Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Rzeszowa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 24.05.2006 12:33

HAZDRUBAL napisał(a):cześć
Ja też jadę z Rzeszowa na Hvar i myślę o tej samej drodze
ale chodzi mi po głowie przejazd przez Czarnogórę.

pozd.

Jeśli już na skróty, to raczej przez Bośnię, chyba że chcesz odwiedzić Czarnogórę specjalnie po drodze.
Droga Rzeszów-Split przez Bośnię jest tylko o kilkadziesiąt km krótsza niż droga przez Zagrzeb, więc chyba nie kalkuluje się ten skrót, zważywszy, że omijasz niemal wszystkie autostrady, a drogi Bośniackie do szybkich nie należą.
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 24.05.2006 19:50

witam jak ominie autostady w Chorwacji to też ominie opłaty tj. jakieś100 150 zł niech ktos dobrze policzy a może więcej, tylko pytanie czy przez Bośnie jest w miare bezpiecznie może ktoś jechał ta drogą..... ps.jam z Lublina wiec odwiedze także Rzeszów w drodze nad ciepłe czyste morze.
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 24.05.2006 20:17

tylko pytanie czy przez Bośnie jest w miare bezpiecznie może ktoś jechał ta drogą..... ps.jam z Lublina wiec odwiedze także Rzeszów w drodze nad ciepłe czyste morze.[/quote]

Jechałem z Rzeszowa przez BiH w 2004, drugi raz już nie chcę. Niby bezpiecznie, żadnych złych przygód. Jechaliśmy często w kolumnie z wojskowymi autami.Sporo śladów po wojnie i tablic ostrzegawczych przed zaminowaniem. Drogi bardzo wolne, często w budowie lub przebudowie.
Jak się wpakujesz w jakąś kolumnę ciężarowych, to kaplica.
Jakoś nie tęsknię za tą trasą.
Paweł
HAZDRUBAL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 25.05.2006 08:02

Cześć
Celem mojej wyprawy jest HVAR. Myślę pozwiedzać trochę w drodze na wyspę i w drodze z Hvaru. Aby było atrakcyjniej nie chcę jechać tą samą drogą 2 razy.
Myślę o przejeździe przez Serbię i Czarnogórę, ponieważ droga wydaje mi się ciekawa, poza tym chciałbym pozwiedzać Czarnogórę. Trochę się jednak obawiam tej trasy (Durmitor!!!)
A w drogę powrotną przez Zagrzeb i Węgry (Balaton)- Koszyce.
Jeszcze nie wiem w którą stronę najpierw czy przez Czarnogórę, czy przez Zagrzeb.
Acha mam do was pytanie gdzie po drodze przenocowalibyście- na Węgrzech?, w Serbii?, Czarnogórze? ewentualnie przy drugiej trasie już w Chorwacji, czy na Węgrzech. ? Może ktoś ma jakiś namiar (w przyzwoitej cenie).
Jeżeli drogą przez BIH można zaoszczędzić 150 zł w jedną stronę - to też muszę to przemyśleć.
pozd.
HAZDRUBAL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 25.05.2006 08:22

Teraz trochę poczytałem chyba nie 150 zł tylko 80 zł
Z tego co wyczytałem koszt autostrady w Chorwacji to 160- 170 kun.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone