MWN napisał(a):Od granicy w Boboszowie do dwupasmówki w Mohelnicach jest zaledwie kilkadziesiąt kilometrów. O 5 rano tnę zwalniając tylko na zakrętach. Potem masz te dwa paski aż do granicy Austriackiej, a chyba (o ile się nie mylę) kilka odcinków autostrady do Wiednia już powinno być gotowe. Sam z Wrocławia do Zadaru jadę 10 godzin, do Makarskiej 12.
kato napisał(a):Wyjazd z Tarnowa o 6 rano. Barwinek, następnie "bokami" - omijając Koszyce - przez Słowację. Dalej już tylko autostrada. Koło 17. postój z Karlovaczu połączony z noclegiem. Dystans 960 km.
Rano, wypoczęci, spokojnie jedziemy do Marusici.
Loza_drinker napisał(a):A jak mijasz Budapeszt?? Bo czytałem troszkę na forum i są dwie szkoły: przez miasto lub obwodnicą M0.
Lechu67 napisał(a):Loza_drinker napisał(a):A jak mijasz Budapeszt?? Bo czytałem troszkę na forum i są dwie szkoły: przez miasto lub obwodnicą M0.
Zależy kiedy jedziesz. Ja osobiście tak ustawiam wyjazd czy powrót aby przejeżdżać Budapeszt około 12-14 i jadę przez centrum, zero problemów, czas około 25 - 40 minut. Raz zdecydowałem się na obwodnicę M0 i jak dla mnie nigdy więcej, czas dobrze ponad godzinę, kupa nadłożonej drogi.
Loza_drinker napisał(a):A czy dzień tygodnia ma jakieś znaczenie??
Loza_drinker napisał(a):Zdecydowałem się na tę trasę
http://www.tinyurl.pl?X6QJsNrn
Wyjazd z Jarosławia (dzięki uprzejmości kumpla, który nas przenocuje) a nie z Białegostoku. Co o niej sądzicie??
Loza_drinker napisał(a):kato napisał(a):Wyjazd z Tarnowa o 6 rano. Barwinek, następnie "bokami" - omijając Koszyce - przez Słowację. Dalej już tylko autostrada. Koło 17. postój z Karlovaczu połączony z noclegiem. Dystans 960 km.
Rano, wypoczęci, spokojnie jedziemy do Marusici.
A jak mijasz Budapeszt?? Bo czytałem troszkę na forum i są dwie szkoły: przez miasto lub obwodnicą M0. Co polecasz Ty??
Piotrek_B napisał(a):Loza_drinker napisał(a):Zdecydowałem się na tę trasę
http://www.tinyurl.pl?X6QJsNrn
Wyjazd z Jarosławia (dzięki uprzejmości kumpla, który nas przenocuje) a nie z Białegostoku. Co o niej sądzicie??
Normalna, klasyczna trasa, której opis masz na sąsiedniej stronie (w linku)
Nic dodać, nic ująć
Na przyszłość.......jak wklejasz długi link to zrób skrót bo się forum "rozjeżdza'.
W Twoim poście skróciłem jego długość - jakby co robi sie to np. na stronie: www.tinyurl.pl
andykan napisał(a):Witam
Od jesieni można ominąc Budapeszt, trzeba skierowac sie przed Budapesztem na Balaton. Jest kilkanaście km dalej ale mijamy stolice i z Balatonu prościutko już. Chyba , że ktoś lubi
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi