Samfisher1974 napisał(a):jedziemy z bratem i z żonami ze Szczecina do Rogożnicy . Wybraliśmy trasę przez Niemcy, Austrie i Słowenie , omijamy Czechy, analizowałem trase i ta wydaje mi sie najlepsza. Będziemy jechali bez noclegu , ewentualnie krótka drzemka gdzies po drodze na parkingu. Jak myslicie to dobry wybór trasy i sposobu podróży?
kojacek napisał(a):Płacenie gotówką (Euro) na bramkach w Chorwacji to proszenie się o kłopoty (tzn "przypadkowe" pomyłki w przeliczaniu kursu).
Samfisher1974 napisał(a):Będziemy jechali bez noclegu , ewentualnie krótka drzemka gdzies po drodze na parkingu. Jak myslicie to dobry wybór trasy i sposobu podróży?
Twister85 napisał(a):Z zachodniej części kraju (lubuskie, zachodniopomorskie, dolnośląskie bliżej granicy z Niemcami) jak najbardziej droga przez niemieckie autostrady z całkowitym pominięciem czeskich dróg. Pomimo nieco dłuższego dystansu (200-300 km) trasa dużo spokojniejsza i czasowo jak ktoś ma czym się ładnie rozpędzić to okazać się może, że nawet czasowo krótsza
koziol007 napisał(a):Także wybieram trasę przez Niemcy, Austrię (ominięcie płatnych tuneli), Słowenię (MLP), ale każdy powinien dobrać trasę do swoich możliwości. W 2017 jechałem w każdą stronę non stop 21 godzin bez spania (z przystankami oczywiście :p).
koziol007 napisał(a):Z dzieckiem, ale 14 letnim + żonka
Bartolski napisał(a):koziol007 napisał(a):Z dzieckiem, ale 14 letnim + żonka
Ja mam taki sam skład ale:
1. Po 10 godzinie jazdy wszyscy zaczynają być nerwowi.
2. U mnie spada koncentracja, wzrasta irytacja.
3. Jadę na wakacje, żeby odpocząć, także w trakcie podróży wiec nie chcę siebie i innych katować.
Raz tak pojechałem, to trzy dni dochodziłem do siebie:)
koziol007 napisał(a):Także wybieram trasę przez Niemcy, Austrię (ominięcie płatnych tuneli), Słowenię (MLP), ale każdy powinien dobrać trasę do swoich możliwości. W 2017 jechałem w każdą stronę non stop 21 godzin bez spania (z przystankami oczywiście :p). Moja trasa https://goo.gl/maps/ibPLUzZHmXE2. Bezpośrednio ze Szczecina na autostrady niemieckie 11, 10, 13 i wpadasz na "moją trasę".
Zapomniałem dodać, że moja trasa jest zrobiona pod tankowanie LPG co 350-400km (z uwagi, że mi gazu wystarcza na dobre 400km).
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi