Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z wrocławia na rijeke proszę o rady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 05.06.2006 20:20

Witam wszystkich cromaniaków sprawdzałem na forum ale nie ma nigdzie opisanej trasy z wrocławia na Rijeke dlatego prosze o pomoc jaką trase wybrać planuje wyjazd pod koniec sierpnia Z góry dziekuje za wszelkie rady i wskazówki pozdrawiam Tomiusz
lipek11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lipek11 » 06.06.2006 18:00

tomiusz napisał(a):Witam wszystkich cromaniaków sprawdzałem na forum ale nie ma nigdzie opisanej trasy z wrocławia na Rijeke dlatego prosze o pomoc jaką trase wybrać planuje wyjazd pod koniec sierpnia Z góry dziekuje za wszelkie rady i wskazówki pozdrawiam Tomiusz

korzystajac z mapy komputerowej M&G wyszło że powinnes kierowac sie na kłodzko potem do BOBOSZOWA i takimi słabymi drogami na brno poten na wieden graz Maribor Ljublijane z ljubliany powinnes jechac czły czas A1 na Koper i w postojnej skrecic na droge nr 6 ktora dojedziesz do granicy SLO/HR i od niej aUtostrada do Rijeki :P:D
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 18:02

dzieki za odpowiedz mam pytanie co to za mapa ta M&G jak możesz to podaj link jeszcze raz dzieki Pozdrawiam tomiusz :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2006 18:26

Witam,masz dwie opcje:1-Wrocław,Kłodzko,Bystrzyca Kłodzka,Olomuniec,Brno(dalej standart),Wiedeń itd.
2-Wrocław,autostrada do Brzegu,Nysa,GłuchołazyJesenik,Olomuniec i jak wyżej.A najlepiej weź mapę i tak musisz mieć w drodze i sam ustal najlepszą dla siebie drogę.Pozdrawiam :papa:
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 18:57

dzieki wielkie oczywiscie mape studiuj ale to mj pierwszy wyjazd autkiem do cro dlatego staram sie pozyskac jak najwiecej informacji za wszelkie rady i wskazowki jesze raz dzieki pozdrawiam tomiusz
wsar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wsar » 06.06.2006 18:59

Witam, z Wrocawia masz najbliżej przez Boboszów (Międzylesie), dalej na Mohelnice (szybka trasa przez Olomouc, Brno), przejście przez Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor i dalej jak jest Tobie wygodnie... Pozdrawiam
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 06.06.2006 19:03

wsar napisał(a):Witam, z Wrocawia masz najbliżej przez Boboszów (Międzylesie), dalej na Mohelnice (szybka trasa przez Olomouc, Brno), przejście przez Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor i dalej jak jest Tobie wygodnie... Pozdrawiam

Potwierdzam, jechałem...

PozdraV
J.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2006 20:12

wsar napisał(a):Witam, z Wrocawia masz najbliżej przez Boboszów (Międzylesie), dalej na Mohelnice (szybka trasa przez Olomouc, Brno), przejście przez Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor i dalej jak jest Tobie wygodnie... Pozdrawiam
Opcja 1 to dokładnie to samo :wink:
wsar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wsar » 06.06.2006 20:18

szaki17 napisał(a):
Opcja 1 to dokładnie to samo :wink:

No wszystko OK. Ale lepiej podać człowiekowi nazwę przejścia granicznego, a to znajduje się w Boboszowie. Pozdrawiam :papa:
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 20:43

patrzyłem teraz na mapę i chce spróbować z boboszowa przez jakieś małe miejścowości dojechać do Svitavy w czechach i prosto do brna czy ktoś jechał w ten sposób czy jednak lepiej głównymi drogami na Olomouc i dalej brno pozdrawiam tomiusz i z góry dziekuje za rady
wsar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wsar » 06.06.2006 20:47

tomiusz napisał(a):patrzyłem teraz na mapę i chce spróbować z boboszowa przez jakieś małe miejścowości dojechać do Svitavy w czechach i prosto do brna czy ktoś jechał w ten sposób czy jednak lepiej głównymi drogami na Olomouc i dalej brno pozdrawiam tomiusz i z góry dziekuje za rady

Kolego odpuść sobie Svitavy chyba, że chcesz jechać przez wioski i małe miasteczka (niby krócej, ale...). Od Boboszowa kieruj się na Mohelnice. Droga od granicy to tylko ok 30 km po "landówce", ale potem do samej granicy masz po 2 pasy w jednym kierunku.
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 06.06.2006 20:58

dzieki w sumie to nie wiem jaka trase wybrać dalatego tyle zadaję pytan przyznaje sie że pierwszy raz jade do cro jako kierowca a podróż planuję pod koniec sierpnia i mam zamiar jechać w nocy tzn. wyjazd z wrocławia ok. 2;00 mam lekkiego stracha czy podołam
misio 5822
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misio 5822 » 06.06.2006 21:03

Tez lece z Wrocka tyle ze w czerwcu wyjezdzam ok 20 wieczorem i mam ten sam dylemat czy ciagnac na Switavy czy nadłozyc drogi i przez Olomuniec. Orientuje sie ktos moze ile wychodzi dalej przez Olomuniec. Bo w sumie to chyba leciec lepsza droga(mimo ze dalej) niz wioskami(tak mysle)
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 06.06.2006 21:06

wsar napisał(a):
tomiusz napisał(a):patrzyłem teraz na mapę i chce spróbować z boboszowa przez jakieś małe miejścowości dojechać do Svitavy w czechach i prosto do brna czy ktoś jechał w ten sposób czy jednak lepiej głównymi drogami na Olomouc i dalej brno pozdrawiam tomiusz i z góry dziekuje za rady

Kolego odpuść sobie Svitavy chyba, że chcesz jechać przez wioski i małe miasteczka (niby krócej, ale...). Od Boboszowa kieruj się na Mohelnice. Droga od granicy to tylko ok 30 km po "landówce", ale potem do samej granicy masz po 2 pasy w jednym kierunku.

Mam pytanko.Wyjeżdżając z Boboszowa w kierunku na Brno przez Mohelnice (trasa szybkiego ruchu) od przejścia granicznego po jakimś kilometrze dojeżdża się do wiaduktu kolejowego. Należy skręcić w prawo czy w lewo.Moze ktoś pamięta.Słabo tam z oznakowaniem. Zawsze w tym miejscu się mylę. :wink:
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 06.06.2006 21:10

misio 5822 napisał(a):Tez lece z Wrocka tyle ze w czerwcu wyjezdzam ok 20 wieczorem i mam ten sam dylemat czy ciagnac na Switavy czy nadłozyc drogi i przez Olomuniec. Orientuje sie ktos moze ile wychodzi dalej przez Olomuniec. Bo w sumie to chyba leciec lepsza droga(mimo ze dalej) niz wioskami(tak mysle)

Według Michelina to jest jakieś 20km dalej.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone