[/quote][/quote]el_grego napisał(a):
Jak znajdę chwilkę spróbuję wrzucić tutaj planowaną na ten rok traskę wg formatki Rafer'a
Czekamy na Twoją traskę el_grego też mi chodzi po głowie trasa przez Węgry i Słowację
macvw napisał(a):marcel232 napisał(a):Rafi70 napisał(a):Jako że jestem z Torunia jestem w pełni uprawniony żeby pisać w tym temacie (kolego ze Slupska kujawsko-pomorskie to nie pomorskie).
Dwa lata temu jechałem na Rab właśnie z Torunia. Czas przejazdu 20,5 h. Czechy , Austria autostrady, Słowenia MLP. W trakcie standardowe postoje z małym dzieckiem , winiety, tankowanie i prom. Dodam jeszcze ,że nie było obwodnicy Łodzi.
W tym roku zamierzam wybrać się na kemping w okolice Puli -Rovnij. Wybieram podróż autostradami również w Słowenii. Po powrocie dam znać ile jechałem.
Ja w tym roku jade z Tczewa do Valalty kolo Rovinj.
Pewnie znowu pojade przez Niemcy - jestem tu chyba jedynym ktory jezdzi ta trasa.
Jest moze dalej ale wygodniej i czasami nawet szybciej.
Na 8 wyjazdow razy tylko pojechalem przez Polska/Czechy (28h i 'uraz' pozostal do dzis).
Reszta tras przez Niemcy.
marcel232, to chyba naprawdę jesteś tutaj jedyny, który jeździ przez Niemcy z naszych okolic. Z Gniewu do Rovinj przez Czechy, czy Słowację mam ok.1400km i ponad 13godz, a przez Niemcy prawie 1700km i ponad 15godz. jazdy. W obu przypadkach podaję czas samej jazdy, bez postojów. Nikt nigdy nie przekona mnie do Twojej trasy. Może dlatego, że na urlop wyjeżdżam w niedzielę, do CRO wjeżdżam w poniedziałek, a wracam w czwartek, więc od 6 lat korków na trasie nigdy nie zaznałem Pozdrav
marcel232 napisał(a):macvw napisał(a):marcel232 napisał(a):Rafi70 napisał(a):Jako że jestem z Torunia jestem w pełni uprawniony żeby pisać w tym temacie (kolego ze Slupska kujawsko-pomorskie to nie pomorskie).
Dwa lata temu jechałem na Rab właśnie z Torunia. Czas przejazdu 20,5 h. Czechy , Austria autostrady, Słowenia MLP. W trakcie standardowe postoje z małym dzieckiem , winiety, tankowanie i prom. Dodam jeszcze ,że nie było obwodnicy Łodzi.
W tym roku zamierzam wybrać się na kemping w okolice Puli -Rovnij. Wybieram podróż autostradami również w Słowenii. Po powrocie dam znać ile jechałem.
Ja w tym roku jade z Tczewa do Valalty kolo Rovinj.
Pewnie znowu pojade przez Niemcy - jestem tu chyba jedynym ktory jezdzi ta trasa.
Jest moze dalej ale wygodniej i czasami nawet szybciej.
Na 8 wyjazdow razy tylko pojechalem przez Polska/Czechy (28h i 'uraz' pozostal do dzis).
Reszta tras przez Niemcy.
marcel232, to chyba naprawdę jesteś tutaj jedyny, który jeździ przez Niemcy z naszych okolic. Z Gniewu do Rovinj przez Czechy, czy Słowację mam ok.1400km i ponad 13godz, a przez Niemcy prawie 1700km i ponad 15godz. jazdy. W obu przypadkach podaję czas samej jazdy, bez postojów. Nikt nigdy nie przekona mnie do Twojej trasy. Może dlatego, że na urlop wyjeżdżam w niedzielę, do CRO wjeżdżam w poniedziałek, a wracam w czwartek, więc od 6 lat korków na trasie nigdy nie zaznałem Pozdrav
Moze drogi faktycznie teraz sie troche zmienily ale czy 'od nas' da sie do Cro dojechac jadac w 100% autostradami?Z tego co pamietam to droga w Czechach od granicy byla tragiczna, dziurawa i nie szlo po niej normalnie jechac.
Rafer napisał(a):el_grego napisał(a):
Jak znajdę chwilkę spróbuję wrzucić tutaj planowaną na ten rok traskę wg formatki Rafer'a
Czekamy na Twoją traskę el_grego też mi chodzi po głowie trasa przez Węgry i Słowację
Rafi70 napisał(a):Na Twoim miejscu rozważyłbym zmianę trasy i miejsce przekraczania granicy PL-CZ.
Jestem z Torunia i również wybieram się w tym roku (za 2tyg) do CR. Granicę będę przekraczał w Gorzyczkach (A1). Za Siewierzem w tym samym miejscu masz zjazd na S1 lub A1. Zimą tam jezdzę kilkukrotnie do Wisły , jechałem parę razy S1 -droga naszpikowana fotoradarami ,ograniczeniami prędkości i policją na poboczach. Od czasu gdy raz poleciałem na A1 (jest o ok 20km dalej) zapomniałem o S1. Trasa 3 pasmowa , pozbawiona wszelkich niespodzianek...Poza tym w Gorzyczkach wpadasz na autostradę w CZ (jeśli wykupujesz winietę na CZ). IMHO droga przez A1 pomimo ,że ciut dalej jest korzystniejsza
dids76 napisał(a):Tak jak pisze kolega wyżej, zmień S1 na A1 i będzie OK
https://goo.gl/maps/8S8GJnnCV1v
No i ja taka trasę robiłbym z noclegiem.