No właśnie patrząc na cenniki mam wrażenie że stacjonarnie wychodzi chyba taniej.
Ze strony winiety - Czechy 79zł. pzm -68,50
Aleks21 napisał(a):ok, dziękuję za pomoc. A powiesz mi tylko teoretycznie co przemawia za trasą Cz S W Ch zamiast austrii i słowenii?
aprilka napisał(a):dominikzw napisał(a):To tak jak ja...ale wczoraj kolega Pääkäyttäjä podał:
Heh, w Czechach jest kolejny most (ogólnie w Republice wieje "aferą mostową" bo wiele z przepraw jest w opłakanym stanie i się sypie) do zamknięcia. Kandydatem jest tzw. Estakada Hána w ciągu E462 (potocznie nazywana "D1" ale to D46) w Prostějově. Od 1 lipca most ma być doraźnie zamknięty na miesiąć a ruch wpuszczony do miasta:
http://www.vecernikpv.cz/co-se-stalo/ze ... rostejovem
Jak się w miesiącu wyrobią to mnie to nie dotyczy bo ja pod koniec sierpnia jadę...ale jak będzie obsuwa to już gorzej...
Jak zamkną, to będę czujnie śledzić forum Jeżeli się okaże, że jakieś tragiczne korki tam się tworzą, to trzeba będzie zmienić plany. Dam znać, bo zdążymy pewnie wrócić przed Twoim wyjazdem.
Edit:
Teraz dopiero patrzę i widzę, że podany przez Ciebie link to informacja z 2013 roku...