Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z Makarskiej do Dubrownika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 08.04.2010 18:44

Mam pytanko jaka droga jedziecie z okolic makarskiej do Dubrownika, bo moj kochany GPS każe mi w miejscowości Poloce wsiadac na prom, czy jest jakas inna droga, a jak nie to ile kosztuje ten prom i jak często kursuje?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2010 18:52

A nie wystarczy popatrzeć na dowolna mapę dostępną w internecie?
Po co do tego mieszać GPS-a?
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 08.04.2010 18:55

Monika zmień Gps lub lekarza . Sory za żart :lol:
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 19:12

Każdy GPS tak pokaże, który nie ma wgranej mapy Bośni.
wajzy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajzy » 08.04.2010 19:24

Mapa google też pokaże na prom w Ploce.Sprawdź czy w gps masz mape Bośni i H , bo do Dubrownika jedzie się przez kawałek tego kraju Chyba 12 km.Potrzebna zielona karta.
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 19:37

Spokojnie przez BiH i nie potrzeba promu. W zeszłym roku jechałem, bez zielonej karty w obie strony i nie było problemu, poza wypadkiem, który widziałem po drodze :/
a widoki po drodze...eh... jeszcze trzy miesiące do wakacji..
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 19:43

bartek1110 napisał(a):W zeszłym roku jechałem, bez zielonej karty w obie strony i nie było problemu, ...

No to miałeś szczęście. Przejeżdżałem tamtędy kilka razy bez kontroli pasem tranzytowym, ale widziałem samochód na polskich rejestracjach stojący na boku i kontrolowano dokumenty. Ja mam zawsze zielona kartę, którą wydaje mi ubezpieczyciel za darmo. Pozdrav
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 08.04.2010 19:44

dasuch napisał(a):Każdy GPS tak pokaże, który nie ma wgranej mapy Bośni.
Pokaz mi taka mapę do gps gdzie jest Chorwacja a nie ma Bośni.Myślę ze Monika jaja sobie robi .
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 19:50

jasio napisał(a):
Pokaz mi taka mapę do gps gdzie jest Chorwacja a nie ma Bośni.

Proszę bardzo, City Navigator Europe. Tu masz mapkę https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... overageTab
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2010 19:52

jasio napisał(a):
Pokaz mi taka mapę do gps gdzie jest Chorwacja a nie ma Bośni.

AutoMapa 5.0.0 i 5.5.0 - Europa :evil:

Null, biała plama. Nie dość, że omal nie zabłądziłem to kompletnie nie wiedziałem gdzie jestem i do wodospadów Kravica dojechałem od d..y strony.

(Pod warunkiem, że mówimy o BiH, a nie o "Bośni" :wink: )
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 19:55

weldon napisał(a):...i do wodospadów Kravica dojechałem od d..y strony

I to mogło być ciekawe :lol: :wink:
weldon napisał(a):(Pod warunkiem, że mówimy o BiH, a nie o "Bośni" :wink: )
Tak, myślałem o BiH
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 08.04.2010 19:57

Radzę pamietać o zielonej karcie, my jadąc do Dubrownika nie mielismy sprawdzanej a w drodze powrotnej owszem. I był kłopot, bo okazało sie ze została w Breli. Duzo gadania z celnikiem który mówił po niemiecku a my po angielsku + na migi. Śmiesznie było
bartek1110
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek1110 » 08.04.2010 19:57

dasuch napisał(a):
bartek1110 napisał(a):W zeszłym roku jechałem, bez zielonej karty w obie strony i nie było problemu, ...

No to miałeś szczęście. Przejeżdżałem tamtędy kilka razy bez kontroli pasem tranzytowym, ale widziałem samochód na polskich rejestracjach stojący na boku i kontrolowano dokumenty. Ja mam zawsze zielona kartę, którą wydaje mi ubezpieczyciel za darmo. Pozdrav

pewnie tak, ale ubezpieczyciel nie chciał mi wydać zielonej karty, argumentując tym, że w trakcie trwania polisy nie mogą. w tym roku wybieram się już samochodem służbowym, który jest w leasingu i też nie mam zielonej karty, a chce pojechać np. do Sarajewa i to może być ryzykowne
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 19:58

joasiasok napisał(a):Duzo gadania z celnikiem który mówił po niemiecku a my po angielsku + na migi. Śmiesznie było

Śmiesznie i ręce bolały :lol:
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 08.04.2010 20:00

bartek1110 napisał(a):...ale ubezpieczyciel nie chciał mi wydać zielonej karty, argumentując tym, że w trakcie trwania polisy nie mogą. w tym roku wybieram się już samochodem służbowym, który jest w leasingu i też nie mam zielonej karty, a chce pojechać np. do Sarajewa i to może być ryzykowne

I tu masz rację, będzie ryzykowne. A ubezpieczyciel łaski nie robi. Musi dać kartę.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone