Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Pszczyny (Śląsk) do Medulin (Istria)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dr.Watson
Croentuzjasta
Pszczyna-Medulin

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 07.03.2010 17:42

Witam!!
Uważam ,że każdy ma swoją ulubioną trasę.
Ja w tamtym kierunkę jeździłem i przez Słowację-Węgry, i przez Czechy -Austria-Słowenia.
I uważam ,że przez Słowenie będzie szybciej i wygodniej.
Ale Węgry mają też swój urok.
Musisz wypróbować sam.
A z Austrii to i kierunek Cro i Itali.
Oczywiście nocleg jak dla mnie w Graz-u -jako,że ja przejeżdżam przez Pszczynę ale jadę z Warszawy.
Jechałem 5 x do Cro ,ale teraz od 3-lat zmieniłem kierunek na Włochy ale to ten sam azymut.
Pozdrawiam
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 07.03.2010 18:33

nassau napisał(a): Ostatnio mnie trzymali mimo, że jechałem prawidłowo.

wiesz, policja tak działa, że czasem zatrzymuje samochody do rutynowej kontroli. nawet w Polsce
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 07.03.2010 22:54

Jeżdżę do Cro z Jastrzębia Zdroju.
Jeżeli jadę na Istrię to oczywiście przez CZ, AUS, Słowenię, jeżeli na południe HR to jadę przez Słowację, Węgry, HR.
Temat przerabiany kilka razy na forum ale dorzucę swoje propozycje.
Z Pszczyny najlepiej jechać:
Chałupki-Ostrawa-Ołomuniec-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Maribor-Ljubljana-Koper-Pula. Droga szybka, prawie cały czas autostrady (aż do Kopera). Ok. 900 km, jadąc konkretnie (krótki postoje, V autostradowa) droga zajmuje 9 - 10h.
Proponuję wyjechać ok. 19.00 tak aby na Istrię wjechać nad ranem kiedy nie ma ruchu, później koło 9.00, 10.00 straszny ruch od Kopera i tak samo w drugą stronę - wyjazd z HR dotyczy to soboty... a jeszcze tankowanie to oczywiście w SLO, najepiej w Koperze - stacje benzynowe bardzo oblegane.
Objechałem całą Istrię tj. od Umagu-Vrsar-Rovigno-Pula-Medulin-Labin-Opatija-Rijeka. Tunel Ucka z tego co pamiętam można ominąć. Trasa bardzo widokowa.
Opłaty za autostrady poszukaj na forum lub w necie
Istria jest fajna na szybki, krótki odpoczynek jest zielona, piękna i bardzo włoska.
Ostatnimi czasy jednak wybieram wyłącznie Dalmację Płd. w tym roku Drasnice lub Korcula.
DENISE
Globtroter
Re: Ubiegłym roku jechałem z Bierunia do Banjole 6 km od Med

Nieprzeczytany postnapisał(a) DENISE » 06.08.2010 06:21

witam. Jeżeli byłeś w Medulinie to może znasz pensjonat Olivier- jakieś szczególy. A może troszkę więcej o Medulinie i okolicach- czy warto pojechać.
proszę na maila odpowiedź: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wielkie dzięki

[quote="rolka68"]To był mój 3 wyjazd ,zawsze ta sama trasa

Słowacja ,Węgry 86 ,autostrada Cro ,ostatnio staram się omijać Słowenię Węgry-Cro ,zastanawiałem się mocno czy finansowo nie będzie lepiej jechać przez Austrię Słowenię na Istrię ale sprawdzona trasa wygrała.Podczas mojego pobytu byłem 3 razy w Medulinie ,fajna mała miejscowość z piaskiem na plaży i długą płycizną w sam raz dla dzieci.Kempingi dalej z płatnym wejściem osób postronnych kamieniste . Polecam kamienniak (sam cypel półwyspu ) piękne widoki ,wielkie półki skalne ,dojazd do kamiennioka-auto nadaje sie tylko do myjni.[/quote]
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa z Pszczyny (Śląsk) do Medulin (Istria) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone