renatalato napisał(a):Przez Czechy jechaliśmy do Czarnogóry, do Chorwacji 11 razy przez Niemcy
Bartolski napisał(a):renatalato napisał(a):Przez Czechy jechaliśmy do Czarnogóry, do Chorwacji 11 razy przez Niemcy
Czy na tej trasie jest mniej korków niż przez Czechy? Kiedyś to miało sens jechać przez Ratyzbonę (na korkach przy tunelach w Austrii straciliśmy w 2016 roku kilka godzin, bo były zamknięte jedne nitki autostrady trasę Szczecin-Graz pokonaliśmy w 13 godzin ;/ We wcześniejszych latach trasa była drożna) ale od kiedy jest już cała autostrada Drezno - Praga, to nie będzie szybciej przez Pepikowo??
Bartolski napisał(a):W ferie, koniec lutego, wracaliśmy do Szczecina przez Pragę ze Szklarskiej Poręby. Jazda tuż za Pragą przyjemna była jak w pociągu w latach 80 XX wieku na rozjazdach, ale im bliżej granicy CSSR/NRD, tym droga równiejsza i szybsza. Żałowałem jedynie, że wywrotowe rondo przeszło do przeszłości. Reasumując droga do domu zajęła mi około 4h 20 minut bez galopowania. Myślę więc, że ta trasa ma przed sobą przyszłość w ujęciu wyjazdów w kierunku Dalmacji. Inie tylko...
GrzesiekS10 napisał(a):Jednak nie zdaję sobie sprawy, jaki jest to dystans do pokonania, i ewentualne sytuacje na drodzę, być może z moim zmęczeniem i z milionem innych sytuacji - że to się może po prostu nie udać w ciągu tych 9 dni. Zbyt napięty plan.... Będę szukał lotów do Dubrownika w takim razie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi