Temperatury można by rzec idealne, poza wyjątkami. Temperatura powietrza to było ok 30 - 34 stopni, ale przez dwa dni było 39 - tyle zanotował termometr w aucie, które stało w cieniu. Jak pojechałem nim po zakupy to temperatura spadła do 37, ale potem chyba znowu się podniosła. Przez te dwa dni wychodziliśmy na plażę o 9ej rano, wracaliśmy kolo 11ej i mniej więcej do 15ej siedzieliśmy w apartamencie, po prostu nie dało się wytrzymać. W dzień wyjazdu niebo było dosyć zachmurzone, słońce tylko co jakiś czas wychylało się zza chmur i temperatura spadła do 25 stopni ale po południu się rozpogodziło. Wyjeżdżaliśmy z Tribunj koło 16ej to już nie było najmniejszej chmurki na niebie.
Co do temperatury wody to nie mam pojecia jaka była ale conajmniej 22-23 stopnie. Przy takiej temperaturze wody mogę w niej siedzieć/pływać godzinami. I tak właśnie było. Wychodziłem na brzeg tylko co jakiś czas, żeby się napić i odpocząć bo mnie szczeka od trzymania rurki bolała .
Temperatura wody spadła w dzień wyjazdu, moim zdaniem było to ok 20 stopni, może 19.
A teraz dobranoc, a dalsza część relacji jutro rano