Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Warszawa - Plitwickie Jeziora-Brela

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jonaska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonaska » 15.06.2013 16:52

Kochani, wiem, czytam, jest sporo o podróży do Breli.
Tylko nie widzę opcji z Jeziorami po drodze.

Czas planowac trase i noclegi.
W Breli mamy byc w sobotę, wyjechac możemy w czwartek lub piątek.
Chcemy zwiedzić w drodze do Breli Plitwickie Jeziora i nie wiem, czy 2 noclegi trzeba, czy jakoś rozplanowac z jednym noclegiem.
Gdzie nocować, zeby nie zbankrutować?
Myślicie, ze przy jednym kierowcy dojedziemy za jednym razem z Warszawy do Jezior?

Może podpowiecie bardziej doświadczeni?

A może gdzies jest, a ja znaleźć nie moge?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.06.2013 17:14

jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.06.2013 17:16

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2013 17:29

jonaska napisał(a):
Myślicie, ze przy jednym kierowcy dojedziemy za jednym razem z Warszawy do Jezior?

Z jednym kierowcą będzie ciężko, szczególnie ostatni odcinek od Karlovaca do Plitwic, więc musicie się nastawić na dłuższy "popas" żeby kierowca mógł trochę odpocząć (drzemka), wtedy dociągniecie do Plitwic.
Jadąc przez Czechy-Austria-Słowenia kierowca ma trochę komfortu, tylko trzeba go pilnować żeby mu oko "nie spadło" :papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 16.06.2013 22:58

szaki17 napisał(a):
jonaska napisał(a):

Z jednym kierowcą będzie ciężko, szczególnie ostatni odcinek od Karlovaca do Plitwic, więc musicie się nastawić na dłuższy "popas" żeby kierowca mógł trochę odpocząć (drzemka), wtedy dociągniecie do Plitwic.
Jadąc przez Czechy-Austria-Słowenia kierowca ma trochę komfortu, tylko trzeba go pilnować żeby mu oko "nie spadło" :papa:

...ja bym ci radził brać nocleg gdzieś koło Wiednia ,nie ma co kozakować i narażać siebie i innych jedziesz na wczasy a nie na wyścigi i po drodze możesz coś zwiedzić i nie być wykończonym .
...ale jest to moja sugestia :wink: masz samej jazdy 12godzin plus postoje +odpoczynek jest już 15godz ,a jak jeszcze trafią się korki ,albo wstrzymanie ruchu z powodu wypadku to następne godziny ,a człowiek to nie maszyna .
lepiej odżałować parę złociszy i brać nocleg :wink:
http://maps.google.com/maps?saddr=Warsz ... ls&t=m&z=6
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.06.2013 05:57

Bez problemu robi się trasę Warszawa - Budapeszt, z popołudniowym zwiedzaniem Budapesztu i noclegiem, kolejnego dnia przejazd do Plitvic, wyszukanie kwatery i 5-6 godzinny spacer po Plitvicach i trzeciego przejazd do Cro.
Dwa noclegi, bez biegania i nerwów, ze sporym zapasem czasowym.

Pozdrawiam
bravo1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bravo1 » 19.06.2013 12:25

Ja jadąc z Krakowa bez problemu dojeżdżam do Plitwic. Czasami jechałem nawet dalej do Zadaru (starą drogą). Sadzę, że spokojnie dojedziesz do Jezior w jakieś 14, 15 godzin. Ale musisz sam ocenić swoje siły. Jeżeli masz wątpliwości podziel trasę. Możesz przy okazji zwiedzić Wiedeń.
jonaska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonaska » 17.07.2013 10:43

My już jutro wyjeżdżamy:)
Pierwszy nocleg koło Plitwic, później po południu Wodospady Krka:) drugi nocleg tam w pobliżu i rano do Breli. Spokojnie, bez pośpiechu, pozwiedzamy, popatrzymy, popływamy:)

Kochani, podpowiedzcie mi tylko, nocleg dla 2+2 ile płacić, żeby nie przepłacić. W granicach 60 euro? Coś taniej znajdę? Ktoś pisał, że i za 40 znalazł.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 17.07.2013 21:42

jonaska napisał(a):My już jutro wyjeżdżamy:)
Pierwszy nocleg koło Plitwic, później po południu Wodospady Krka:) drugi nocleg tam w pobliżu i rano do Breli. Spokojnie, bez pośpiechu, pozwiedzamy, popatrzymy, popływamy:)

Kochani, podpowiedzcie mi tylko, nocleg dla 2+2 ile płacić, żeby nie przepłacić. W granicach 60 euro? Coś taniej znajdę? Ktoś pisał, że i za 40 znalazł.

...raczej trudno w sezonie jest za 55EU
http://www.booking.com/hotel/hr/krka-iv ... 42c;dcid=1
jonaska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonaska » 18.07.2013 19:04

Pokój z wielkim łóżkiem plus jednoobowe za 35 euro:)
Mały musi spac z nami.
Sporo pokoi pozajmowanych, troszkę szukaliśmy
jonaska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonaska » 19.07.2013 19:00

My dziś nocujemy w miejscowości Skradin, jutro wodospady .
Nocleg w Restauracji Visovac - 50 euro pokoj z aneksem, klima, lodówka, 4 łóżka.

Ale tu drogie jedzenieeeee :/
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 19.07.2013 19:10

jonaska napisał(a):Ale tu drogie jedzenieeeee :/

....Witaj w Chorwacji :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone