Samfisher1974 napisał(a):Witam, wybieram się w lipcu 2018 na wakacje w Chorwacji. Jadę swoim samochodem osobowym , wyjazd ze Szczecina do Rogoźnica. Jaką trasą radzicie pojechać?
Samfisher1974 napisał(a):Witam, wybieram się w lipcu 2018 na wakacje w Chorwacji. Jadę swoim samochodem osobowym , wyjazd ze Szczecina do Rogoźnica. Jaką trasą radzicie pojechać?
Teska napisał(a):Czy ktos jedzie na początku czerwca w okolice Makarskiej?
Trasa ze Szczecina
renatalato napisał(a):Samfisher1974 napisał(a):Witam, wybieram się w lipcu 2018 na wakacje w Chorwacji. Jadę swoim samochodem osobowym , wyjazd ze Szczecina do Rogoźnica. Jaką trasą radzicie pojechać?
Ja jeżdżę tak
Marcin7777 napisał(a):renatalato napisał(a):Samfisher1974 napisał(a):Witam, wybieram się w lipcu 2018 na wakacje w Chorwacji. Jadę swoim samochodem osobowym , wyjazd ze Szczecina do Rogoźnica. Jaką trasą radzicie pojechać?
Ja jeżdżę tak
Witam,
Ja pod koniec lipca wybieram się ze Stargardu do Gradaca i też mam dylemat, którą trasę wybrać. Większość map na obecną chwilę proponuje następującą trasę: Stargard - Berlin - Drezno - Praga - Brno - Wiedeń - Graz i dalej do CRO. Natomiast ja bardziej byłbym chyba skłonny jechać trasą: Stargard - Berlin - Lipsk - Hof - Regensburg - Passau - Graz i dalej do CRO. Jest jeszcze opcja przez Berlin, Drezno i Chemnitz powyżej wskazana. Czy według Was jest sens jechać trasą przez Czechy, którą sugerują mapy (m.in google maps) jako najszybszą, czy jednak wybrać którąś z tras przez Niemcy (z pominięciem Czech). A jeśli tak to którą - przez A13, A4 i A72 czy A9? Zdaję sobie też sprawę, że na ten moment są pewnie jakieś remonty na autobahnach i ma to pewnie wpływ na sugerowany przez mapy czas przejazdu a do lipca może się coś zmienić.
Marcin7777 napisał(a):Widzę, przeglądając forum, że zwolenników jazdy z okolic Szczecina do CRO przez Czechy (Szczecin-Berlin-Drezno-Praga-Brno-Wiedeń i dalej) jest bardzo mało mimo mniejszej ilości kilometrów do pokonania i sugestii map. A jest jeszcze krótszy wariant - przez Czeskie Budziejowice i Linz. Pozostaje mi więc chyba wariant przez A9 lub A13, A4 i A72.
Leszek123 napisał(a):Wybieram się z dwojgiem małych dzieci 5 lat i 8 miesięcy ze Szczecina do Trogiru potrzebuję porady dotyczącej noclegu na trasie, lub optymalnego czasu wyjazdu ze Szczecina. Może ktoś ma jakieś sugestie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi