Witam
W tym roku padlo na kolejny wyjazd do Chorwacji. Jednak ze wzgledu na malego 3letniego szkraba tym razem zdecydowalismy sie ze zrobimy sobie mala przerwe - jakze przyjemna na wegierskich basenach.
W zwiazku z tym chcialem sie podzielic swoimi przemysleniami nt doajzdu (i alternatywnego) rozlozenia podrozy na 2 etapy tak aby wilk byl caly i owca syta.
W tym roku planuje podroz w nastepujacy sposob
Wyjazd w nocy o 3-4 z:
Wroclaw - Boboszow - Olomouc - Brno lub przez Gliwice A4 i pozniej na A1 przez Ostrawe i Brno (trasa dluzsza ale spokojniejsza i caly czas autostrada).
Z Brno - Wieden - i za Wiedniem odbicie na Sopron i dalej juz prosto do Sarvar.
I tutaj moje pytanie - czy ktos jechal z Wiednia przez Sopron do Sarvar? Szukalem na forum ale nie znalazlem informacji - interesuje mnie informacja jak wyglada stan tech tej drogi i czy warto w ten sposob jechac?
Po basenowaniu plan wyjazdu znowu o 3-4
z Sarvar - Rum - Zalaegerszeg- Nagykanizsa - Letenye (7 zeby nie placic za autostrade) - granica z Cro
i dalej juz autostrada A4 w strone Zagrzebia i Karlovac - Zadar
Na Wegrzech planuje wlasnie pojechac tak jak wyzej - alternatywa jest droga 86 szeroko opisywana na forum jednakze wydaje mi sie ze tak bedzie jednak chyba prosciej...
Jesli ktos mial podobny plan podrozy prosze o podzielenie sie swoimi spostrzezeniami
dzieki!