Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Wrocław-Plitvice-Marina prosze o pomoc.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.02.2011 08:42

predatortata napisał(a):Przy każdym wejsciu w plitvicach są kasy aby kupić bilety.Bo czytając posty 50% nie płaci za wstęp.Kto tam sprawdza bilety i jakie są kary za brak.

Można wejść przez las, ale jak złapią to 500 euro mandatu i zakaz wjazdu do Chorwacji przez 10 lat :evil:
Największą karą jest jednak obciach, więc jeśli w ten sposób kombinujesz, a przypadkowo masz w domu jeszcze inny paszport to nie wyciągaj przy kontroli polskiego :evil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.02.2011 08:44

Wstyd.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 18.02.2011 16:11

Pytam się bo ludzie w poście piszą,zeby nie kupywać bo nie sprawdzają.Ja jade z dziećmi i żoną.Pierwszy raz jade do Chorwacji dlatego pytam o kasy i płatności.Nigdy nie kombinuje zawsze takie pieniądze idą na poprawe poziomu zwiedzania.A na poprawe polskiej reputacji trzeba pracować.Nie wybieram się tam gdzie mnie nie stać.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 18.02.2011 17:17

predatortata napisał(a):Nigdy nie kombinuje zawsze takie pieniądze idą na poprawe poziomu zwiedzania.A na poprawe polskiej reputacji trzeba pracować.Nie wybieram się tam gdzie mnie nie stać.

No to dobrze, że się wytłumaczyłeś.
Pozdrawiam.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 18.02.2011 17:23

Zwiedzanie jezior ma być super przeżyciem dla mnie i moich dzieci.Nie chce sie chować i szukać osó sprawdzających bilety.Chcemy relaksować sie pięknymi widokami i spędzić niezapomniane chwile.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 18.02.2011 17:27

Mam do was ważne pytanie,będziemy zwiedzać jeziora jadąc do miejsca pobytu.Będziemy załadowani całym majdanem potrzebnym do odpoczynku.Wszystko zostanie w samochodzie czy jest tam parking strzeżony gdzie ktoś to za opłatą pilnuje?Jak wy to robicie jadąc z do lub zwiedzając w drodze powrotnej?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.02.2011 17:36

Parkingi są niestrzeżone.

Jak ci się uda (a wątpię) to zaparkujesz bliżej wyjazdu,
a (bardziej prawdopodobne) - będzie to w lesie (przynajmniej tak jest przy dwójce).

Teoretycznie, jeżeli chcesz się zrelaksować, to przeznaczasz na to cały dzień,
więc pewnie i nocleg masz, to możesz to zwalić na kwaterce.

Natomiast, wiesz, tam przyjeżdżają tacy sami turyści jak ty, więc mogę cię zapewnić,
że ja ci nic nie buchnę :wink:

Biletów niby nikt nie sprawdza - dopiero na prom wsiada się okazując bilety,
ale jak ci się trafi jakaś przypadkowa kontrola to będzie obciach.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 18.02.2011 18:10

Dzięki bilety na pewno jak zawsze kupie.Ucze dzieci od małego jak trzeba postępować żeby zapracować na szacunek.Właśnie szukam kwatery,zeby była blisko jezior.Będziemy musieli wyjechać dzień wcześniej bo miejsce zarezerwowałem na 13 dni.I ciągle wydłużam urlop dojazd plus zwiedzanie po drodze. Nie długo zrobi się ze 3 tygodnie w pracy mnie rozniosą. :)
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 18.02.2011 22:41

predatortata napisał(a):Dzięki bilety na pewno jak zawsze kupie.Ucze dzieci od małego jak trzeba postępować żeby zapracować na szacunek.Właśnie szukam kwatery,zeby była blisko jezior.Będziemy musieli wyjechać dzień wcześniej bo miejsce zarezerwowałem na 13 dni.I ciągle wydłużam urlop dojazd plus zwiedzanie po drodze. Nie długo zrobi się ze 3 tygodnie w pracy mnie rozniosą. :)

Kiedy się wybierasz? Pytam bo my jechaliśmy w sierpniu w ciemno i z noclegiem nie było problemów, w miejscowości przed Plitvickmi jest ich mnóstwo. Pamietam że zapłaciliśmy 50 euro za 1 nocleg ze śniadaniem dla 4 osób. Kolacja (dzień wcześniej) była dodatkowo płatna
Pozdrav
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 19.02.2011 00:41

ja zarezerwowałem nocleg w Jezercach, też jadę z dzieciakami i wolę mieć już zaklepane (przynajmniej nie wysłuchuje pani Tajemniczej że co będzie jak nie będzie.......) ;-)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 19.02.2011 08:08

:D
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 19.02.2011 09:32

Potrzebujemy mieć pokój na 1.07.2011(piątek) od soboty mamy być już na Ciovo-Slatine.Czy nie ma problemu z noclegiem tylko na jeden dzień?
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 19.02.2011 10:40

predatortata napisał(a):Potrzebujemy mieć pokój na 1.07.2011(piątek) od soboty mamy być już na Ciovo-Slatine.Czy nie ma problemu z noclegiem tylko na jeden dzień?

Tam wszyscy wynajmuja na jeden dzień :wink:
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 19.02.2011 11:19

Jechac na wieczor to troszke slaby pomysl(no chyba ze inaczej nie dojedziesz z dzieciakami)
W zeszlym roku jechalem z Wroclawia do Plitvic ok 10 godzin
Jak przyjedziesz nad ranem to ani noclegu ,ani zwiedzania bo bedziesz zmeczony
Wedlug mnie przyjazd do Plitvic pod wieczor , nocleg ,od godz 9 zwiedzanie do godz 12-13 i wyjazd do miejsca docelowego

Zwroc uwage na stacje paliwowe bo nie ma tego za duzo jesli nie bedziesz jechal autostradami od Plitvic do stalego pobytu
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 20.02.2011 10:11

Chcemy jechać w czwartek koło 10.00,za jakies dziesięć godzin na miejscu koło Plitvic. Kolacja odpoczynek do rana i zaczynamy zwiedzanie.Chcemy obejść park najdłuższą trasą,zjeść coś i spędzić cały dzień.Nie spieszac sie odając się doznaniom natury.W sobote rano wyjazd na Ciovo-Slatine.TAJEMNICZY gdzie załatwiłeś sobie spanie jak mozna wiedzieć,jakieś namiary.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Wrocław-Plitvice-Marina prosze o pomoc. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone