Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartolski
Cromaniak
Re: Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 21.07.2018 22:23

jedrula napisał(a):Widzę że za tydzień jedziesz, gdzie konkretnie ?

I opisz jak było na trasie co by inni uczyli się na cudzych błędach :-) czyli ja :-)

Jadę na Čiovo, Okrug Gornji. To mój czwarty wyjazd i dlatego nocleg już po stronie Chorwackiej zadysponowałem, żeby spokojnie bez zmęczenia dojechać do celu. W sobotę może nie ale w niedzielę napiszę relację z trasy. :D
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 21.07.2018 22:28

madziaimaciek napisał(a):No i namieszaliscie mi ta autostrada w Czechach...winieta kupiona I taki dylemat jechac czy omijac..jedziemy na 3 auta :hut:

Na wszystkie 3 kupiona?
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 21.07.2018 22:40

Bartolski napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):No i namieszaliscie mi ta autostrada w Czechach...winieta kupiona I taki dylemat jechac czy omijac..jedziemy na 3 auta :hut:

Na wszystkie 3 kupiona?

Tak po 18 euro - miesieczna. Mozesz podeslac jeszcze raz swoja trase, jak klikam na link wyskakuje mi moja...
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.07.2018 22:41

Jak już masz to moim zdaniem nie warto wyrzucać, raptem od Pragi do Granicy Austri to tylko 270km i okolo 3 godziny jazdy.

Czasowo może wyjść krócej niż przez Niemcy i Austrię. Uważać tylko na objeździe Pragi żeby nie zbłądzić i w okolicach Wiednia bo remonty ale jak znam austryjaków to opisane wszystko jak należy więc się nie można zgubić :D

A teraz widze że niemiecka A3 w okolicach Ratyzbony też wyłączona z ruchu na sporym odcinku i trzeba będzie kombinować objazd.

moja trasa jest taka:

https://goo.gl/maps/pH8z43jFXET2
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 21.07.2018 22:55

jedrula napisał(a):

Jak już masz to moim zdaniem nie warto wyrzucać, raptem od Pragi do Granicy Austri to tylko 270km i okolo 3 godziny jazdy.

Czasowo może wyjść krócej niż przez Niemcy i Austrię. Uważać tylko na objeździe Pragi żeby nie zbłądzić i w okolicach Wiednia bo remonty ale jak znam austryjaków to opisane wszystko jak należy więc się nie można zgubić :D

A teraz widze że niemiecka A3 w okolicach Ratyzbony też wyłączona z ruchu na sporym odcinku i trzeba będzie kombinować objazd.

moja trasa jest taka:

O kurczaki, rano jeszcze było ok 8O może tylko na noc coś robią
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 21.07.2018 23:18

jedrula napisał(a):

moja trasa jest taka:

Cos mam z google map albo masz podobna trase do mojej, no pokazuje mi przez Czechy...
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.07.2018 23:36

Link wklejalem na komputerze a teraz jak klikam na telefonie to tez pokazuje przez Czechy :-) byla juz o tym mowa ze GM zle przezuca punkty posrednie... Jak dla mnie z zawodu informatyka to zenujace... Zeby nie dalo sie zrobic tego poprawnie albo zeby GM nie potrafilo pokazac konkretnej godziny przyjazdu do poszczegolnych miejsc na trasie . Panowie z googla maja mase oczywistych poprawek do zrobienia...
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 21.07.2018 23:45

jedrula napisał(a):Link wklejalem na komputerze a teraz jak klikam na telefonie to tez pokazuje przez Czechy :-) byla juz o tym mowa ze GM zle przezuca punkty posrednie... Jak dla mnie z zawodu informatyka to zenujace... Zeby nie dalo sie zrobic tego poprawnie albo zeby GM nie potrafilo pokazac konkretnej godziny przyjazdu do poszczegolnych miejsc na trasie . Panowie z googla maja mase oczywistych poprawek do zrobienia...

To wiele wyjasnia.
P.s. naprawde taka lipna jest na pepikowa autostrada?
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 22.07.2018 07:54

madziaimaciek napisał(a):To wiele wyjasnia.
P.s. naprawde taka lipna jest na pepikowa autostrada?

Tylko w porownaniu do niemieckich lub chorwackich autostrad. Jest na niej sporo przewezen , czesto korkujaca sie obwodnica Pragi , ogolnie ruch mniej plynny ale nie ma tragedi takiej jak do niedawna na dojezdzie do Szczecina :D sa tam odcinki z betonowych plyt ale rowne
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2018 08:10

jedrula napisał(a): Uważać tylko na objeździe Pragi żeby nie zbłądzić i w okolicach Wiednia bo remonty ale jak znam austryjaków to opisane wszystko jak należy więc się nie można zgubić :D

Jak sie czyta znaki to sie nie da w Pradze pomylic i zabladzic. Raczej obawialbym sie korkow na D0, D8 i D1. W Wiedniu nie ma remontow.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 22.07.2018 09:47

jedrula napisał(a):sa tam odcinki z betonowych plyt ale rowne

Między Pragą i Brnem? Tak równe jak na odcinku Struga-Rzęśnica w kierunku Goleniowa :lol: :lol: :lol:
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 22.07.2018 10:07

jedrula napisał(a):A teraz widze że niemiecka A3 w okolicach Ratyzbony też wyłączona z ruchu na sporym odcinku i trzeba będzie kombinować objazd.

Już jest włączona, na szczęście tylko na noc zamknęli :lol:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 22.07.2018 10:26

Bartolski napisał(a):
jedrula napisał(a):A teraz widze że niemiecka A3 w okolicach Ratyzbony też wyłączona z ruchu na sporym odcinku i trzeba będzie kombinować objazd.

Już jest włączona, na szczęście tylko na noc zamknęli :lol:

No to super ale warto obserwowac zeby sie w nocy nie zdziwic wracajac :mrgreen:
emilek34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emilek34 » 22.07.2018 10:50

Naprwno otwarli? GM pokazuje że zamknięta.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 22.07.2018 11:12

emilek34 napisał(a):Naprwno otwarli? GM pokazuje że zamknięta.

U mnie na GM jest tylko, że są roboty drogowe na węźle, zamkniętej dla ruchu nie pokazuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa ze Szczecina przez Austrię i Slowenie do Chorwacji . - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone