_arek_ napisał(a):Czyli generalnie tragedii nie ma - przejechałeś prawie zgodnie z tym co GM pokazuje.
My plan startu mamy na okolice 18/19 więc Wiedeń łykalibyśmy coś koło 4/5 rano... także chyba korków nie powinno jeszcze być... Jakoś własnie mnie te jednopasmówki powstrzymują trochę przed tą trasą...
A jak ogólnie porównujesz tą trasę z trasa przez DE ? Coś kojarzę, że chyba tamtędy tez kiedyś jechałeś...
_arek_ napisał(a):No właśnie z tym zapier..em to tak nie do końca, tak samo z $$ lepiej wydać na lody niż przepalić i nadrobić godzinkę... tak na sucho przelotową chciałem mieć w okolicy 140 kmh. Więc może faktycznie odpuścić sobie te Niemcownie hmmmm... teraz ja będę miał dylematy
Ta Lubawka w 3h to takie dobre tempo już musiało chyba być
A jak to w takim razie jest z winietami na tej trasie? Czechy + Słowenie trzeba ?
Jak ceny paliwa po drodze? Masz ON czy Pb? Bo ja diesela
madziaimaciek napisał(a):Mam benzyniaka, w Austrii paliwo ponad 2 euro, drogie, tankowałem w Słowenii w Mariborze, 1.79 euro
Do Lubawki przyznam się jechałem trochę szybciej
Winiety kupiłem każda online bez oklejania szyb u lokalnego przewoźnika
Pepiki 440 koron miesiąc
Austria 9,60 euro 10 dni
Słowenia 30 euro miesięcznie
Chorwacja za ponad 500 km autostrady 248 kun
mr-owl napisał(a):Wczoraj w trasie na obwodnicy Wiednia termometr w aucie pokazal 37c. Rano o 8 w Makarskiej 29c. Kazdy postoj na szybkosci bo 5min bez klimy w sloncu i w aucie juz jak w piecu. Przejazd przez Czechy (Brno, Hradec Kralove, Trutnov) do Lubawki to jest droga przez meke. Szkoda, ze jadac do Jeleniej Gory nie ma dobrej trasy na Czechy. Zazdroszcze tym lecacym na Slask Wczorajsza trasa Makarska-J.gora 14h~ 1215km Mniej wiecej przepisowa jazda, sporo postojow ale krotkich. Wieden 15min~ opoznienia, granica Slo/Hr 10min~, wypadek pod Zagrzebiem ~5min, tu wjechalem jezdnia zbiorcza przed samym zwezeniem.
Edit: parking w Breli przy punta rat 28/06. Komputer pokladowy pokazal 53c!!!
_arek_ napisał(a):madziaimaciek napisał(a):Mam benzyniaka, w Austrii paliwo ponad 2 euro, drogie, tankowałem w Słowenii w Mariborze, 1.79 euro
Do Lubawki przyznam się jechałem trochę szybciej
Winiety kupiłem każda online bez oklejania szyb u lokalnego przewoźnika
Pepiki 440 koron miesiąc
Austria 9,60 euro 10 dni
Słowenia 30 euro miesięcznie
Chorwacja za ponad 500 km autostrady 248 kunmr-owl napisał(a):Wczoraj w trasie na obwodnicy Wiednia termometr w aucie pokazal 37c. Rano o 8 w Makarskiej 29c. Kazdy postoj na szybkosci bo 5min bez klimy w sloncu i w aucie juz jak w piecu. Przejazd przez Czechy (Brno, Hradec Kralove, Trutnov) do Lubawki to jest droga przez meke. Szkoda, ze jadac do Jeleniej Gory nie ma dobrej trasy na Czechy. Zazdroszcze tym lecacym na Slask Wczorajsza trasa Makarska-J.gora 14h~ 1215km Mniej wiecej przepisowa jazda, sporo postojow ale krotkich. Wieden 15min~ opoznienia, granica Slo/Hr 10min~, wypadek pod Zagrzebiem ~5min, tu wjechalem jezdnia zbiorcza przed samym zwezeniem.
Edit: parking w Breli przy punta rat 28/06. Komputer pokladowy pokazal 53c!!!
Dzięki panowie za pełne info z trasy ...
Wczoraj pokazałem trasy jakie mamy do wyboru moim współpasażerom i też opowiedzieli sie za trasą przez S3 bo bliżej kilometrowo...
No więc chyba jednak będzie ta trasa jaką i wy jechaliście....
Czyli rozumiem że te kiepskie odcinki drogi to jest te około 200km od granicy PL do Brna ? Dalej jest już autostrada ?
Jak widzicie pokonanie tego odcinka nocą, bo akurat tak by nam wypadło... jest naprawdę aż tak źle jak to opisujesz?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi