jedrula napisał(a):Tez bede czekal na chociaz krotki opis trasy Po konsultacji z kuzynem wybierzemy jednak autostrade w Sloweni bez objazdow , bedziemy tam okolo 12 w nocy zmeczeni trasa wiec nie bedziemy zwiekszac ryzka
madziaimaciek napisał(a)::) szerokości życzę i jak znajdziesz chwilkę to napisz chociaż zrozumiem jak pojedziesz i na czas urlopu nie zajrzysz na forum
chyba tak tez pojadziemjedrula napisał(a):Tylko niemcy ile sie da, potem austria w kierunku Graz i autostrada przez Slowenie zeby zajechc kak najdalej sie da a juz najlepiej by bylo za tunel cieplo/zimno. czyli Sveti Rok bo za tunelem duzo cieplej i da sie spokojnie przespac w aucie lub obok:-) poprzednio dojechalem az do Pakostane:-)
Bartolski napisał(a):madziaimaciek napisał(a)::) szerokości życzę i jak znajdziesz chwilkę to napisz chociaż zrozumiem jak pojedziesz i na czas urlopu nie zajrzysz na forum
Już komuś obiecałem, ze napiszę co i jak, więc w niedzielę najpóźniej kliknę kilka słów
jedrula napisał(a):Tez bede czekal na chociaz krotki opis trasy Po konsultacji z kuzynem wybierzemy jednak autostrade w Sloweni bez objazdow , bedziemy tam okolo 12 w nocy zmeczeni trasa wiec nie bedziemy zwiekszac ryzka
Pawel1982 napisał(a):jak wygląda sprawa z platnymi drogami w Cor , bede jechal na wyspe uglijan czyli na Zadar .
Pawel1982 napisał(a):Wielkie dzięki a co z tunelami i czy na bramkach w chorwacji można placi euro i czy w Słowenii oplaca się ominąć autostradę bo z tego co doczytalem to można
Pawel1982 napisał(a):Wielkie dzięki a co z tunelami i czy na bramkach w chorwacji można placi euro i czy w Słowenii oplaca się ominąć autostradę bo z tego co doczytalem to można
jedrula napisał(a):Trasa ze Swinoujscia ale ze Szczecina masz prawie to samo:
W Austri kupujesz winete na pierwszej stacji jak tylko wjedziesz, potem mijasz 2 tunele jak pokazałem i oszczędzasz 14,5 Euro tracisz około 20-25 minut około 35 km dłużej. Decyzje sam sobie podejmij.
Na bramkach lepiej korzystać z płatności kartą bo mniejsze kolejki. W Austrii i Słoweni zapłacisz tez w euro gotówką, w Chorwacji w kunach, w euro mogą ale nie muszą i kurs będzie mocno nieopłacalny. Generalnie polecam kartę i to z banku Pekao SA.
Bartolski napisał(a):jedrula napisał(a):Trasa ze Swinoujscia ale ze Szczecina masz prawie to samo:
W Austri kupujesz winete na pierwszej stacji jak tylko wjedziesz, potem mijasz 2 tunele jak pokazałem i oszczędzasz 14,5 Euro tracisz około 20-25 minut około 35 km dłużej. Decyzje sam sobie podejmij.
Na bramkach lepiej korzystać z płatności kartą bo mniejsze kolejki. W Austrii i Słoweni zapłacisz tez w euro gotówką, w Chorwacji w kunach, w euro mogą ale nie muszą i kurs będzie mocno nieopłacalny. Generalnie polecam kartę i to z banku Pekao SA.
Dokładnie tą samą trasą do zjazdu na Mureck mam zamiar jechać już za 5 godzin:) Potem na Bad Radkersburg i drogami 230-713-230 do Omrož, a potem na nocleg pod Ivanec.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi