beatabm napisał(a):Uroczy ten nocny Tribunj
To fakt, zdjęcia nie oddają całego uroku
I to by było na tyle z naszej wyprawy A.D. 2016.
W dniu wyjazdu pogoda rano się popsuła, troszkę wzburzyło się morze, spadła temperatura zarówno powietrza jak i morza. Przed południem morze miało najwyżej 20 stopni a na powietrzu było niewiele cieplej, powiedziałbym nawet, że porównywalnie bo cieplej mi było w morzu jak na plaży. Nie były to jakieś wielkie chmury, to raczej takie mgliste białe płaty, które dość skutecznie zatrzymywały słońce. Ale po południu się wypogodziło, jak wyjeżdżaliśmy z Tribunj o 15ej to na niebie nie było już żadnej chmurki.
Co do kwatery - lokal firmowany przez Dario był na tym forum na tyle często opisywany, że ciężko dodać tutaj coś nowego. Nie ma tam luksusu, ale na tyle wystarczająco, że nie ma się do czego przyczepić. Mieszkanko czyste, klima sprawna, cicha i skuteczna. Jedyne, do czego można mieć drobna uwagę - elektryczna kuchnia ceramiczna podgrzewała wodę tak wolno, że polecam albo samemu się zaopatrzyć w czajnik elektryczny albo poprosić Dario. My poprosiliśmy i następnego dnia nam przywiózł.
Spaliśmy w ap. 4 o ile pamiętam. To ten na piętrze. Udało nam się na tyle trafić z terminem, że niemal cały pobyt, z wyjątkiem dnia naszego przyjazdu, cały balkon mieliśmy tylko dla siebie. Sąsiedni apartament był wolny, więc było dużo miejsca na rozbicie baseniku na balkonie i na składowanie całego tego taboru. Dario generalnie jest strasznie zapracowanym człowiekiem, więc podczas całego pobytu widzieliśmy się może z 4-5 razy, żeby chwilkę porozmawiać.
Dwukrotnie byliśmy na plaży Zamalin, natomiast zdecydowaną większość plażingu spędziliśmy na plaży przy apartamencie. Mnie osobiście podobała się Zamalin, ale jeśli chodzi o widoki podwodne to zdecydowanie lepsze miejsce jest jednak przy apartamencie, szczególnie wzdłuż falochronu. Troszkę tam wyłowiłem tych muszli, ale do tej pory w słoikach czekają, nie było kiedy ich porządnie przejrzeć. Jak zrobię przegląd, to wrzucę tu foty z połowów.
Reasumując:
Miejscowość jako miejsce do odpoczynku i bazy wypadowej - super
Apartament - super
Odległość do plaży - super
Pogoda - super
Jedzenie - super (fisx mix bomba!)
Czego chcieć więcej?
Pozdrawiam