No tak, sorry, ja patrzylem bardziej z mojego punktu widzenia, jade na Rijeke, wiec jazda przez Graz, Maribor w ogole mnie nie urzadza...
Obawiam sie jednak korkow na obwodnicy Monachium.
walp napisał(a):Jeśli jadę autostradą przez kilka krajów, to winietę do następnego państwa na trasie kupuję na stacji benzynowej, przed przekroczeniem granicy, bądź na przejściu granicznym. Nie ryzykowałbym jazdy do pierwszej stacji po przekroczeniu granicy.
Basiulinek napisał(a):Winiety -na auta osobowe- Austria 8,50€-10 dni,Słowenia 15,00€-14 dni.
Tunele- Tauerntunell 10€,Karavankentunell -6,50€.
mszkudlarek36 napisał(a):Moje pytania: czy na tej trasie w Austrii znajdują się tylko te dwa dodatkowo płatne tunele? Czy, może w Słowenii też są jakieś?
Basiulinek napisał(a):Tunele- Tauerntunell 10€,Karavankentunell -6,50€.
mszkudlarek36 napisał(a):Basiulinek napisał(a):Winiety -na auta osobowe- Austria 8,50€-10 dni,Słowenia 15,00€-14 dni.
Tunele- Tauerntunell 10€,Karavankentunell -6,50€.
Też mam zamiar jechać tą trasą co kolega Bartek.Wyruszam z okolic Monachium. Moje pytania: czy na tej trasie w Austrii znajdują się tylko te dwa dodatkowo płatne tunele? Czy, może w Słowenii też są jakieś? Czy da się jakoś je ominąć, tak żeby po wykupieniu winietek nie dopłacać już nic?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi