Śmieję sie po prostu, bo tak najczęściej się mówi o drogach z których są piękne widoki, a te leżą najczęściej w "ustronnych" miejscach
Ale to nie reguła.
gospodarz napisał(a):Ad. 2.
Istarski Ypsilon to nazwa drogi szybkiego ruchu na Istrii. Nóżka tego Y-greka tkwi w Puli (na prawie), jedno z ramion przemierza zachodnie wybrzeże w kierunku Kopera a drugie przez środek półwyspu p. tunel Ucka do Rijeki (link do mapki na pierwszej stronie wątku).
Jeżeli będziesz jechać TAM to radziłbym wybrać właśnie tę drogę dla wygody, bezpieczeństwa. Natomiast wybrzeże wschodnie które przemierza się zapewne mniej komfortową drogą można sobie zostawić na POWRÓT. W tym wypadku przejazd p. Uckę nie jest konieczny
atolek napisał(a):Nie jechać przez Czechy.
as12345600 napisał(a):atolek napisał(a):Nie jechać przez Czechy.
Ale dlaczego ?
Przecież od Cieszyna aż za Brno jest autostrada. Teraz chyba taniej przez Czechy, a droga podobna.
Ostatnio mnie trzymali mimo, że jechałem prawidłowo.
bracik001 napisał(a):Ostatnio mnie trzymali mimo, że jechałem prawidłowo.
Opisz co Ci trzepali Jak długo Cię trzymali ?
Ja "miliony" razy jechałem przez Czechy i miałem kilka kontroli i nie potwierdzam tego co piszesz
Jak jedziesz zgodnie z przepisami, jesteś trzeźwy i nie reagujesz agresją na kontrolę, to po 2-3 minutach jedziesz dalej
Pozdrawiam
Andrzej
elliotek napisał(a):Witam, miło mi! To mój pierwszy post:) I zaraz moja pierwsza podróż do Chorwacji. Czytałem dziś cały dzień i już się pogubiłem:)
Podróż do Medulin planuję na 17 lub 18 czerwca, wyjazd z Pszczyny.
Ale powiem szczerze nie mam pojęcia jak jechać, żeby wyszło jak najlepiej, najszybciej:) Wiem na pewno, że muszę jechać przez Czechy, Austrie, Słowenie. I teraz pytania:
1. Czy jechać autostradami?
2. Jak to jest w końcu ze Słowenią? Jechać przez nią czy ją omijać?
Ogólnie proszę o rady, mam nadzieję, że nie dostanie mi się od Was:)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi