Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj Informacje o Miejscowosci od A do Z

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 24.06.2014 09:11

alechandro napisał(a):W zeszłym roku spędziłem w Tribunj dwa dni i o dwa dni za długo...co prawda fajne miasteczko ale kojarzy mi się z potwornie zimną wodą, jakiej doświadczyłem kiedyś tylko raz w Kleku skąd uciekłem po jednym dniu...mnie nie zachwycił Tribuj i nieswojo się tam czułem, może dlatego, że nigdy nie zaglądam w te regiony a zawitałem tam w celu załatwienia pewnej sprawy na prośbę koleżanki...

Po dwóch dniach pobytu nie powinieneś wydawać opinii.
Spędziłem w Tribunj 10 dni. Temperatura powietrza od +32 do +36.
Temperatura wody stała Od +25 do +27.
Cisza spokój, wszystko pod ręką.
Dodatkowo świetna baza wypadowa a i ceny niższe niż np. w Trogirze lub nawet w pobliskich Vodicach.
PZDR.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2014 09:25

Dlatego jej nie wydaję ale dla mnie na urlop odpada bo nie zachwycił mnie...przez te wszystkie lata widziałem tyle, że spokojnie mogę stwierdzić, że Tribunj jest jednym z ostatnich miejsc w których mógłbym spędzić urlop...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.06.2014 09:45

franko napisał(a):Spędziłem w Tribunj 10 dni. Temperatura powietrza od +32 do +36.
Dodatkowo świetna baza wypadowa a i ceny niższe niż np. w Trogirze lub nawet w pobliskich Vodicach.
PZDR.

Zgadzam się z Franko.
Byliśmy w Tribunj kilka razy, zawsze mile wspominamy pobyty. Tak nam się tam spodobało, że np. 10 dni spędzaliśmy czy to w Gradacu, Orebicu czy Rogoznicy, a później w drodze powrotnej obowiązkowo na kilka dni, na tydzień do Tribunj.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 24.06.2014 10:37

Jak dla potrzeb mojej rodzinki to Tribunj jest naprawdę fajnym miejscem.
Co do temperatury wody - w zeszłym roku pod koniec lipca były faktycznie 2-3 takie dni, kiedy woda była zimna, jak na warunki chorwackie oczywiście. W wodzie byli praktycznie tylko Polacy. Ale potem sytuacja wracała do normy, także ogólnie i pod tym względem było ok.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.06.2014 11:01

Będąc pobytowo w Pakoštane pojechałem na wycieczkę do Tribunj, ponieważ miasteczko mi się spodobało, wybrałem go jako miejsce na pobyt przy kolejnym wyjeździe do Chorwacji ... i nie żałuję tego wyboru :lol: :idea:

Co do okresowo zimnej wody w morzu w miesiącach letnich, to dla mnie nie dziwota.
Zdarza się to często w zależności od wiatrów i prądów morskich.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 24.06.2014 11:09

Janusz Bajcer napisał(a):Będąc pobytowo w Pakoštane pojechałem na wycieczkę do Tribunj, ponieważ miasteczko mi się spodobało, wybrałem go jako miejsce na pobyt przy kolejnym wyjeździe do Chorwacji ... i nie żałuję tego wyboru :lol: :idea:

Co do okresowo zimnej wody w morzu w miesiącach letnich, to dla mnie nie dziwota.
Zdarza się to często w zależności od wiatrów i prądów morskich.

Wiem wiem, też miło wspominam ten wyjazd
IMG_5459.JPG
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 28.06.2014 22:19

Też miło wspominam Tribunj . Byliśmy tam jachtem tylko pół dnia i noc , ale wspominam to miejsce jako niezwykle klimatyczne , gorący wieczór , głośne knajpki , śpiew , atmosfera nieziemska. Woda cieplutka. Chętnie bym tam wróciła... 8)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 03.07.2014 13:04

franko napisał(a):
alechandro napisał(a):W zeszłym roku spędziłem w Tribunj dwa dni i o dwa dni za długo...co prawda fajne miasteczko ale kojarzy mi się z potwornie zimną wodą, jakiej doświadczyłem kiedyś tylko raz w Kleku skąd uciekłem po jednym dniu...mnie nie zachwycił Tribuj i nieswojo się tam czułem, może dlatego, że nigdy nie zaglądam w te regiony a zawitałem tam w celu załatwienia pewnej sprawy na prośbę koleżanki...

Po dwóch dniach pobytu nie powinieneś wydawać opinii.
Spędziłem w Tribunj 10 dni. Temperatura powietrza od +32 do +36.
PZDR.

A ja jak zwykle podczas urlopu w HR odwiedzam Tribunj - i 2011 i w 2014 wpadłem tam, zjadłem lody i świetną pizze, tylko tego osła wciąż przestawiają :wink:
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 03.07.2014 13:24

A ja jak zwykle podczas urlopu w HR odwiedzam Tribunj - i 2011 i w 2014 wpadłem tam, zjadłem lody i świetną pizze, tylko tego osła wciąż przestawiają :wink:[/quote]

Witaj el_quapo.
Jak udał się tegoroczny wyjazd do CRO?
Czy będzie relacja z Fotkami?
Jak dzieciaki zniosły taką podróż?
Jak spisało się auto?
Pozdrawiam.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 03.07.2014 14:42

franko napisał(a):A ja jak zwykle podczas urlopu w HR odwiedzam Tribunj - i 2011 i w 2014 wpadłem tam, zjadłem lody i świetną pizze, tylko tego osła wciąż przestawiają :wink:

Witaj el_quapo.
Jak spisało się auto?
Pozdrawiam.[/quote]

Urlop udał się na 4+ w skali 6. Mieliśmy trochę niepogody na początku, czyli 20-22*C, chmury i od czasu do czasu deszczyk - wykorzystane w 100% na zwiedzanie: Split, Primoszten, Tribunj, Trogir

Relacji nie będzie, nie mam czasu po zmianie roboty.

O dziwo dobrze, biorąc pod uwagę że w samochodzie mieliśmy 4+3 z czego dwójka siedziała "w bagażniku". Trasa do Polski minęla lepiej niż do Chorwacji.

Nieźle: z kompletem pasażerów (7), bagażami, boxem na dachu wg. kompa pokładowego wciągnęło 6/100, ale 120km/h nie przekraczaliśmy.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 04.07.2014 07:56

el_guapo napisał(a):
franko napisał(a):A ja jak zwykle podczas urlopu w HR odwiedzam Tribunj - i 2011 i w 2014 wpadłem tam, zjadłem lody i świetną pizze, tylko tego osła wciąż przestawiają :wink:

Witaj el_quapo.
Jak spisało się auto?
Pozdrawiam.

Urlop udał się na 4+ w skali 6. Mieliśmy trochę niepogody na początku, czyli 20-22*C, chmury i od czasu do czasu deszczyk - wykorzystane w 100% na zwiedzanie: Split, Primoszten, Tribunj, Trogir

Relacji nie będzie, nie mam czasu po zmianie roboty.

O dziwo dobrze, biorąc pod uwagę że w samochodzie mieliśmy 4+3 z czego dwójka siedziała "w bagażniku". Trasa do Polski minęla lepiej niż do Chorwacji.

Nieźle: z kompletem pasażerów (7), bagażami, boxem na dachu wg. kompa pokładowego wciągnęło 6/100, ale 120km/h nie przekraczaliśmy.[/quote]
Dzięki. Lakoniczne to informacje ale zawsze.
Na chwilę obecną nasz wyjazd jest jeszcze aktualny na 75%.Problem jest jeden. Maluchy Karoliny
idą od września do przedszkola a od 15-25 sierpnia mają integrację. I to ten problem.
Wyjazd w dwa auta. Karoliny Volvo XC60 ( z mężem i tróją dzieci)
a my Citroen Picasso. Zobaczymy może się uda.
Pozdrowienia dla całej rodzinki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2014 07:59

el_guapo napisał(a):Relacji nie będzie, nie mam czasu po zmianie roboty.

Jednak coś będzie :oczko_usmiech:
sailor-ro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sailor-ro » 12.07.2014 22:25

Hey:)

W Tribunj polecam knajpkę Sinje More. Knajpka przy plaży, tej jak kierujemy się z Tribunja w kierunku Vodic. Jakościowo naprawdę super w przystępnych cenach, no i obsługa na całkiem przyzwoitym poziomie,jak na tego typu niepozorną "smażalnię".

pozdrawiam
Michał
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 12.07.2014 22:35

sailor-ro napisał(a):Hey:)

W Tribunj polecam knajpkę Sinje More. Knajpka przy plaży, tej jak kierujemy się z Tribunja w kierunku Vodic. Jakościowo naprawdę super w przystępnych cenach, no i obsługa na całkiem przyzwoitym poziomie,jak na tego typu niepozorną "smażalnię".

pozdrawiam
Michał

Potwierdzam Twoją opinię. Zwłaszcza świeżo grillowane girice albo też lignje naprawdę godne polecenia
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 13.07.2014 14:09

sandomingo napisał(a):
sailor-ro napisał(a):Hey:)

pozdrawiam
Michał

Potwierdzam Twoją opinię. Zwłaszcza świeżo grillowane girice albo też lignje naprawdę godne polecenia

Także potwierdzam i polecam Pirejro czy coś podobnie. A miasteczko bardzo klimatyczne choć nasza gospodyni mówi, że się szybko cywilizuje. Jeśli chodzi o temp. wody to w dniach 27.06-5.06 2014 faktycznie była zimna jak na standardy Chorwackie.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Tribunj Informacje o Miejscowosci od A do Z - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone