Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa z Ciovo do Dubrovnika - mapka odjazdu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.04.2011 14:17

Oczywiście że tak Powrót na autostradę i do samego jej końca ile się tylko da tam kierunek na Vrogarac potem wiochy Vina Umcani Stasevica i do Parecko Błato / Ploce, a tam już wlatujesz na jadranke czyli trasę nr 8 E65 skok do B i H i dalej jak jedyna droga prowadzi. Proponuję odwiedzić w drodze do Dubrovnika Trsteno i ich Ogród Botaniczny robi duże wrażenie.
Trasa Trogir - KLek (miejscowość na granicy Chorwacko/BiH to 188 km 2,15min stad już około 80 km do Dubrownika czyli około 1gdz wszystko razem max 3.5 gdz drogi.
Nie jedzcie tylko sama Jadraną choć widoki ładne ale czasowo znacznie dłużej nie daj Boże jakiś koreczek na tej ruchliwej trasie i bigos będzie.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 03.04.2011 18:31

Madzik68 napisał(a):RobertZ ... dziękuje :D

Proszę bardzo. Życzę miłego pobytu oraz ochów i achów w Dubrowniku :)
Ja także w tym roku wybieram się do Ciovo (powtórnie) i zapewne odwiedzę ponownie Dubrownik.

Gdzieś widziałem temat nawigacji na forum. Mogę polecić TomTom-a z nowymi mapami. Ja nie trafiłem w Chorwacji (oraz w dojeździe do niej) na białe plamy używając tej nawigacji (choć zapewne są ale to normalne - w Chorwacji budują jednak szybciej niż u nas a dotacji nie dostają z UE, taki mały paradoks :) ).
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

trasa z Ciovo do Dubrovnika - mapka odjazdu - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone