Cześć Wam,
potrzebuję porady odnośnie wyboru trasy. Startujemy 27 sierpnia rano ok 8-9 na A1 z Włocławka. Zawsze jeździliśmy przez CZ-A-S-HR. Nocleg spędzaliśmy w samochodzie na ostatnim parkingu autostradowym w Słowenii przed chorwacką granicą (stacja OMV chyba). Zastanawiam się również nad trasą przez Zwadroń i potem przez Węgry. Jak wygląda aktualnie przejazd przez Słowację (jakość autostrad, remonty, równość nawierzchni) oraz jak wygląda przejazd przez Węgry, w szczególności odcinek drogą 86 tam gdzie nie ma już autostrady. Odcinek ten będziemy jechać po ciemku, więc powiedzcie mi jak to dokładnie tam wygląda (dzikie zwierzęta, szerokość drogi, miejsca do zatrzymania) no i gdzie można się tam bezpiecznie przespać w samochodzie (ew. w Chorwacji). Jadąc nocą przez Austrię i Słowenię autostrada sama prowadzi i przejazd ten na pewno jest komfortowy pod tym względem. Nie chodzi mi o oszczędność paru złotych na winietach bo to kwestia drugorzędna, tylko o sam przejazd. Dobrze, jakbyście podali mi też gdzie można zatankować dobrej jakości LPG na trasie, bo mam mały zbiornik