Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Zagrzeb - Szybenik, atrakcja dla dzieci

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lohengrin88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lohengrin88 » 22.07.2024 12:48

Cześć,

Za dwa tygodnie będziemy mieli odcinek Zagrzeb (który opuścimy rano) Szybenik (gdzie chcemy być wieczorem).
Gdzie najlepiej zatrzymać się po drodze (jedzenie, atrakcje) tak pod dzieci (2 i 5 lat).

Narazie myślę o 'Park Narodowy Jezior Plitwickich' tak na kilka godzin.
W okolicy widzę 'Hungry Bear National Restaurant' na obiad.

Ale z chęcią posłucham innych propozycji.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 22.07.2024 13:13

Czy Plitvice są dobre dla dwu i pięciolatka to już musisz sam określić bo znasz swoje dzieciaki. Ja miałbym wątpliwości. Jeśli utrzyma sie ta mordercza pogoda to będzie tam lekki armagedon. I może być tam milion ludzi. Tłum, drewniane kładki, parkingi na full.
Ja osobiście wołałbym jechać do Rastoke. Nie tak spektakularne miejsce ale bardzo przyjemne. Można tam spędzić trochę czasu, odpocząć. Jest wybór knajpek.
Pozdrav.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 22.07.2024 13:19

Jadąc ok 7km dalej można się zatrzymać i podejść do źrodła rzeki Slunjčica. Ciekawe i ładne miejsce.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 23.07.2024 11:14

Osobiście pędziłbym jak najszybciej do miejsca docelowego.
Żadne 2 i 5 letnie dziecko nie będzie zadowolone, jak przez kilka godzin musi przemieszczać się w tłumie ludzi.
Podobne zdanie mam odnośnie jedzenia - jak najszybciej do Szybenika. Ta trasa to ok 3h jazdy
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.07.2024 11:47

yarko2000 napisał(a):..... Ta trasa to ok 3h jazdy

Moim zdaniem raczej 4h. Autocestą. A starą 1ką jeszcze dłużej.
Jeśli macie mus bycia dopiero wieczorem w Szybeniku, to może po kręćcie się po samym Zagrzebiu? Poczekajcie na Strossmayerovo, aż armata strzeli w południe i jedzcie dalej bez przystanków.
Pozdrav.
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 23.07.2024 12:13

yarko2000 napisał(a):Osobiście pędziłbym jak najszybciej do miejsca docelowego.
Żadne 2 i 5 letnie dziecko nie będzie zadowolone, jak przez kilka godzin musi przemieszczać się w tłumie ludzi.
Podobne zdanie mam odnośnie jedzenia - jak najszybciej do Szybenika. Ta trasa to ok 3h jazdy

Dokładnie tak a nalepiej wziąć dzieciki na plac zabaw niech sie wybiegają i w samochód jazda na miejsce. One będą zadowolone, a Ty unikniesz irytacji, ze pojechałeś by coś zobaczyć, a jedynie nasłuchasz sie jęczena.

Ja też zazwyczaj, gdzies robiłem przerwę i tak było z rocznym dzieckiem, z roczym i 3 latkiem, ale już z 2 i 4 latkiem zrobił się koszmar, po 30 minutach zaczynają się nudzić i zaczyna się marudzenie, nogi mnie bolą, ja chcę na placyk etc.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone