Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Rzeszowa do Czarnogóry ,miasto Ulcinj

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wiesiek1963
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiesiek1963 » 15.07.2014 09:18

Kolego kubasz5 , a jechałeś na nawigację , czy na mapę ?
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 15.07.2014 09:38

W sumie jechałem tak jak wskazał google maps (żona trzymała wydruk mapki) dodatkowo miałem nawigację (tak na wszelki wypadek). Trasa dobrze oznakowana więc nie było problemu, a navi przydała się do obserwacji drogi, głównie zakrętów w górach.
Wiesiek1963
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiesiek1963 » 15.07.2014 16:37

"Jadąc tamtędy następnym razem starał bym się ominąć odcinek Valjevo - Uzice i skręcił na Cacak. Odcinek za Valjevo nie tylko górzysty ale i słaba nawierzchnia."

A czym wyznaczałeś trasę , bo nie mogę znaleźć tych miejscowości.Możesz coś bliżej ?
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 15.07.2014 16:59

Google Maps. Popatrz na płd wsch od Belgradu.
Wiesiek1963
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiesiek1963 » 15.07.2014 19:28

Kolego Kubasz5
Czy taka trasa w/g Ciebie byłaby dobra ?
https://www.google.com/maps/dir/Mielec, ... 641667!3e0
ale to już jest 1400 km, i prawie 20 godzin jazdy.
Jadąc na przejście Tompa, to ponad 20 godzin
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 15.07.2014 20:51

Moim zdaniem nie, dlaczego (pomijam Polskę):
1. W Słowacji jedziesz przez góry, ja bym radził jechać na Kosice - Presov, choć Twoją trasą nie jechałem. Jechałem kiedyś przez Rożnave i już po tych Słowackich górach miałem dość. Jadąc Kosice - Presov masz dwie opcje albo autosrtady albo nie (koszt 14 euro za miesiąc, a km autostrdy nie zawiele coś ok 30 -40) ja nie jechałem.
2. Jadąc przez Koszyce od Miskolc na Węgrzech masz Autostrdę (ok 70 zł za miesiąc) i lecisz, aż do granicy z Serbią. Choć pewnie czasowo wyjdzie to jak na Twojej trasie ale kosztem Słowacji.
3. Granicę z Serbią pokonywałem tylko raz w życiu. Z tego forum dowiedziałem się o korkach, szczególnie w piątek - sobotę. Widząć na węgirskiej autostradzie i stacjach benzynowych turków na niemieckich blachach i ostrzeżenia na autostradzie przed granicą traffic jam skręciłem na Tompę. Tak jak i ja zrobiło także wielu turystów z innych nam sąsiadujących krajów. Może o innym czasie pojechałbym autostradą, myśle że nawet z godzinny korek na autostradzie byłby do przejścia (do Topmy też trzeba dojechać min. 30 minut no, na tej granicy też stałem z 15 minut, no i powrót do autostrdy.
4. Co do Serbii pojechałbym tak jak po Twojej trasie.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa z Rzeszowa do Czarnogóry ,miasto Ulcinj - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone