12 m-cy). Mam nadzieję, że mała da radę, ... głównie chodzi o podroż, bo o resztę jestem raczej spokojny :)
CK-Kondi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CK-Kondi » 13.08.2015 13:43

Z zainteresowaniem i nieukrywaną radością przeczytałem pozytywne opinie o Tribunj, co utwierdziło mnie w przekonaniu o dobrym wyborze miejsca wakacyjnego odpoczynku :)
Urlop rozpoczynamy od 24 sierpnia. Skład 2+2 (czyli 2 wapniaków i bliźniaki 8 lat chłopiec i dziewczynka).
miro777
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro777 » 26.08.2015 13:52

Też wybieramy się do Tribunj/Vodice (zależy gdzie znajdziemy nocleg) 02.09 i to będzie nasz pierwszy raz w Chorwacji. Będzie się jeszcze w tym czasie coś działo, tak żeby wieczorkiem sobie gdzieś wyjść? może spotkać jakiś rodaków ;)
CK-Kondi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CK-Kondi » 02.10.2015 13:53

CK-Kondi napisał(a):Z zainteresowaniem i nieukrywaną radością przeczytałem pozytywne opinie o Tribunj, co utwierdziło mnie w przekonaniu o dobrym wyborze miejsca wakacyjnego odpoczynku :)
Urlop rozpoczynamy od 24 sierpnia. Skład 2+2 (czyli 2 wapniaków i bliźniaki 8 lat chłopiec i dziewczynka).

Byliśmy, wróciliśmy. Wyjazd rodzinny 2 +2 (8 lat).
Tribunj mnie oczarowało. Pośród miejscowości, w których byliśmy mogę stwierdzić, ze to mój nr 1. Plaża w stronę Vodice długa, z akceptowalnymi (w miarę drobne)kamieniami i co ważne z prysznicem i toj-tojami. Z racji położenia apartmani tam najczęściej bywaliśmy. Na plażę można dojechać samochodem- dla tych co daleko byliby zakwaterowani lub z wózkami dzieciecymi.
Dobrą alternatywą jest skalisto-betonowy brzeg na wysokości wzgórza poniżej ul. Podvrh. Z tym ,ze tu od razu robi się głeboko, za to bogatsze życie morskie, no i silny prąd wody.
W Tribunj nie ma wielu straganów z duperelkami (znaleźliśmy 2 -3 położone na wyspie), przez co ceny "pamiątek" sa wyższe niż w Vodice. Restauracji do wyboru na wysepce i w okolicy mostka. Niewątpliwym atutem Tribunj jest dużo przestrzeni, między domami jest sporo wolnego miejsca, pewnie za lat kilka pewnie zrobi się gęściej. Wieczorem dodam mapę miasteczka z oznaczonymi sklepami, aptekami, kantorami itp. - może się przydać.
Plaża w stronę Vodic:(chech nawet nasza ekipa przy lewej krawędzi uwieczniona jest)
Obrazek

Szersza perspektywa:
Obrazek

Brzeg w okolicy ul. Podvrh
Obrazek

Nocna panorama
Obrazek

W centrum , w pobliżu parkingu jest mały placyk zabaw dla dzieci. W pobliżu mostka na wyspę wieczorem jest trochę naganiaczy na różne wycieczki (Kornati-300 kn, KRK-200kn, Szybenik -230kn (opłynięcie wysp w okolicy bez wychodzenia i zwiedzania miasta, romantyczny wieczór-150kn). Nas zaraz na początku 3 czy 4 dnia (później widywaliśmy go jeszcze kilka razy) na plaży zaczepił bardzo miły Pan - Damir Mućko - i namówił na wycieczkę statkiem - z wioski sv.Filip Jakov - jakieś 40 km od Tribunj. Ostatecznie okazało się ,że oferta była sporo atrakcyjniejsza finansowo i organizacyjnie od tych z Tribunj.
Obiecana mapka
Obrazek
Tu też: http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1553acaab3e65fe
Generalnie już tęsknimy za Chorwacją...
djprzemol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) djprzemol » 06.02.2016 22:25

Wspaniała relacja!mam pytanie jak daleko od ulicy podvrh,tej ze zdjęcia z dużymi kamieniami,jest do płytkiej plaży przy której mieszkaliscie?sporo trzeba dreptac ;)?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Tribunj Informacje o Miejscowosci od A do Z - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies