Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emilek34
Globtroter
Re: Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) emilek34 » 22.07.2018 11:35

Chyba patrzę nie na ten odcinek co trzeba. Nie wiesz czy w okolicach Passau nadal tak trzapią?
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 22.07.2018 11:49

emilek34 napisał(a):Chyba patrzę nie na ten odcinek co trzeba. Nie wiesz czy w okolicach Passau nadal tak trzapią?

Ostatnio jechałem tam 2 lata temu, nie przekraczałem ograniczeń jeżeli były i nikt mnie nie zatrzymywał.
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 22.07.2018 11:55

nie moge znalez jaka to byla strona z info o niemickich autobanach, wydaje mi sie ze kolo Ratyzbony A3 bedzie zamknieta na dlugo
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 22.07.2018 12:18

Juz kiedys wklejalam tego linka:
Jako ze wielu z nas jedzie przez Regensburg ,na Passau itd. to warto moze wiedziec (o ile ktos juz nie wspomnial) ze trwa przebudowa / rozbudowa autostrady A 3 na odcinku Regensburg - Rosenhof. Juz teraz sa spore utrudnienia ,a to dopiero poczatek..
Dodatkowo podczas trzech weekendow w nocy ( od 20.00 do 14.00 nast.dnia ) 14/15 .04 ; 16/17 .06 i 21/22.07 odcinek
Regensburg Universität - Rosenhof bedzie zamkniety.
Wprawdzie podczas przebudowy nadal czynne beda cztery pasy, jednakze zwezone i oczywiscie bedzie ograniczenie do 80 km/h .
Podaje link (po niemiecku) :
https://www.mittelbayerische.de/region/ ... 07358.htm

Takze zamknieta bedzie dzis do 14.00.
Szerokiej drogi.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 22.07.2018 12:33

St.Witch napisał(a):Podaje link (po niemiecku) : https://www.mittelbayerische.de/region/ ... 07358.htm

Niestety otwiera główną stronę
emilek34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emilek34 » 22.07.2018 12:57

Bartolski napisał(a):
emilek34 napisał(a):Chyba patrzę nie na ten odcinek co trzeba. Nie wiesz czy w okolicach Passau nadal tak trzapią?

Ostatnio jechałem tam 2 lata temu, nie przekraczałem ograniczeń jeżeli były i nikt mnie nie zatrzymywał.[/quot
Tam jest zrobiony rękaw kupa policji i na parkingu obok wielkie namioty do kontroli. Przejeżdża się 10 km/h. W ubiegłym roku tak było i teraz jadąc do Cro. Też to widziałem.
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 22.07.2018 13:22

Bartolski napisał(a):
St.Witch napisał(a):Podaje link (po niemiecku) : https://www.mittelbayerische.de/region/ ... 07358.htm

Niestety otwiera główną stronę

Rzeczywiscie.Nie wiem dlaczego.Stary artykul pewnie.W kazdym razie zawieral mniej wiecej to co napisalam wczesniej.
sebastian78xc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebastian78xc » 22.07.2018 14:09

Witam. Czy może ktoś z forumowiczów potwierdzić mi czy jadąc trasą z Klagenfurt poprzez Naklo i dalej do granicy Vinica muszę posiadać winietę? Dodaję zrzut ekranu planowanej trasy.
55A664B5-6B87-4D36-BD41-F5E4664780B5.jpeg
96DD9F15-C34C-4788-B56F-26AB68E70393.jpeg

Proszę ponadto o opinię czy Google dobrze zaplanowało mi objazd płatnych tuneli w Austrii jadąc od strony Monachium? Czy ewentualnie mogę coś modyfikować. Wcześniej jeździłem cały czas autostradą ale tym razem jedziemy ze znajomymi, mamy nocleg w Naklo na Słowenii oraz chcielibyśmy objechać płatne tunele i nie płacić za viniete.
AA0FCD3C-A708-41B2-9839-ECACC6F4FB1A.jpeg

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc.
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 22.07.2018 17:27

A musisz przez Monachium? To jest metropolia i korki i sa niemal pewne.Monachium -Rosenheim to przepelniona trasa. Moze lepiej jedz przez Regensburg i Passau.
Co do tuneli, pierwszego (Bosruck ) nie warto objezdzac,chyba ze masz czas i jedziesz w dzien (trasa malownicza).Objazd przez
Pyrnpass to krete drogi i nie popedzisz sobie.Oszczedzasz 5 Euro a tracisz godzine ,no mozna ewentualnie tanio zatankowac LPG w Liezen.
Drugi tunel objezdzac,jak najbardziej.
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 22.07.2018 17:32

ok.sorry,jakas pomrocznosc.dopiero zobaczylam dokad jedziesz.
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 23.07.2018 15:04

Bartolski napisał(a):
jedrula napisał(a):sa tam odcinki z betonowych plyt ale rowne

Między Pragą i Brnem? Tak równe jak na odcinku Struga-Rzęśnica w kierunku Goleniowa :lol: :lol: :lol:

Jutro narada wyjazdowa, mamy do rozważenie dwie trasy. Jedna własnie przez Czechy z zakupionym juz winietami, druga przez Austrię z płatnymi tunelami...Brat jechał na początku lipca tą trasą i nie narzekał(własciwie to teściu go wiozł i płacił za tunele moze dlatego:))..
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 23.07.2018 15:12

madziaimaciek napisał(a):
Bartolski napisał(a):

Między Pragą i Brnem? Tak równe jak na odcinku Struga-Rzęśnica w kierunku Goleniowa :lol: :lol: :lol:

Jutro narada wyjazdowa, mamy do rozważenie dwie trasy. Jedna własnie przez Czechy z zakupionym juz winietami, druga przez Austrię z płatnymi tunelami...Brat jechał na początku lipca tą trasą i nie narzekał(własciwie to teściu go wiozł i płacił za tunele moze dlatego:))..

Pierwszy tunel omijacie, praktycznie bez straty czasu ok 9 minut, drugi z niewielką stratą czasu, ok. 15 min.
https://www.google.com/maps/dir/Spital+ ... e0!5m1!1e1
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 23.07.2018 15:16

Bartolski napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):
Bartolski napisał(a):

Pierwszy tunel omijacie, praktycznie bez straty czasu ok 9 minut, drugi z niewielką stratą czasu, ok. 15 min.
https://www.google.com/maps/dir/Spital+ ... e0!5m1!1e1

Jak wygłada ta droga? Mocno górzysta ?
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 23.07.2018 15:41

madziaimaciek napisał(a):Jak wygłada ta droga? Mocno górzysta ?

No raczej, jak to w Alpach :) W piątek będę jechał, to się dowiem, do tej pory jechaliśmy tunelami.
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 23.07.2018 16:25

:) szerokości życzę i jak znajdziesz chwilkę to napisz :)chociaż zrozumiem jak pojedziesz i na czas urlopu nie zajrzysz na forum :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji . - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone