Czy mógłby ktoś dokładniej wskazać miejsca tych tuneli w Austrii Chcielibyśmy je ominąć
21 wyjeżdżamy z zachodniopomorskiego pierwszy raz tak daleko (Makarska)
nitros napisał(a):Czy mógłby ktoś dokładniej wskazać miejsca tych tuneli w Austrii Chcielibyśmy je ominąć
21 wyjeżdżamy z zachodniopomorskiego pierwszy raz tak daleko (Makarska)
madziaimaciek napisał(a):Cos jest nie tak z tymi kamerkami, i na stronie i na apce, nie mogę znaleźć Macejl...
jedrula napisał(a):Od kilku dni niedzialaja 2 kamery na Macelj, sadzilem ze to jednorazowa i chwilowa awaria, niestety cos im padlo na dluzej wielka szkoda bo sa bardzo pomocne
jedrula napisał(a)::mrgreen:
To mi troche skomplikuje podjecie decyzji bo porownywalem obraz z kamer z tym co pokazuje GM, Waze i. https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
Na tej stronie mozesz zaznaczyc zeby pokazywal kamery na Sloweni.
I teraz takie moje spostrzezenia po okolo miesiacu obserwacji:
Kiedy na kamerach HAK na Macelj bylo widac duza kolejke i korek to GM, Waze i promet.si rowniez ladnie pokazywaly korki ale chocby nie wiem jaki korek byl to nigdy nie widzialem go na kamerach promet.si w okolicach Podlehnika a tam sa ostatnie jakie maja Slowency.
Czyli nawet ogromne korki weekendowe widoczne na GM jako ciemnobordowy odcinek az do Podlehnika nie jest widoczny z tych kamer.
Zmylka byla czesto inna , kiedy GM pokazuje duzy korek to na kamerach bylo conajwyzej 10-15 aut w kolejce na 3-4 pasach wjezdzajacych do Cro i szlo w miare plynnie. Zatem GM i Waze maja swoje opoznienie w aktualizacji statusu korkow. Trzeba miec to na uwadze.
Po za tym kiedy na Macelj bylo widac mega korek to juz na kamerce z Trakoscan nie bo jest nie w ta strone obrocona wiec niewiele pomaga na wjezdzie do Cro.
Trzeba bedzie troche improwizowac.
Akurat wjazd w Macelj nie jest dla mnie az tak istotny bo bede go pokonywac w srodku nocy a wtedy nie zauwazylem zadnych istotnych korkow.
Ale za dnia moze powyzsza informacja komus sie przydac.
Pozostaja jeszcze bramki na Lucko ale te ladnie widac na kilku kamerkach wiec jesli zobacze zakorkowane Lucko to smigam bokiem... Wlasnie sobie opracowuje kilka wariantow...
madziaimaciek napisał(a):W niedziele rano wjezdzamy przez Macejl
flomaker napisał(a):później D1 do Wodospadów Kravica.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi