Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sheliak
Podróżnik
Re: Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) sheliak » 06.06.2022 08:12

Widzę, że sporo osób jedzie z "naszego regionu" :) W zeszłym roku zdziwiłem się przed Dubrownikiem jak mnie wyprzedzał samochód na stargardzkich numerach :) W tym roku również jadę ale chcę jak najwięcej przez Polskę przejechać i na sam koniec zatankować jeszcze w Polsce po naszych cenach :)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 06.06.2022 08:41

Wczoraj przed snem zacząłem analizować trasę przez Polskę i mam coraz większy kłopot, czy jechać na Berlin ,czy tak jak przedmówcy S3 , tankowanie w Polsce, trochę męczarni przez Czechy, 20 euro w kieszenie bo omijam tunele w Austrii. Planuje ruszyć koło 1,2 w nocy, może wtedy uda się ominąć popołudniowe korki w Wiedniu. Im dalej w las tym więcej drzew. :):):) ...
Tomek W
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek W » 06.06.2022 12:08

Od 2010 roku jeździłem z Grodu Gryfa przez Niemcy, Austrię i Słowenię. W tym roku odpuszczam gdyż: (1) Niemcy i Austria to fanatycy kowidowi, (2) jest tam droższe paliwo i (3) żona chce zobaczyć Węgry :-). Pozdro i powodzenia!
sheliak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sheliak » 06.06.2022 12:33

A tak z czystej ciekawoci się zapytam... Czy wybiera się ktoś z rejonów Szczecin, Stargard, Gryfino do cro w okolicy 9.07? :)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 06.06.2022 14:29

Tomek W napisał(a):Od 2010 roku jeździłem z Grodu Gryfa przez Niemcy, Austrię i Słowenię. W tym roku odpuszczam gdyż: (1) Niemcy i Austria to fanatycy kowidowi, (2) jest tam droższe paliwo i (3) żona chce zobaczyć Węgry :-). Pozdro i powodzenia!

Ma to sens :) a jeżeli to nie tajemnica, jaką trasą lecisz?
Pozdrav
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 06.06.2022 14:30

sheliak napisał(a):A tak z czystej ciekawoci się zapytam... Czy wybiera się ktoś z rejonów Szczecin, Stargard, Gryfino do cro w okolicy 9.07? :)

Jak chcesz szybciej uzyskać info, zobacz kalendarz wyjazdowy na 2022 , tam masz rozpisane kto, kiedy i skąd jedzie :mrgreen: :papa:
Tomek W
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek W » 06.06.2022 14:50

madziaimaciek napisał(a):
Tomek W napisał(a):Od 2010 roku jeździłem z Grodu Gryfa przez Niemcy, Austrię i Słowenię. W tym roku odpuszczam gdyż: (1) Niemcy i Austria to fanatycy kowidowi, (2) jest tam droższe paliwo i (3) żona chce zobaczyć Węgry :-). Pozdro i powodzenia!

Ma to sens :) a jeżeli to nie tajemnica, jaką trasą lecisz?
Pozdrav

Lecę przez Legnicę, Hradec, Pardubice, Bratysławę, Gyor (dwa noclegi, wizyta w zoo). Następnie do Cro przez Nagykanizsa (aby nie wjeżdżać do Słowenii i nie kombinować z winietą).
Aczkolwiek nie powiem - trasa przez Niemcy i Austrię oraz Słowenię była mega wygodna.
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 06.06.2022 19:46

Dzięki :).... oczywiście ostatnie Twoje zdanie zapewniło mi galimatias co do trasy :)
Marcin7777
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin7777 » 07.06.2022 09:26

Ikser napisał(a):Siema Marcin . Ja też Stargard. Starówka dokładnie ;) Lece 17 Lipiec przez Czechy z noclegiem w Austrii

Ja wyjeżdżam już 1 lipca z samego rana (Stargard os. Pyrzyckie). A ktoś może się orientuje jak wygląda obecnie autostrada Praga - Brno? W wielu wątkach kiedyś czytałem, że są tam wieczne remonty.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 07.06.2022 10:11

Marcin7777 zerknij tutaj :idea:
koziol007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziol007 » 07.06.2022 21:35

W ubiegłym roku jechałem, Barlinek-Zawidów-Czeskie Budziejowice-Linz-Orebić.
Wyjazd był w poniedziałek około godziny 15-16.
Trasa płynna bez żadnego stania gdziekolwiek - ale wiadomo była korono-ściema, dlatego może było lepiej na trasie.
W tym roku na 99% także ta sama trasa z miejscem docelowym Vrboska(Hvar).
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 08.06.2022 08:03

koziol007 napisał(a):W ubiegłym roku jechałem, Barlinek-Zawidów-Czeskie Budziejowice-Linz-Orebić.
Trasa płynna bez żadnego stania gdziekolwiek - ale wiadomo była korono-ściema, dlatego może było lepiej na trasie.

To jechałeś jeszcze inną trasą, prze Pragę. Czy po drodze mijales płatne 2 tunele ?
koziol007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziol007 » 08.06.2022 17:34

koziol007 napisał(a):W ubiegłym roku jechałem, Barlinek-Zawidów-Czeskie Budziejowice-Linz-Orebić.

To jechałeś jeszcze inną trasą, prze Pragę. Czy po drodze mijales płatne 2 tunele ?

Z tego co na pewno pamiętam to ASFINAG Mautstelle Bosruck i kosztował 6 euro, czy jechałem przez drugi to już niestety nie pamiętam :(
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 08.06.2022 19:45

koziol007 napisał(a):

Z tego co na pewno pamiętam to ASFINAG Mautstelle Bosruck i kosztował 6 euro, czy jechałem przez drugi to już niestety nie pamiętam :(

Jak jechałeś bprzez Borsuk to i ten drugi, teraz koszt obu to 20 Euro. :hut:
Ikser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ikser » 09.06.2022 04:51

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji . - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone