Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Wegry 86 dalej 84 i 74...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak
Trasa Wegry 86 dalej 84 i 74...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 17.10.2011 17:27

Cwiczyl ktos trase Wegry 86 i odbic,skrecic w lewo na 84 na Rabapaty,minac Sarvar,dalej w prawo na 74 na Vasvar i caly czas do Nagykanizsa,wlot na M7 i dalej juz autostrada.Dla zaoszczedzenia oplaty za M7,mozna do Letenye na stare przejscie graiczne.Prosze o opinie z takiej trasy,86 to ja juz nie jechalem 5,6 lat nawet nie pamietam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.10.2011 06:16

Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 23.03.2012 22:40

Jechałem podobną trasą latem 2010. Wrażenia? Do Cro jechałem za dnia, w Csornej byłem około 10.30, i dalej było już różnie, ruch umiarkowany ale za to zdarzyły się ze trzy traktorki, kombajny itp. Akurat były żniwa... Dopiero od Vasvar normalnie, żadnych zawalidróg, mało Tirów (w przeciwieństwie do 86-tki). Jakość nawierzchni O.K. Powrót: na granicy w Letenye byłem o 5.30 rano i całe Węgry śmignąłem migiem tą samą trasą. Dla mnie największym plusem tej trasy jest jej absolutna "bezkorkowość" czyli stare przejście w Letenye zawsze puste i śmigam od razu autostradą w CRO. Czas? W dzień około 4 h (bez postoju na ewentualne papu), nie w szczycie o około 30-45 min. krócej - mówię o trasie przez całe Węgry od Rajki do Letenye. Ogólnie polecam tę trasę, po autostradzie na Słowacji i przed chorwacką fajna odmiana. Znajomi z reguły jeżdżą przez Austrię i Słowenię i co zyskają na autostradach a Austrii to tracą w korkach na przejściach albo w Słowenii.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 24.03.2012 05:44

Jak sobie wczoraj liczylem,to ta trasa,a dokladnie 86 do Slowenii nie jechalem 7 lat,wiec padlo,ze w tym roku jade tak jak napisalem z modyfikacja na 74.A widziales gdzies knajpki na 74 obiad bym sobie zjadl,mozesz cos polecic.Ja bede jechal w niedziele od samego rana,wiec na korki nie ma co liczyc :).
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 25.03.2012 00:14

http://www.etterem.hu/1882

Sprawdzona super knajpka w Vasvár. Zresztą na Węgrzech karmią znakomicie - byleby omijać przybytki "tylko dla turystów".
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 25.03.2012 04:35

Dzieki za namiary...
dareke
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareke » 25.03.2012 09:13

Kolego Hercklekot proszę troszkę więcej wiadomości o tej knajpce . Co polecają , forma płatności , w jakim języku rozmowy , jak z cenami , co Ty sam polecasz itp.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 25.03.2012 11:30

Gadam z reguły po niemiecku i daje radę. :)
Jak nie to żona po angielsku pomoże... Co do cen to mam wrażenie, że na Węgrzech w knajpach nie jest drogo, rachunków nie zbieram, za nasze 50-70 zł da się zawsze zjeść do syta we dwie osoby. Polecam zawsze danie dnia - coś świeżego i z reguły tańszego (gulasz - pörkölt , paprykarz, leczo), poza tym standard: wieprzowinka, drób (pyszny kurczak w białym winie) dobre desery, wino. To etterem a nie csarda czyli bardziej kosmopolityczne a nie "ludowe" menu, ale bez szaleństw i udziwnień. Można płacić kartą. Aha - pytać o świeże ryby bo często są!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone