Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z GPS Garmin.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michaldroszcz
Turysta
Nawigacja Garmin jak się sparwdza?

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaldroszcz » 06.05.2013 16:16

Witam. Chciałem zapytać czy ktoś jechał do Chorwacji używając Garmina z mapami CNE? Będę jechał z Lubelszczyzny przez Słowację i Węgry i na Istrię aż pod Pulę i chciałem zapytać jak sobie radzi poczciwy Gramin czy raczej szukać czegoś z innymi mapami.
macvw
Croentuzjasta
Re: Nawigacja Garmin jak się sparwdza?

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 06.05.2013 18:05

Jechałem z Garminem w ub.roku, dwa lata temu też, z Pomorza, przez Słowację, po drodze spałem w Austrii, 15km. od autostady, jechaliśmy do Primosten, objechaliśmy "pół" Croatii :wink: , zrobiłem razem 4200km! i za każdym razem "dawał radę", zero problemów, możesz jechać spokojnie. Pozdrav :papa:
michaldroszcz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaldroszcz » 06.05.2013 18:20

Dzięki.
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 06.05.2013 19:36

Mam Garmin Nuvi 250 kupiony w 2007 roku, przejechał kilkadziesiąt tysięcy kilometrów - Polska, Słowacja, Chorwacja, Austria, Szwajcaria, Czechy, Słowenia, Belgia, Holandia, Francja, Włochy.
Mapy aktualizuję raz na dwa lata. Nigdy się nie zgubił, nigdy nie stracił satelitów, w zasadzie nigdy nie zawiódł.
Bardzo szybko wytacza trasę, bardzo szybko przelicza.
Jeździłem z nim razem z tomtomem oraz automapą na smartfonie samsunga i tylko Garmin dał radę w Monaco :D
a przypominam że bazuję na modelu już 6 letnim :)
ja szczerze polecam...
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 06.05.2013 20:10

rafgrzeg napisał(a):Mam Garmin Nuvi 250 kupiony w 2007 roku, przejechał kilkadziesiąt tysięcy kilometrów - Polska, Słowacja, Chorwacja, Austria, Szwajcaria, Czechy, Słowenia, Belgia, Holandia, Francja, Włochy.
Mapy aktualizuję raz na dwa lata. Nigdy się nie zgubił, nigdy nie stracił satelitów, w zasadzie nigdy nie zawiódł.
Bardzo szybko wytacza trasę, bardzo szybko przelicza.
Jeździłem z nim razem z tomtomem oraz automapą na smartfonie samsunga i tylko Garmin dał radę w Monaco :D
tu bym polemizował bo w Monaco TomTom spokojnie dawał u mnie radę

a przypominam że bazuję na modelu już 6 letnim :)
ile lat ma urządzenie to pikuś ważne byś miał aktualne mapy wtedy każda navi ogarnia temat

ja szczerze polecam...
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 06.05.2013 20:26

HEJ
od lat jeżdżę z Garmin Nuvi 250W. Jak na razie dwa razy byłem z tym sprzętem w Cro i w Bośni.. sprawował sie doskonale :)
Na torrentach jest spora ilośc podkładek i map.. oczywiście za free a to bardzo duzy plus.

Jedyne co może wkurzać to wciąż ten san głos pani "przewodniczki"... ale podobno można to zmienić...
Sprzęt doskonale sprawuje sie na terenie Niemiec i Austrii nie mówiąc o Słowacji lub Czechach :)

Jednym słowem - jestem zadowolony - POLECAM każdemu kto szuka niezawodnego sprzętu bez jakiś dupereli i zbędnych bajerów.
wosiu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wosiu » 06.05.2013 20:38

Garmin wizualnie wydaje mi się lepszy niż automapa kiedyś miałem okazje wracać z Hiszpanii na garminie i jedyny problem to taki że oryginalne urządzenie nie potrafiło wyznaczyć drogi na raz z Malagi w Hiszpanii do Katowic trzeba było jej ustawić parę punktów pośrednich to dał radę. Ale jeżeli mapy dałoby się wrzucić na navi (mam Larka) na pewno używałbym Garmina bo jest po prostu dużo ładniejszy graficznie.
Wxyz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wxyz » 06.05.2013 20:57

W ubiegłym roku jechałem na Istrię z Wielkopolski używając Nuvi 3970T. Prowadził naszą kolumnę kolega jadący swoją trasą "na pamięć" więc nawigacja nie była mi zbyt potrzebna ale miałem ją włączoną. Jedynie w kliku mało istotnych miejscach pojechaliśmy inna trasą niż proponował Garmin - głównie gdy przejeżdżaliśmy przez miasta w Czechach. Możliwe, że tymi uliczkami Garmina byłoby lepiej ale kolega prowadził bez nawigacji bo wiedział lepiej i jechałem za nim. Stąd wniosek, że trasy wyznacza poprawnie, można na nim polegać w 100%. Nie zgubił zasięgu, reagował na zmianę trasy błyskawicznie i sensownie, komunikaty są dobrze serwowane, czytelna grafika - w sumie za granicą polecam. W Polsce wolał bym coś z Automapą.
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 07.05.2013 07:44

Garmin jest jak najbardziej OK.
Mapy CNE sprawują się nieźle.Na Chorwację na Garmina jest jeszcze Adria Route 4.0

:)

=====================
http://spearo.republika.pl
Obrazek
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 07.05.2013 16:36

barti75 napisał(a): ile lat ma urządzenie to pikuś ważne byś miał aktualne mapy wtedy każda navi ogarnia temat

niestety tak nie jest... moc obliczeniowa, liczba ramu, czy rodzaj odbiornika ma kolosalne znaczenie...
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 07.05.2013 16:57

rafgrzeg napisał(a):
barti75 napisał(a): ile lat ma urządzenie to pikuś ważne byś miał aktualne mapy wtedy każda navi ogarnia temat

niestety tak nie jest... moc obliczeniowa, liczba ramu, czy rodzaj odbiornika ma kolosalne znaczenie...

Jak najbardziej
I jeszcze na jakim systemie jest to oparte
Np GARMIN którego miałem oparty był na linuxie (860) i wyjatkowo sobie nie radził w długich trasach.
Po prostu w pewnym momencie resetował się przed manewrem albo wjeżdżałem w "czysty" ekran

:evil:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone