Trasa była spokojna, 12h plus godzina drzemki na parkingu.
Lekki korek na granicy SLO-HR.
Niestety nie kupiłem winiety na drogę powrotną przez SLO.
Kupie gdzieś w Umagu winiete?
madziaimaciek napisał(a):Witam, trzeba odkopać temat bo małymi krokami zbiżają się nasze wyjazdy ze Szczecina do Cro. W tym roku padło na Novi Vinodolski od 13-26 lipca( poniedziałek - poniedziałek)w związku z tym, że w zeszłym roku była przerwa od Chorwacji zapytuję jakimi trasami jeździcie i gdzie najlepiej pokonać granice SLO - HR dodam, że bedzie to poniedziałek przez Czechy czy z ominięciem. Może ktoś jedzie w podobnym terminie
edit: może jakiś ciekawy nocleg na trasie - bo za mną w aucie siedzą ,,plecy mnie bolą ,, i daleko jeszcze
agata26061 napisał(a):Zainteresowałam się Twoim postem, bo jedziemy tego samego dnia 13 lipca Zostajemy do soboty 25, ale miejscem docelowym będzie wyspa Pag. Pewnie pojedziemy tradycyjnie Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja, ale my ze świętokrzyskiego, więc do celu tylko 1200km mamy, dlatego jedziemy na raz. W zeszłym roku kupowaliśmy winietę na autostrady słoweńskie, bo zostały oddane do użytku odcinki, które we wcześniejszych latach były budowane. Czy się opłaca kupować tą winietę to nie wiem, ale przynajmniej nie musieliśmy pilnować kiedy zjechać z autostrady. Po prostu sunęliśmy tak jak navi pokazywała. W tym roku pewnie też tak zrobimy, bo będziemy jechać 1200km na raz, więc będzie nam zależało na czasie.
Co prawda miałam zamiar namówić męża, żeby jechać przez Słowację i Węgry, ale czasowo chyba zajmie to więcej czasu...
Co do noclegu to nie pomogę. Co prawda dwukrotnie spaliśmy w okolicy Jezior Plitwickich jadąc do Cro, ale dla Was chyba trochę nie po drodze...
dids76 napisał(a):madziaimaciek napisał(a):Witam, trzeba odkopać temat bo małymi krokami zbiżają się nasze wyjazdy ze Szczecina do Cro. W tym roku padło na Novi Vinodolski od 13-26 lipca( poniedziałek - poniedziałek)w związku z tym, że w zeszłym roku była przerwa od Chorwacji zapytuję jakimi trasami jeździcie i gdzie najlepiej pokonać granice SLO - HR dodam, że bedzie to poniedziałek przez Czechy czy z ominięciem. Może ktoś jedzie w podobnym terminie
edit: może jakiś ciekawy nocleg na trasie - bo za mną w aucie siedzą ,,plecy mnie bolą ,, i daleko jeszcze
Trasa ze Szczecina na południe jest już w miarę ok. więc jechałbym przez: Polskę - Czechy - Austrię i Słowenię. Jeżeli decydujesz sie na winietę w słoweńską to wybrałbym trasę przez Lublanę i Rijekę. Trasa mniej więcej taka: https://goo.gl/maps/jW5GJuZLEcYGkcXv6
Co do noclegu to wiele nie pomogę bo śpię na Węgrzech lub już w Chorwacji. Wiele osób śpi w Mikulovie, masz to mniej więcej w połowie drogi.
madziaimaciek napisał(a):Podbijam trochę do góry, bo jestem ciekaw opinii lokalnych miłośników Cro, czy w związku z Covid odwołujecie wyjazd ? Ja skasowałem rezerwację..
madziaimaciek napisał(a):Podbijam trochę do góry, bo jestem ciekaw opinii lokalnych miłośników Cro, czy w związku z Covid odwołujecie wyjazd ? Ja skasowałem rezerwację..
Ikser napisał(a):Kto w tym roku leci na Chorwacje z okolic Szczecina ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi