andykan napisał(a):OK 20 km przed Budapesztem zjazd M0 ,M7 Wiedeń ok 20 km przed Budapesztem. Może myslimy o tym samym bo trochę się nadrabia
McPiv napisał(a):Witam,
Jako że i ja jestem ze ściany wschodniej, to pozwolę sobię zarzucić zaplanowaną wcześniej trasę - http://tinyurl.com/yhlfoq5
Omija ona Budapeszt, bo słyszałem i czytałem, że jest tam niezły bajzel w postaci korków etc, a że wyjazd z Węgrowa planuję na 2-gą w nocy i prawdopodobnie gdzieś w okolicach południowych będę właśnie w stolicy Węgier, to chciałem ją jakoś ominąć. Tylko nie wiem jak Bratysława, przez którą zaplanowałem trasę. Może to wejście z deszczu pod rynnę? Co powiecie na takie rozwiązanie? Wszelkie sugestie mile widziane.
zebik napisał(a):Jedź od Bratysławy do Rajki dalej Monsomagyarovar - Szombathely i dalej na przejście H/HR albo najpierw H/SLO, a potem SLO/HR
McPiv napisał(a):zebik napisał(a):Jedź od Bratysławy do Rajki dalej Monsomagyarovar - Szombathely i dalej na przejście H/HR albo najpierw H/SLO, a potem SLO/HR
To wydaje się bardzo rozsądne. Trasa krótsza, ale nie bardzo uśmiecha mi się wykupować winietę na SLO. Czy na ten kawałek autostrady trzeba? Czy można jakoś inaczej to rozwiązać? Może z Szombathely na Zalaegerszeg (76) a potem na 74 i do Letenye.
zebik napisał(a):Wczoraj wróciłem z Cro i jechałem w obie strony przez zachodnie Węgry i Słowenię więc pokrótce objaśnię jak przejechać przez Lendawę, żeby nie wjechać na autostradę. Jak jechałem do cro i wjechałem do Słowenii po zatrzymaniu się na tank (pierwsza po lewej stornie stacja benzynowa zaraz za granicą) zapytałem kobiety w kasie czy przejazd do Mursco Srediscie jest bezpłatny ale ona powiedziała, że raczej nie więc nie ryzykowałem i pojechałem prostą drogą omijając autostradę. Po zjeździe ze stacji paliw zaraz jest rondo i na tym rondzie należy pojechać w lewo (za około 200 m będzie żółty drogowskaz z nazwą DOLGA VAS) następnie jedziemy prosto i wjeżdżamy do Lendawy w Lendawie na pierwszym rondzie jedziemy w prawo (znak kieruje na MURSCO SOBOTA) na następnym mniejszym rondzie dalej na Mursco Sobota (przez rondo prosto) a potem już kierujemy się na CAKOVEC (będzie taki drogowskaz) i dojeżdżamy do granicy w Mursco. Nigdzie na tym odcinku nie znalazłem drogowskazu na Mursco Sredisce. Droga jest prosta wystarczy pojechać tak jak opisałem.
McPiv napisał(a):słyszałem i czytałem, że jest tam niezły bajzel w postaci korków etc, ....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi