Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z GPS Garmin.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 26.04.2010 21:52

hmm jestem lekko zdziwiony waszymi problemami,ja mam prostego garmina,kupiłem w ubiegłbym roku,ii prowadzi jak po sznurku,zero..powtarzam zero problemow,na pokładzie mam CNE 2009,CNE 2010 to na karcie ii na pamieci Navi AdriaRoute 3.0.Jestem zachwycony ta nawi,a zapłaciłem za nia w 2009 roku,chyba 595zł.Nie wspomne,ze miałem juz stycznosc z Mio,TomTom,oraz Beckerem,zaden z wczesniej wymienionych nawet nie umywa sie do Garmin'a/ale to moja subiektywna opinia.Wy i tak kupicie co bedziecie chciec;)
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 27.04.2010 05:57

miguel06 napisał(a):hmm jestem lekko zdziwiony waszymi problemami,ja mam prostego garmina[...]

Masz model podstawowy.
Do tego GARMIN się przyłozył, te proste nawigacje działają.
Ale kup sobie cos bardziej skomplikowanego... oooo pożałujesz...

Ja mam teraz BECKERA Z204 i nareszcie wiem że mam nawigacje
A nie wyrób nawigacjio podobny jak moj poprzedni GARMIN NUVI 860 t

:D

PS. Lark za te samie pieniądze co podstawowy garmin będzie działał tak samo bezproblemowo tyle że bedzie miał ekran 5" i sporo bajerów które GARMIN NIEUMIEJETNIE dodaje do swoich o wiele drozszych, psujliwych zabawek

NIGDY WIECEJ

!!!
Ostatnio edytowano 27.04.2010 09:33 przez irko, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.04.2010 08:59

Przepraszam. Czym się różni model prosty od skomplikowanego?
Może jakaś lista?
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 27.04.2010 09:20

A proszę bardzo

https://buy.garmin.com/shop/compare.do? ... duct=13429

Ale czysta tabelka to mało.
Nie uwzglednia zapisu i pokazywania sladu np.
I innych rzeczy istotnych dopiero w trakcie obsługi.

NIGDY WIECEJ

!!!
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 27.04.2010 09:47

Opinia z GARNIAKA dotycząca problemu z wyborem nawigacji (TAK, bardzo chciałem GARMINA ale się wyleczyłem)

Polecałbym najprostsze, najtańsze i ale nie najnowsze nuvi. Podobnie jak GPS Maniak, chwalę sobie nuvi 205

http://www2.garniak.pl/viewtopic.php?f=13&t=6808

Ciekawe dlaczego? :lol:

NIGDY WIECEJ

!!!
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 27.04.2010 11:16

Model który ja mam to Garmin 255w był z mapa podstawowa CNE 2009,dodałem dwie o których pisałem wyzej i naprawde,ładnie prowadzi..jedyna wpadka..a dosyc duzo jezdze około 35-40 tys/rocznie..to droga do kielc,gdzie zamiast na most przez Wisłe..chciał prowadzic mnie przez prom.ale oprocz tej wpadki,naprawde chwale sobie tego Garmina.z Beckera miałem CD Radio z Navi Becker Traffic Pro,i którys model Navi..ale zapomniałem ktory...wiem,napewno,ze nastepnym razem kupie dobrego Palmtopa,wpakuje do niego co chce,i nie bedzie zadnych problemow,bo droga nawigacja,bez dobrych map,jest do kosza,najwazniejsze sa mapy.
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 27.04.2010 11:31

Co do prowadzenia na prom - tutaj w menu trzeba odhaczyć -> unikanie promów
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 27.04.2010 11:41

Nie,nie:) narazie ten Garmin 255W mi całkowicie wystarcza,jestem z niego bardzo zadowolony..ogolnie najbardziej z wszystkich nawigacji ktore mialem:) Mam juz najnowsza mape CNE 2010,na Garmina wiec nie musze kupowac.Ja polecam Garmina...z polecenia rowniez go kupiłem i mowie o nim w samych superlatywach.
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 27.04.2010 11:53

Ok
Ja mam inne doświadczenia
Nie bardzo chciałbym je powtarzać

Obrazek
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 27.04.2010 11:59

Mam podobne doswiadczenie z TomTom-em,ja jechałem na Garminie,kolega na TomTomie.Ja jechałem głowna droga,a kolega bocznymi drogami,a na dodatek tego oznaczone były STREFA,kazdy chwali to co lubi,ja zdania o Garminie nie zmienie,i jesli nie Palmtop,to po tej Navi,rowniez zakupie Garmina.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 29.04.2010 14:12

Garmin Mobile XT działa bardzo dobrze. Trzeba mieć tylko "szybszy" telefon, lub zainstalować do lapa, program ładnie wyznacza, da się nawigować z Polski do Chorwacji, brakuje mi tylko szybkiego podglądu trasy. W polsce jest dokładniejszy od AM 6.2. Garmin ma adresy w małych gminach, na wsi itp. AM ma tylko ulicę ale bez numeru domu.
Ja użuwam obydwu, bawię się nimi i testuję; obydwie polecam.
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 15.06.2010 11:40

Właśnie wróciłem z Turcji/Alanya/ gdzie miałem możliwość przetestowania pierwszy raz GarminaXT z wgraną CNE 2010.3 /sama Turcja/na Nokia N82
    Świetna sprawa jeśli zapuszczamy się pieszo w nieznane miasto. Mapa co prawda nie ma takiego pokrycia jak np. EU zachodnia ale i tak jest bardzo pomocna , no i działa bezproblemowo :)
    Pozdrawiam
irko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) irko » 15.06.2010 13:45

Ja używałem N95 + Garmina MXT

Działało to zadziwiajaco dobrze :D
Nawet tak dobrze, ze zastanawiałem się czy wogóle potrzebna mi jest inna nawigacja. 8)

O zakupie normalnej samochodowej zdecydowały dwa fakty
- przy słabej pogodzie telefon widzi tak malo satelit, ze nie potrafił znależć się na mapie lub gubił ustawicznie pozycje.
- nie potrafił wyznaczyć trasy np z Gdańska do Warszawy (zbyt mało pamieci)

Co do mapy, uzywałem CNE 2009.10, GP Mapy 2003.4 oraz UMP
Żadna nie umywa się do AUTOMAPY pod wzgledem dokładnosci.
jednak jest to na tyle upierdliwa w korzystaniu aplikacja, że staram sie jej nie uzywać albo właczać gdy tylko chce popatrzec na droge (przejazdy kolejowe fotoradary itp) bo wytyczanie trasy tymi malymi przyciskami jest lekko trudne :(
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 15.06.2010 15:16

Używam Nokii E66 z zainstalowanym Garminem XT a ostatnio wgrałem bezpłatne Ovi mapy. Procesorek na Garminie ledwo zipie, po zaplanowaniu mapy bardzo wolno odświeża widok trasy ale mapy są dokładniejsze od Ovi (choćby jest widoczny most przy objeździe Ptuj). Ovi są mniej dokładne ale działają zdecydowanie szybciej i navi się nie wiesza. Jadę autostradami w związku z tym navi w telefonie będę mieć włączone wyłącznie "dla spokojności"
sandr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandr » 15.06.2010 22:00

irko napisał(a):Moja opinia o nawigacji GARMiN

NIGDY WIECEJ

!!!

Masz jakiś szczególny niefart i tyle :-)...
Od 2007 jeżdżę (sporo) z uważanym za niezbyt udany Nuvi 760 i... wszystko gra. Dodatkowo polecam CNE 'Lifetime'
- za jednorazową opłatą dysponujemy ciągle aktualnymi mapami całej Europy - obecna wersja 2011.1...
(pokrycie Chorwacji ustępuje AdriaRoute 3.0, ale widać jak z każdym wydaniem jest coraz lepiej)

Pozdr.

PS
Nigdy nie przytrafił mi się opisywany przez ciebie problem dotyczący
przesunięcia śladu trasy...

Swoją drogą, na forum użytkowników zawsze można spotkać opinie niezadowolonych z takiego czy innego sprzętu.
Co ciekawe, zadowoleni w całej swojej masie przeważnie milczą!

Nie spotkałem jeszcze kogoś, kto napisałby coś w tym stylu:
- koledzy, właśnie kupiłem xxx (aparat, samochód, nawigację, komputer, telefon lub cokolwiek innego) wszystko działa, jestem załamany i mam tego serdecznie dość...

Więcej luzu, widocznie tym razem wypadło na ciebie, Garmin wcale nie jest taki zły :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone